Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 67 FirstFirst 12341252 ... LastLast
Results 11 to 20 of 669
  1. #11
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,459
    Quote Originally Posted by Triode View Post
    What format? When you say press >> what interface is this on? Are there any errors in the server log?
    File format is flac
    No errors in the server log (except when I try to play mp3's)

    LMS web interface, click play on album art, plays track 2 every time, click >> jumps to track 4. Shuffle is off.

    Also same behaviour when controlling with Logi app and Orange squeeze app on a Nexus 7 tablet.
    Attached Images Attached Images   
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.0.0-b9 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    Quote Originally Posted by chill View Post
    Hi Triode

    I installed this on my Mac mini server (OS X 10.6.8) running LMS 7.8.0 and it seems to work well. The install ran with no problems, and it plays my FLACs fine. As I think you're expecting, it doesn't play MP3s. It does play the 320k OGGs from your Spotify plugin though - was that expected?

    Can the local player be killed and restarted conveniently? As defined by the 'Sound' preference pane, the sound is currently going from my Mac to the USB input on my DAC, which is perfect, but out of interest I tried changing the output to the internal speaker or the TV on the HDMI port, and the only way I could find to make it switch was to stop and restart LMS. I tried 'powering off' the local player using the web interface and restarting it, but that didn't work - I suspect that's because the local player picks the output device defined by the preference pane at startup, and simply powering down the local player doesn't cause it to recheck the output device.
    You should be able to change the output device on the setting page and it will kill and restart the device when you click apply. Can you enable output debugging and see what it writes to the log file?

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    File format is flac
    No errors in the server log (except when I try to play mp3's)

    LMS web interface, click play on album art, plays track 2 every time, click >> jumps to track 4. Shuffle is off.

    Also same behaviour when controlling with Logi app and Orange squeeze app on a Nexus 7 tablet.
    Strange - does it play track 3 after track 2 - i.e. does it skip between tracks. All the logic for the play list is done in the server so don't see what is wrong.

    Could you try enabling debugging and see whether it is opening some tracks for a very short time? Otherwise open player.source debugging on the server and see what it says.

    Do you have any plugins installed which check the track start or have scrobbling or something enabled?

  4. #14
    Senior Member chill's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    1,564
    Quote Originally Posted by Triode View Post
    You should be able to change the output device on the setting page and it will kill and restart the device when you click apply. Can you enable output debugging and see what it writes to the log file?
    Oops - I hadn't seen the settings page! That works perfectly.

  5. #15
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,459
    Quote Originally Posted by Triode View Post
    Strange - does it play track 3 after track 2 - i.e. does it skip between tracks. All the logic for the play list is done in the server so don't see what is wrong.

    Could you try enabling debugging and see whether it is opening some tracks for a very short time? Otherwise open player.source debugging on the server and see what it says.

    Do you have any plugins installed which check the track start or have scrobbling or something enabled?
    Yes, it plays track 3 after track two.

    No plugins for track stats or scrobbling.

    This from "Local player" log when clicking >> (forward skip):


    [20:59:02.567] stream_thread:145 headers: len: 118
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.8.0 - 1353679004)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-aiff


    [20:59:17.721] stream_thread:222 error reading: Unknown error
    [20:59:17.808] stream_sock:342 connecting to 192.168.1.139:9000
    [20:59:17.811] stream_sock:370 header: GET /stream.mp3?player=00:26:2d:33:fb:81 HTTP/1.0


    [20:59:17.916] stream_sock:342 connecting to 192.168.1.139:9000
    [20:59:17.920] stream_sock:370 header: GET /stream.mp3?player=00:26:2d:33:fb:81 HTTP/1.0


    [20:59:17.924] stream_thread:145 headers: len: 118
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.8.0 - 1353679004)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-aiff
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.0.0-b9 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  6. #16
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,459
    Also if I click to play a track in the playlist (right hand side of web gui) it plays the track below it.
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.0.0-b9 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Also if I click to play a track in the playlist (right hand side of web gui) it plays the track below it.
    Could you do the same with all debugging enabled. What OS version?

  8. #18
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,459
    Quote Originally Posted by Triode View Post
    Could you do the same with all debugging enabled. What OS version?
    OS is Windows 7 64bit.


    Logitech Media Server Version: 7.8.0 - 1353679004 @ Fri Dec 21 03:07:33 PST 2012
    Hostname: George-PC
    Server IP Address: 192.168.1.139
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: Windows 7 - EN - cp1252
    Platform Architecture: 8664
    Perl Version: 5.14.1 - MSWin32-x86-multi-thread
    Database Version: DBD::SQLite 1.34_01 (sqlite 3.7.7.1)
    Total Players Recognized: 4

    Where do I enable all debugging?
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.0.0-b9 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  9. #19
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,459
    Also, clicking << (rewind) skips forward 1 (one) track!
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.0.0-b9 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Where do I enable all debugging?
    Its another option on the debug setting page "all"

    Do you have sync enabled?

    Edit - don't worry - I can reproduce... Only the windows version does this. I wonder if its the change I made to try to support XP. Will get back to you!
    Last edited by Triode; 2013-01-05 at 14:29.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •