Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 130 of 139 FirstFirst ... 3080120128129130131132 ... LastLast
Results 1,291 to 1,300 of 1384
  1. #1291
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,356

    Qobuz.com streaming plugin

    > I took a glance at the Qobuz API docs and the plugin code, and did not
    > see any smoking gun. My completely random guess is that something about
    > the pre-fetching of the next track is triggering the unhappiness, like
    > Qobuz being more restrictive on simultaneous connections on the account,
    > such that the new streaming connection terminates the old. If the
    > buffer has enough to finish out the track, that works, but if it
    > doesn't...


    Hmm... interesting. In this case the issue should be reproducible by
    using long tracks vs. short tracks? What kind of player are you using?

    Maybe logging for player.source could tell us some more?

    --

    Michael

  2. #1292
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    193
    Quote Originally Posted by ericj View Post
    I am a studio subscriber, and have similar issues. Just adding that also happens, i believe in 320k mp3, but nearer to the end of each piece. Perhaps some changes in buffering ofn Qobuz's part.
    Thanks.
    Seems to have cleared up. Odd. I"ll pursue with logging if it returns.

  3. #1293
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    >
    Hmm... interesting. In this case the issue should be reproducible by
    using long tracks vs. short tracks? What kind of player are you using?
    I'm not sure that would tell you, because even a short track would need to start buffer the next track, perhaps right away. I think one way to distinguish it would be a single-track playlist. If the track always played OK that way, but skipped when in a multi-track list, it would at least be suggestive.

    Bu really, the thing to do would probably be to run both the plugin and the desktop app through a debugging proxy like Fiddler, and compare their behavior when playing the same playlist. But I haven't done that.

    All that said, I *shortened* the buffer size from 30s to 3s, and that seems to have helped. I did that on a whim, thinking that if the above theory was correct, it would have to connect sooner, and download more, the larger the desired buffer; while connecting later, and with less to download, would be less likely to trip rate limits.

    Who knows, since I haven't actually looked at the traffic, but my very unofficial test last night it played several song through without error which it had been skipping the ends of before.

  4. #1294
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by telackey2 View Post
    All that said, I *shortened* the buffer size from 30s to 3s, and that seems to have helped.

    Of course, I'm not sure if that is even honored in the case of the Qobuz plugin, so it could have been dumb luck. As mentioned above, I was just doing some random guessing and knob turning. Really the only way to check is to capture the traffic (Fiddler, tcpdump, etc.)

  5. #1295
    Senior Member left channel's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Silicon Valley
    Posts
    388
    Apparently the Qobuz API now supports sorting favorites by artist, name, or date added? Once again, all I know is I've seen a mention of this on another forum: https://audiophilestyle.com/forums/t...omment-1008367
    LMS: SGC microJukebox running Sonicorbiter OS
    Control apps: Squeezelite-X on Win 10; Squeezer or Material web app on Android
    Players: Duet, Touch (two), Mac SqueezePlay, Win Squeezelite-X on laptop and HTPC

  6. #1296
    Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Munich
    Posts
    65
    Quote Originally Posted by left channel View Post
    Apparently the Qobuz API now supports sorting favorites by artist, name, or date added? Once again, all I know is I've seen a mention of this on another forum: https://audiophilestyle.com/forums/t...omment-1008367
    Roon offers sorting capabilites, as well.

    Name:  FJIMG_20191129_215845.jpg
Views: 144
Size:  197.1 KB
    Living Room / Hifi: piCorePlayer 4.0.0 on rPi 3B+ & Allo DigiOne & 1TB USB (LMS 7.9.2 & Squeezelite) & Keces DC-116, Mutec MC-3+ Smart Clock, Rega DAC R, Rotel RB/RC-1070, Klipsch Forte III
    Bedroom: Boom
    Kitchen: Radio
    Spare: SB3, Touch

  7. #1297
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,365
    New to Qobuz but I am trialling it at present.

    Question about "devices". Qobuz Premium or above allows 3 devices as they term it. Under "My Account / My Devices" on Qobuz web site I already see 3 devices registered. One has no info attached to it but the other 2 show IDs in a long string where the last 12 characters look suspiciously like MAC addresses except they do not correlate to anything in my Network. Does anyone have any ideas about how to determine which "devices" can safely be deleted to make room for others?

    I read somewhere on Qobuz's own forum a reply that suggested that they treated Sonos multiroom as "a device". Presumably LMS is doing all of the connecting and if anything I should see my LMS server as a device?
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

  8. #1298
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    145
    Quote Originally Posted by d6jg View Post
    New to Qobuz but I am trialling it at present.

    Question about "devices". Qobuz Premium or above allows 3 devices as they term it. Under "My Account / My Devices" on Qobuz web site I already see 3 devices registered. One has no info attached to it but the other 2 show IDs in a long string where the last 12 characters look suspiciously like MAC addresses except they do not correlate to anything in my Network. Does anyone have any ideas about how to determine which "devices" can safely be deleted to make room for others?

    I read somewhere on Qobuz's own forum a reply that suggested that they treated Sonos multiroom as "a device". Presumably LMS is doing all of the connecting and if anything I should see my LMS server as a device?
    I have the same issue!
    I deleted all and reset my LMS plugin settings using it as my only device!
    After doing this (so ONE device in use), in the Q. devices tab, oddly I have TWO IDs that I still can't recognize! Both should be related to LMS!
    I have no streaming issues though!
    Main system: Synology DS115j/RPi3b(LMS)/RPi3B+[LnrPS](piCore)/M2Tech EvoDAC Two+[LnrPS]/Densen DM20&30/Spendor SP2/3E
    Head-Fi: Schiit Vali2/Sennheiser HD600 & HD25Alum/Audeze Sine.
    Aditional HW: Allo DigiOne, iFi iDefender, iPurifier, iPower

  9. #1299
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,769
    Quote Originally Posted by d6jg View Post
    New to Qobuz but I am trialling it at present.

    Question about "devices". Qobuz Premium or above allows 3 devices as they term it. Under "My Account / My Devices" on Qobuz web site
    Just where do you see My Devices? I have Qobuz and I can't see any devices listed anywhere!
    LMS server: Pi Zero

    Amp: Denon PMA-50

    Players/Speakers: Touch, Logitech Radios, Sonos Play 1s & Beam, Libratone Zipp, GGMM E2 & E3, Yamaha WXAD-010, Loewe Airspeaker, Google Chromecast Audio, Home Mini & Nest Hub, Amazon Echo 2,3 and Show5, Pioneer WX-SMA1, Roberts S1, O2 Joggler, Cisco Joggler, Avantree Priva BT transmitter

    Brexit = ∞ stupidity


    ------------------------------------------------------------------------------------

  10. #1300
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,365
    Quote Originally Posted by castalla View Post
    Just where do you see My Devices? I have Qobuz and I can't see any devices listed anywhere!
    Login on web
    My Account
    My Account Settings
    My Devices
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •