Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    10

    No longer fading in - WTF??

    All of a sudden, my SBR won't fade in, even though it is clearly set up to do so. So, now my alarm music kicks in at 100% volume.

    Anyone know how to fix this???

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    UK
    Posts
    124
    Maybe it's taken on your idea of grabbing attention.

    It'll be swearing next.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The neterlands
    Posts
    19
    I am experiencing the same problem....
    Previous week i reinstalled Squeezeboxserver, and got an update for my radio.
    Since then the alarm kicks in at full (alarm) volume.

    Nobody else that has the same problem??

  4. #4
    Senior Member Soulkeeper's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Norway
    Posts
    1,222

    Lightbulb

    Come to think of it, yes. The alarm on my Radio actually doesn't fade in anymore, even though it's set do to so in SBS.

    SBS 7.6.0 - r32277, Radio 7.6.0-r9405.
    Alarm plays random songs (FLAC/MP3) from local library.

    As you can see I'm running beta. If anyone running 7.5.3 or 7.5.4 (or some other non-beta version) can confirm the problem, I think it's time for a bugzilla ticket.

    EDIT 2011-04-15: Now I'm confused. This morning it faded in. I can't exclude the possibility that I've been mispercieving things through my morning drowsiness. Plz disregard this entire post. :P
    Last edited by Soulkeeper; 2011-04-15 at 03:35.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    10
    Mine started fading in again. I don't know if the firware update fixed it or not. As a programmer, it really bugs me when devices appear to operate randomly. Their behavior should be predictable, but not so with this thing.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    10
    Maybe the firmware did fix it. From the release notes:

    Alarm Clock Improvements

    Alarm sounds will now start at low volume and slowly increase. The alarm sound fade-in feature did not work in 7.5.0. For Squeezebox Server users only and applicable to all Squeezeboxes. Additional improvements for MySqueezebox.com users in version r9009.

  7. #7
    Sorry to zombiefy this old thread - but I am facing this issue again in my Environment. I currently have a 7.9 nightly build running and Alarm kicks in with 100%. As there are no Firmware updates available for squeezebox Radio this probably is a Server issue.
    Any ideas for that?

    Cheers,
    Flo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •