Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    294

    Bizarre - BBC R4 FM 'kills' SBR & Touch?

    This is really weird:

    This morning, I pressed the 'favourite' button on my SBR for BBC R4 FM iPlayer listen live. What ensued was multiple re-boots and lack of response to button presses etc., until I reset to factory defaults.

    So, I went to my Touch, selected BBC R4 FM, and exactly same thing occurred. I then reset SBS several times, same problem every time I select BBC R4 FM. If, alternatively, I selected another radio station (e.g. radio paradise, or even BBC R4 LW), it was fine.

    It seems unlikely, but something about the BBC R4 stream seems to be screwing things. Is this possible?

    As I write this, I have a Touch that is constantly re-booting, and will probably have to do a factory reset on that too.

    Dave.
    Last edited by Furry; 2010-12-30 at 05:35.
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    I'm assuming this is using the flash/aac stream from BBCiPlayer plugin - if so there is a known bug in Radio/Touch firmware which can lead to it crashing. It will be fixed in the next firmware I hope.

    In the mean time you may want to disable native aac decode on the server or change to wma streams within the BBCiPlayer plugin.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    294
    Triode, many thanks for your reply.

    Yes, I have 'Use Flash AAC streams' checked (along with MP3 streams, but not 'prefer WMA').

    I'll do as you suggest (although this crash hasn't happened often; this may be the first time, unless a couple of other, though still infrequent, crashes were due to this).

    I seem to recall an 'issue' recently, though, with using WMA streams? I can't recall what that might have been, but vaguely recall deliberately disabling this. I may well be mistaken, though...

    Dave.
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    8,410
    Quote Originally Posted by BudMobilio View Post
    sdad
    ??? The bug causing the original issue is fixed in later 7.5 and 7.6 firmware - is there a new issue here? If so can you post some details of it?

  5. #5
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Vństerňs Sweden
    Posts
    16,528
    BudMobilio seems like a failed spambot if you google.
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Rasbery PI digi+ MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Loggia: Raspi hifiberry dac + Adams
    Bathroom : Radio (with battery)
    iPad with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server Intel NUC Esxi VM Linux mint 18 LMS 7.9.2

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •