Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2

    SBv3 cause ARP invalid

    I just installed SB in my company (my boss's order),suddenly my colleagues told me that the Internet is gone.
    With Troubleshooting ,I tried few ways.
    In PC's ARP table, I found the SB MAC address with 10+ different IP (SB in DHCP mode). That's weird.
    And I can't even ping my gateway or any other devices
    (even the same subnet ), because arp records are Invalid.
    I also used Wireshark , There is full of ARP packages from SB,
    With strange act.

    ex:
    SB IP is 192.168.1.1
    Source:192.168.1.1
    ARP package: who has 192.168.1.10 Tell 192.168.1.70
    who has 192.168.1.51 Tell 192.168.1.90
    who has 192.168.130 Tell 192.168.1.56

    Is that make sense? Those PCs did not require the package from SB.

    finally I discovered that the problem only with Physical Ethernet (RJ45)
    If SB use wireless AP connection , Everything is fine.

    But in my condition SB with Wireless AP have bad performance.
    I have no choice with Physical Ethernet.

    Can anyone help me figure this out , thanks.

  2. #2
    Senior Member snarlydwarf's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Oregon
    Posts
    3,674
    Turn off bridging.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2
    Thanks for your tip.

    Is that mean SB's wireless bridging?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •