Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member Fahzz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Outside Providence
    Posts
    393

    Router Reset and SB3/suspend time

    1. I reset my router in order to make it more secure. I changed the password and some other settings. My Duet is now working fine, but when I try to set up the SB3, it hangs after I enter the WPA2 password, and I can't get any further. It gives me a retry or go back message.
    Are there router security settings that have to be tweaked in order to get the SB3 recognized?
    I also recently updated to 7.5.1 and r8885 if that makes a difference.

    2. I recall a standard suspend setting where I didn't get the "please wait" wheel for a few minutes whenever I pick the receiver up. Can anybody tell how to set it?

    Thanks in advance.
    Living Room: Pi3 w/Allo Digione Player (Wired), Max2Play w/LMS Server 8.0 and SqueezeLite
    Pioneer Elite VSX 80, Parasound 2125 v2
    KEF LS50's, Paradigm SE Center, SVS SB12-NSD Subwoofer, Paradigm Atom v.5 Surrounds
    Harmony Smart Control w/Hub and iPeng
    Dining Room: KEF Q100's
    Bedroom: Logitech Boom
    Porch: Boston Acoustics Voyager Metro II
    Router: Netgear R700P
    File Storage: Samsung T5 SSD
    Music Service: Qobuz

  2. #2
    Senior Member Fahzz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Outside Providence
    Posts
    393
    Sorry. "Please wait" wheel occurs when I pick the controller up.
    Living Room: Pi3 w/Allo Digione Player (Wired), Max2Play w/LMS Server 8.0 and SqueezeLite
    Pioneer Elite VSX 80, Parasound 2125 v2
    KEF LS50's, Paradigm SE Center, SVS SB12-NSD Subwoofer, Paradigm Atom v.5 Surrounds
    Harmony Smart Control w/Hub and iPeng
    Dining Room: KEF Q100's
    Bedroom: Logitech Boom
    Porch: Boston Acoustics Voyager Metro II
    Router: Netgear R700P
    File Storage: Samsung T5 SSD
    Music Service: Qobuz

  3. #3
    Senior Member Fahzz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Outside Providence
    Posts
    393
    Follow up: This might be elementary to some of you, but maybe I can save some time for somebody trying to do a reset of an SB3.

    I couldn't get past the choose language screen and tried several factory resets (pull the plug, replace plug while pushing + sign) That didn't help, so did a Xilinx reset (pull the plug, replace plug while pushing #1). That got me off square one and to the network password screen. Put in the password using the IR remote about twenty times, but couldn't get the SB3 to be recognized by the network.

    Some might remember what a challenge entering the network password is with the IR remote. Well it still is! But this forum and the Wiki are also valuable tools. It occurred to me that something was amiss with the way I was entering the password, and I did come across something about "tailing spaces", which was the cause of my troubles. The IR remote is tricky to use for this and it (meaning I) kept unintentionally inserting blank spaces at the end of the password which was causing the non recognition issue. You have to be very careful to push the "right" arrow to enter it at the exact end of your password.

    If you haven't had to do this in a long time, it's easy to miss, because the error is not readily apparent. Hope this helps.
    Living Room: Pi3 w/Allo Digione Player (Wired), Max2Play w/LMS Server 8.0 and SqueezeLite
    Pioneer Elite VSX 80, Parasound 2125 v2
    KEF LS50's, Paradigm SE Center, SVS SB12-NSD Subwoofer, Paradigm Atom v.5 Surrounds
    Harmony Smart Control w/Hub and iPeng
    Dining Room: KEF Q100's
    Bedroom: Logitech Boom
    Porch: Boston Acoustics Voyager Metro II
    Router: Netgear R700P
    File Storage: Samsung T5 SSD
    Music Service: Qobuz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •