Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Moose scan problem

    Hi,
    I'm trying to get moose to scan my music database (SS 7.5.1. The music is stored on an HP Mediasmart WHS machine, moose is running on a NW PC. I've opened up my firewall for 9092 and unbound the My SQL db but it still reports an error when trying to scan.

    Anything else to try - is the db stored somewher odd on the WHS, can I change moose to point at it?

    Any help gratefully received.

    DrS

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    215

    Moose scan problem

    On 23 April 2010 00:31, staresy
    <staresy.49ufrb1271979121 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:
    >
    > Hi,
    > I'm trying to get moose to scan my music database (SS 7.5.1. The music
    > is stored on an HP Mediasmart WHS machine, moose is running on a NW PC.
    > I've opened up my firewall for 9092 and unbound the My SQL db but it
    > still reports an error when trying to scan.
    >
    > Anything else to try - is the db stored somewher odd on the WHS, can I
    > change moose to point at it?
    >
    > Any help gratefully received.


    Hi,

    Always tricky diagnosing db problems.. But.. Some thoughts:
    * after unbinding, make sure you've rebooted your server machine just
    to make sure mysql's restarted
    * make sure you've opened 9092 on the server pc, not the moose pc
    * check the mysql port is 9092 - some nas boxes use the mysql default
    of 3306, but WHS should be 9092
    * try the 'guess database details'..
    * try using root as the db usr
    * make sure you're using a numeric IP address in the Server tab

    Hope something there helps.. if you're still getting problems, send me
    a moose-log (misc tab) of
    hitting rescan in the options and i'll see if i can spot anything..

    Oh, and how recent is your 7.5.1 ? Small chance they've tweaked the db
    schema and it's causing
    problems, although i usually get a deluge of emails when this happens,
    and havent yet.. :-)

    --
    - Dr Lovegrove
    http://www.rusticrhino.com/drlovegrove
    http://groups.google.com/group/moosenews

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    147
    I am having the same Mysql problem connecting Moose AND Muso from a Vista machine to SBS on a Vortexbox. It was working for a while even after upgrading to 7.5 but suddenly stopped. Could someone tell me the process to unbind the db?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •