Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Manager Matt
    Guest

    5.3.0b1 Shuts down

    I've noticed a similar problem (sever crashes under different circumstance)
    using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen when I'm
    playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four times
    since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).

    1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
    2nd time: messing with snow screensaver.
    3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the second
    crash, played for a few seconds.
    4th time: accidentally added everything to playlist while browsing genre.

    Server:
    Slimserver 5.3.0b1
    Mandrake 9.2
    K6/2 500MHz / 384MB ram
    5485 songs

    Client:
    SoftSqueeze 1.0
    Wired 100Mbit

    -Matt

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
    Malsbury
    Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
    To: SlimDevices Discussion
    Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream


    I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
    slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
    shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
    tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
    reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
    work and restart the server using putty, so if any logging would be of
    assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.

    What seems to be happening is that the media player connects, streams
    the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
    the IP address in the list of player settings, but when you click on any
    link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
    and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
    stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
    at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
    soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
    web interface stops the server.

    Here are the particulars:

    Server:
    -SlimServer 5.3.0b1 official release
    -Fedora Core2 Server
    -P4 1.5ghz w/ 512Ram
    -5,600 MP3s @ 256kbps CBR
    -Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open

    Clients:
    Location1
    -Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
    5.3.0b1
    -Installed Softsqueeze and works fine over ssh

    Location2:
    -Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
    -Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly


    Tom





  2. #2
    Slim Devices Support Manager kevin's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    137

    5.3.0b1 Shuts down

    (Tom): One thing you might want to check is if you had previously been
    using the Snow screensaver. It might cause a crash with the new
    graphics stuff.

    (Matt): I think you might be running in to this problem as well.

    I just put it in the bug database:
    http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=480

    -kevin

    On Aug 5, 2004, at 12:54 PM, Manager Matt wrote:

    > I've noticed a similar problem (sever crashes under different
    > circumstance)
    > using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen
    > when I'm
    > playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four
    > times
    > since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).
    >
    > 1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
    > 2nd time: messing with snow screensaver.
    > 3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the
    > second
    > crash, played for a few seconds.
    > 4th time: accidentally added everything to playlist while browsing
    > genre.
    >
    > Server:
    > Slimserver 5.3.0b1
    > Mandrake 9.2
    > K6/2 500MHz / 384MB ram
    > 5485 songs
    >
    > Client:
    > SoftSqueeze 1.0
    > Wired 100Mbit
    >
    > -Matt
    >
    > -----Original Message-----
    > From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    > [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
    > Malsbury
    > Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
    > To: SlimDevices Discussion
    > Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream
    >
    >
    > I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
    > slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
    > shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
    > tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
    > reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
    > work and restart the server using putty, so if any logging would be of
    > assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.
    >
    > What seems to be happening is that the media player connects, streams
    > the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
    > the IP address in the list of player settings, but when you click on
    > any
    > link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
    > and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
    > stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
    > at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
    > soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
    > web interface stops the server.
    >
    > Here are the particulars:
    >
    > Server:
    > -SlimServer 5.3.0b1 official release
    > -Fedora Core2 Server
    > -P4 1.5ghz w/ 512Ram
    > -5,600 MP3s @ 256kbps CBR
    > -Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open
    >
    > Clients:
    > Location1
    > -Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
    > 5.3.0b1
    > -Installed Softsqueeze and works fine over ssh
    >
    > Location2:
    > -Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
    > -Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly
    >
    >
    > Tom
    >
    >
    >
    >
    >

  3. #3
    Gadfly, Former Founder Slim Devices dean's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    4,427

    5.3.0b1 Shuts down

    Can you try to start SlimServer from the command line. (Typically:

    cd c:\Program Files\SlimServer\server
    slim.exe

    And then see if you can get it to stop again. There should be some
    useful diagnostic information displayed in the cmd window.

    -dean

    On Aug 5, 2004, at 12:54 PM, Manager Matt wrote:

    > I've noticed a similar problem (sever crashes under different
    > circumstance)
    > using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen
    > when I'm
    > playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four
    > times
    > since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).
    >
    > 1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
    > 2nd time: messing with snow screensaver.
    > 3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the
    > second
    > crash, played for a few seconds.
    > 4th time: accidentally added everything to playlist while browsing
    > genre.
    >
    > Server:
    > Slimserver 5.3.0b1
    > Mandrake 9.2
    > K6/2 500MHz / 384MB ram
    > 5485 songs
    >
    > Client:
    > SoftSqueeze 1.0
    > Wired 100Mbit
    >
    > -Matt
    >
    > -----Original Message-----
    > From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    > [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
    > Malsbury
    > Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
    > To: SlimDevices Discussion
    > Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream
    >
    >
    > I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
    > slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
    > shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
    > tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
    > reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
    > work and restart the server using putty, so if any logging would be of
    > assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.
    >
    > What seems to be happening is that the media player connects, streams
    > the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
    > the IP address in the list of player settings, but when you click on
    > any
    > link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
    > and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
    > stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
    > at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
    > soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
    > web interface stops the server.
    >
    > Here are the particulars:
    >
    > Server:
    > -SlimServer 5.3.0b1 official release
    > -Fedora Core2 Server
    > -P4 1.5ghz w/ 512Ram
    > -5,600 MP3s @ 256kbps CBR
    > -Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open
    >
    > Clients:
    > Location1
    > -Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
    > 5.3.0b1
    > -Installed Softsqueeze and works fine over ssh
    >
    > Location2:
    > -Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
    > -Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly
    >
    >
    > Tom
    >
    >
    >
    >
    >

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •