Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7

    Premature endings

    I have a couple of SB3s and have had them for several years. One problem that seems to come up more often lately is a song ending prematurely, and the next in the album then starting up. Any thoughts on what could be causing this? If it were interference to the wireless hookup wouldnt it lose the signal completely and then have to re-establish SC (this happens occasionally with the microwave etc).

  2. #2
    Senior Member MuckleEck's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Finchampstead, Berks, UK
    Posts
    272
    I too see some of these 'clipped' ends of songs, there seem to be more of them on mp3s than on FLAC. So I am slowly re-ripping those CDs that were originally ripped to mp3 to FLAC, a slow process but seems to get rid of the premature end.
    Alasdair

    SBR -> Linn Majik -> Acoustic Energy Extreme 5 (garden) | SBR -> Cambridge Audio 640R -> Morduant Short (TV room) | SB3 -> AudioEngine 2 (bedroom-2) | SB3 -> AudioEngine 2 (kitchen) | SBR -> Musical Fidelity A1008 -> JR149 (office)| Squeezebox Radio (bedroom) | SB3 -> AudioEngine 2 (Bedroom -3) | Boom (bedroom-4) | Two Controllers

    Last Fm http://www.last.fm/user/MuckleEck/

  3. #3
    Senior Member lrossouw's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    1,034
    I used to see this when I had softsqueeze or squeezelsave synced with crossfade to a SB3. This wasn't supported. May help you finding the problem. May also occur where you are transcoding?
    Louis
    Last.fm

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by MuckleEck View Post
    I too see some of these 'clipped' ends of songs, there seem to be more of them on mp3s than on FLAC. So I am slowly re-ripping those CDs that were originally ripped to mp3 to FLAC, a slow process but seems to get rid of the premature end.
    Mine are all ripped from EAC using (generally) FLAC but occassional WAV files that havent yet been converted. No mp3s.

  5. #5
    Has anyone found a solution to this? It's driving me nuts.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Germany
    Posts
    309
    Hi,
    had this once ore twice, and could not find the reason.

    Finally I had thoughts on my wireless repeater. When I switched that off (I only need it for a computer downstairs) the problem was gone.

    Meanwhile I am using a apple TC, and as a repeater a apple AEX, with that setup it works fine, but it occured once again. I then restarted my server (win xppro) and everything went well..

    carrera
    SBClassic, Touch, Receiver eingelagert - Duet, Radio, Boom, Touch in Verwendung ansonsten:OrangeSqueeze, iPeng, SqueezePad
    Server: Synology DS, Files: FLAC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •