Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Unhappy Installing Custom Browse hangs Squeezeboxserver with 100% CPU

    I've been running Squeezecenter/server for years. I run it on a modern Ubuntu 9.04 64-bit Linux server with dual-core CPU and decent specs.

    I upgraded to 7.4 a few weeks ago and immediately ran into trouble. After starting, the Squeezeboxserver process steeply ramps up the CPU and RAM usage, trying to use all RAM and 100% of a CPU-core. The server's performance drops through the floor and the load is so high even killing the process takes minutes. I've also let it run for a day, but it never settles down. The web interface remained unreachable.

    After wiping the full database and reinstalling 7.4.1, I tried installing all used plugins one-by-one and found Custom Browse to be the culprit. Deleting that plugin from the InstalledPlugins dir in the cache made it start up normally again.

    I would love to get Custom Browse working again, but am not sure what more I could try. I've tried deleting the Custom Browse prefs, reinstalled the plugin, but to no avail. No logentries are written before or when it spikes.

    Any thought on how to fix this?

  2. #2
    Senior Member pippin's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Berlin
    Posts
    14,781
    Is this the latest CB version (2.10) which Erland only released a few days ago?

    Also, have you tried to just restart the server? I've seen this, too, sporadically and most of the time just restarting the server did help.

    My #1 resource hog right now has actually been TrackStat importing saved stats.
    ---
    learn more about iPeng, the iPhone and iPad remote for the Squeezebox and
    Logitech UE Smart Radio as well as iPeng Party, the free Party-App,
    at penguinlovesmusic.com
    New: iPeng 9, the Universal App for iPhone, iPad and Apple Watch

  3. #3
    Senior Member erland's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sweden
    Posts
    11,290
    It updates the cache the first time it's started, so just let it take some time and it should go faster next time. Also, the recommendation is that you point the configuration and template directory parameters in Custom Browse configuration to directories that doesn't contain a lot of other XML files. As an example, it's a bad idea to store TrackStat scheduled backup files in these directories.
    Erland Isaksson (My homepage)
    Developer of many plugins/applets
    Starting with LMS 8.0 I no longer support my plugins/applets (see here for more information )

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •