Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    19

    How do I get re-connected to SqueezeCenter and my music?

    SqueezeCenter is not running.
    I have tried connecting to SC via the web interface and get the following
    message, "Failed to Connect
    Firefox can't establish a connection to the server at 127.0.0.1:9000."
    And I have tried connecting via the Controller and get the following
    message, "Problem: Can't connect to SC."
    If you need any other information please let me know.

    Ross

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of aubuti
    Sent: Friday, June 27, 2008 7:24 PM
    To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    Subject: Re: [slim] How do I get re-connected to Squeeze Center and my
    music?


    Some details would help. Have you confirmed that SqueezeCenter is
    running? Have you tried connecting to SC via the web interface? What
    message do you get on your Squeezebox and/or Controller?


    --
    aubuti
    ------------------------------------------------------------------------
    aubuti's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=2074
    View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=49295


  2. #2
    When I get that message, it's due to my having power-cycled my server and the router assigning it a new IP address via DHCP.

    E.g., in may case the server IP address is 192.168.1.105, except that sometimes it get reassigned to 192.168.1.103, etc.

    So modify the address in your web browser to a few likely IPs and you may get it to connect to Squeezecenter. [a more bulltproof way to do this is to go to Start, then "run" on the XP toolbar, then type cmd, then type ipconfig & look for the IP address, then enter that in the browser (with the :9000 at the end)].

    To get the controller to play ball, you may have to go to setting/music source/other server and enter the new IP address for the server (nb: 192.168.1.103 = 192.168.001.103 when entering...)

    Hope that works for you.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    19

    How do I get re-connected to SqueezeCenter and my music?

    When I enter the IP address manually I get the following response," Network
    Timeout
    The server at 192.168.001.102 is taking too long to respond."
    Any suggestions?

    Ross

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of lork
    Sent: Friday, June 27, 2008 10:39 PM
    To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    Subject: Re: [slim] How do I get re-connected to SqueezeCenter and my music?


    When I get that message, it's due to my having power-cycled my server
    and the router assigning it a new IP address via DHCP.

    E.g., in may case the server IP address is 192.168.1.105, except that
    sometimes it get reassigned to 192.168.1.103, etc.

    So modify the address in your web browser to a few likely IPs and you
    may get it to connect to Squeezecenter. [a more bulltproof way to do
    this is to go to Start, then "run" on the XP toolbar, then type cmd,
    then type ipconfig & look for the IP address, then enter that in the
    browser (with the :9000 at the end)].

    To get the controller to play ball, you may have to go to setting/music
    source/other server and enter the new IP address for the server (nb:
    192.168.1.103 = 192.168.001.103 when entering...)

    Hope that works for you.


    --
    lork
    ------------------------------------------------------------------------
    lork's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=17438
    View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=49299


  4. #4
    Senior Member ceejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Worcestershire, UK
    Posts
    2,314
    I think that, before worrying about ho you are connecting to SC, you need to establish whether its running or not. And Aubuti did ask some good questions you've not answered yet.

    What OS are you running?
    What version of SC?
    what kind of squeezebox do you have?

    I'd also add - is there just one computer involved here, the one running SC, or is there another one you are trying to access it from?

    But, you first need to check whether its running at all. If you're on Windows and you open up the Task Manager and look at processes, can you see anything that looks like it might be connected with SC?

    HTH

  5. #5
    Hmm. I'd need more info to say anything useful... what operating system, did you have it working before, if so what changed (power cycle of computer, SW update, something else?), are you wired to the receiver ethernet or wireless? through a router or straight? (straight requires a different cable, I think). Are you trying to connect to Squeezecenter via a browser on the same PC that is running Squeezecenter, or from a different one? (if from a different one, does your computer connect to anything though it's ethernet/wireless? If not, there's the issue).

    It sounds like (though I am not sure) your browser is not being allowed to access the IP address at all. Things you might try:

    - Check if SC is running... how to do this depends on your computer. On my XP machine, there is an icon on the right side of the toolbar, and if I click on it I can "stop", "start", or set SC to "automatically run at login". If it's stopped, there's the (or at least a) problem... start it, or set it to start automatically & reboot your computer (might be the best- then check if it really started).

    - Check your firewall; is it still allowing communication on port 9000? It needs to be enabled for TCP, and port 3483 for TCP & UDP... maybe something changed and your firewall settings got changed back to default & stopped these communications? [This could maybe happen if SC automatically updated (if you have it set that way) and your firewall has blocked it until you OK the "new" (AKA changed) application).

    - Power cycling your router/wifi unit *might* help (may also scramble all the DHCP IP addresses, so you may have to recheck/re-enter all that). Probably only useful if you cannot connect to SC from a browser open on a different computer.

    Beyond this, I cannot help. Those are things I'd try anyway.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    19

    How do I get re-connected to SqueezeCenter and my music?

    My OS is Windows SP Home Edition
    SC has been working for almost 1 year
    Not sure what has changed since Wednesday
    I use a wireless router.
    I only use one computer to connect to SC
    According to my toolbar SC was not running.

    However, today SC is running. If this problem arises again I'll write back.
    Thanks.

    Ross

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of lork
    Sent: Saturday, June 28, 2008 1:31 AM
    To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    Subject: Re: [slim] How do I get re-connected to SqueezeCenter and my music?


    Hmm. I'd need more info to say anything useful... what operating system,
    did you have it working before, if so what changed (power cycle of
    computer, SW update, something else?), are you wired to the receiver
    ethernet or wireless? through a router or straight? (straight requires
    a different cable, I think). Are you trying to connect to Squeezecenter
    via a browser on the same PC that is running Squeezecenter, or from a
    different one? (if from a different one, does your computer connect to
    anything though it's ethernet/wireless? If not, there's the issue).

    It sounds like (though I am not sure) your browser is not being allowed
    to access the IP address at all. Things you might try:

    - Check if SC is running... how to do this depends on your computer. On
    my XP machine, there is an icon on the right side of the toolbar, and if
    I click on it I can "stop", "start", or set SC to "automatically run at
    login". If it's stopped, there's the (or at least a) problem... start
    it, or set it to start automatically & reboot your computer (might be
    the best- then check if it really started).

    - Check your firewall; is it still allowing communication on port 9000?
    It needs to be enabled for TCP, and port 3483 for TCP & UDP... maybe
    something changed and your firewall settings got changed back to
    default & stopped these communications? [This could maybe happen if SC
    automatically updated (if you have it set that way) and your firewall
    has blocked it until you OK the "new" (AKA changed) application).

    - Power cycling your router/wifi unit *might* help (may also scramble
    all the DHCP IP addresses, so you may have to recheck/re-enter all
    that). Probably only useful if you cannot connect to SC from a browser
    open on a different computer.

    Beyond this, I cannot help. Those are things I'd try anyway.


    --
    lork
    ------------------------------------------------------------------------
    lork's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=17438
    View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=49299


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •