Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Mark Aronica
    Guest

    Squeezebox: Sound drop out with Flac files

    Just to chime in, I'm seeing the exact same behaviour as the rest of the
    folks that posted on this topic. I'm running at a strong signal strength
    wirelessly to my SB, but AM using WEP. I'm also using FLAC. I cannot figure
    out the pattern exactly, but sometimes once every few songs, or multiple
    times in a single song I'll get about a one second pause while the buffer is
    empty and then it fills back up again and all is fine. I've tried two
    different wireless routers, including a brand new DLINK 802.11g (not that the
    G will help), with the same problem exhibits itself. I've been watching the
    load on the server carfully and the SB pauses does not seem to be associated
    with any CPU spikes.

    The thing that seems so strange about these symptomes is that I don't see
    wild changes in the buffer level before it suddenly drops. It is usually
    displaying a full (or nearly full) buffer and then suddenly the music stops
    and the buffer shows that it is empty. Then about a second later the music
    starts and the buffer shows full again. So this doesn't seem to be general
    poor wireless conectivity, but rather something that is *suddenly* occuring
    either to effect the wireless signal or on the server side.

    Has anyone seen this behavior on a wired network (although I'm sure most
    users are using the wireless feature)? Also, anyone see this behaviour when
    not using WEP?

    Thanks,
    Mark


    >That's definitely what I see too. I do suspect some kind of problem with
    >FLAC to the Squeezebox - when I measure throughput from the server to a
    >laptop on the same WLAN (while not playing FLACs), I seem able to get
    >sustained 2.5Mbps. Testing to the Squeezebox (with 'bing'), I seem to be
    >able to get ~2Mbps sustained (even with my 'jammer' going) - I would have
    >thought that was ample for continuing to feed the Squeezebox, even given a
    >few wireless glitches.
    >
    >Don't get me wrong - I'm thrilled with the little beauty apart from this,
    >and personally am quite happy with 192Kbps VBR MP3s. It's only because I
    >was having a little FLAC listening test that I noticed these dropouts at
    >all.
    >
    >Stuart
    >

  2. #2
    Pat Farrell
    Guest

    Squeezebox: Sound drop out with Flac files

    At 07:52 PM 3/9/2004, Mark Aronica wrote:
    >Has anyone seen this behavior on a wired network (although I'm sure most
    >users are using the wireless feature)? Also, anyone see this behaviour when
    >not using WEP?


    I run my Sqbx wired.
    I believe that I am seeing dropouts with Flac files now that I'm using 5.1.1
    that I did not hear with earlier versions.

    But they are not frequent enough to define a pattern.
    I know I'm getting occasional dropouts, but
    they may be when the server is doing a rescan or something else.

    The server is dedicated, only a slimserver.
    100baseT to a switch, and then to the Sqbx.

    Pat

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •