Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18

    SqueezeCenter won't populate album art

    Hi Folks,

    I have seen some people have this issue, and most folks had their issue resolved by doing either a rescan or a full rebuild - I have tried both, multiple times, to no avail.

    I *really* don't want to have to go into every single album to have squeezecenter populate the album art.

    Any ideas?

    Matt

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    276
    You cover art are named cover/folder/album.jpg?
    Which OS is SC running on? Have you tried Artwork logging in SC?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    Yes, in fact - all my music is on my readynas, and when I ran SC on readynas, it picked up all the album art no problem. I just installed SC on Windows XP (for faster response) and it doesn't see the album art! Exact same data store...

    Matt

  4. #4
    Senior Member jaffacake's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    219
    Quote Originally Posted by mathewbeall View Post
    Yes, in fact - all my music is on my readynas, and when I ran SC on readynas, it picked up all the album art no problem. I just installed SC on Windows XP (for faster response) and it doesn't see the album art! Exact same data store...

    Matt
    I've seen exactly the same issue, I have my music on a ReadyNAS too. Some art is picked up, some isn't. I switch between the servers and the result is completely different.

    Subscribing to thread in case somebody proposes a solution.
    Ben - eco conscious techie and author of Jaffa's Green Blog - http://www.jaffacake.net

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    bumping this - I guess either a) no one else has this problem or b) there is a fix that I just can't find...

    Matt

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    I upgraded to 7.1, and that didn't do anything. I also turned on artwork logging to "debug" level, and the only time I ever get any hits is when I go down to the album level - before that, I don't get anything in the logs...

    ??

    Matt

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    More Information.

    I have a directory called "Metallica/And Justice for All" with the 9 songs, plus folder.jpg.

    On my Squeezebox controller - when I browse by album, it shows no album art.. when I go all the way into actually play the song, it finally displays the art, plus it creates a NEW jpg by the name of "AlbumArt_{0B6BE3A3-9D5D-488B-8802-69C8D696E85F}_Large". But still, even after that, under album view on the controller it doesn't show the artwork.

    Should I just open a trouble case with Logitech?

    Matt

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    A ton more info that most people want...

    I blew away my entire database, and created a directory with a single Linkin Park album (minutes to midnight) with a single folder.jpg image in the directory.

    I then tried viewing from both the web interface and the squeezebox controller a myriad of ways, including rescanning before it FINALLY worked in both the web interface and the controller...

    This CAN'T be this hard!!! (attached are all my logs capture).

    Matt

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    Getting Closer!


    Directory Scan (3125 of 3125) Complete 00:03:02

    Merge Various Artists (69 of 415) Running 00:02:50

    SqueezeCenter has finished scanning your music collection.00:05:52


    For whatever reason, it appears as if the server is not even doing an artwork scan - and I can't figure out why. If I just have a few directories, it does...

    HELP!

    Matt

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    Ok - I figured it out... the scanner is crashing while merging artists - below is a dump of the error.

    [08-06-09 22:54:43.3486] Slim::Schema::Storage::throw_exception (70) Error: Error executing 'SELECT me.id, me.url, me.content_type, me.title, me.titlesort, me.titlesearch, me.album, me.tracknum, me.timestamp, me.filesize, me.disc, me.remote, me.audio, me.audio_size, me.audio_offset, me.year, me.secs, me.cover, me.vbr_scale, me.bitrate, me.samplerate, me.samplesize, me.channels, me.block_alignment, me.endian, me.bpm, me.tagversion, me.drm, me.musicmagic_mixable, me.musicbrainz_id, me.playcount, me.lastplayed, me.lossless, me.lyrics, me.rating, me.replay_gain, me.replay_peak, contributorTracks.role, contributorTracks.contributor, contributorTracks.track FROM tracks me LEFT JOIN contributor_track contributorTracks ON ( contributorTracks.track = me.id ) WHERE ( ( ( contributorTracks.role = ? ) AND ( me.album = ? ) ) ) ORDER BY contributorTracks.track': DBD::mysql::st execute failed: Can't create/write to file 'C:\WINDOWS\TEMP\#sql_b30_0.MYD' (Errcode: 13) at C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 771.
    [08-06-09 22:54:43.3492] Slim::Schema::Storage::throw_exception (70) Backtrace:

    frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 70)
    frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 773)
    frame 2: DBIx::Class::Storage:BI::_execute (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 826)
    frame 3: DBIx::Class::Storage:BI::_select (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI/Cursor.pm line 79)
    frame 4: DBIx::Class::Storage:BI::Cursor::next (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/ResultSet.pm line 701)
    frame 5: DBIx::Class::ResultSet::next (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>Slim/Schema.pm line 1261)
    frame 6: Slim::Schema::mergeVariousArtistsAlbums (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>Slim/Music/Import.pm line 354)
    frame 7: Slim::Music::Import::runScanPostProcessing (scanner.pl line 217)
    frame 8: main::__ANON__ (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>DBIx/Class/Schema.pm line 584)
    frame 9: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>DBIx/Class/Schema.pm line 572)
    frame 10: DBIx::Class::Schema::txn_do (scanner.pl line 217)
    frame 11: (eval) (scanner.pl line 217)
    frame 12: main::main (scanner.pl line 345)

    [08-06-09 22:54:43.3772] Slim::Schema::throw_exception (217) Error: Carp::Clan::__ANON__(): Error executing 'SELECT me.id, me.url, me.content_type, me.title, me.titlesort, me.titlesearch, me.album, me.tracknum, me.timestamp, me.filesize, me.disc, me.remote, me.audio, me.audio_size, me.audio_offset, me.year, me.secs, me.cover, me.vbr_scale, me.bitrate, me.samplerate, me.samplesize, me.channels, me.block_alignment, me.endian, me.bpm, me.tagversion, me.drm, me.musicmagic_mixable, me.musicbrainz_id, me.playcount, me.lastplayed, me.lossless, me.lyrics, me.rating, me.replay_gain, me.replay_peak, contributorTracks.role, contributorTracks.contributor, contributorTracks.track FROM tracks me LEFT JOIN contributor_track contributorTracks ON ( contributorTracks.track = me.id ) WHERE ( ( ( contributorTracks.role = ? ) AND ( me.album = ? ) ) ) ORDER BY contributorTracks.track': DBD::mysql::st execute failed: Can't create/write to file 'C:\WINDOWS\TEMP\#sql_b30_0.MYD' (Errcode: 13) at C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 771.
    [08-06-09 22:54:43.3777] Slim::Schema::throw_exception (217) Backtrace:

    frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>Slim/Schema.pm line 217)
    frame 1: Slim::Schema::throw_exception (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\scanner.exe>DBIx/Class/Schema.pm line 606)
    frame 2: DBIx::Class::Schema::txn_do (scanner.pl line 217)
    frame 3: (eval) (scanner.pl line 217)
    frame 4: main::main (scanner.pl line 345)

    I can't seem to see how to just turn that off, or to manually kick off the album scan outside of that main scan...

    Anyone?

    Matt

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •