Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15

    at wits end - ready to return

    macbook pro
    duet
    squeezecenter 7
    all wireless

    everything works fine. everything connects, music plays, everyone is happy


    However I take this macbook laptop to work and I want it to make the duet work with a windows XP laptop that is always home.

    Downloaded and installed squeezecenter 7 on the XP laptop. Everything else is the same. Same wireless hub, duet etc.

    Power down macbook, take it out of the picture. Duet controller goes a bit wierd but lets leave that for now.

    Turn on the PC, SC appears to run fine, no errors reported. However it cannot see player and the duet controller cannot see it. Even if I put its IP address into the duet controller as the music source ip it can not see it. Tried rebooting pc numbers of times, refreshing SC pages etc. Restarted both player and duet controller. Played around with various combinations of restarting etc. PC can never see player and duet controller can never see the PC

    However and this is the confusing part, if I reset the player and controller and select squeezenetwork for the player. Squeeze network works fine, and if I then switch off the controller by holding down the home button the PC SEES THE player. It can connect, asks me if I want to switch from squeezenetwork I can select music from the PC, play it everything works EXCEPT the duet controller is out of the game. No matter what I do it will not find the player or the PC, even if I put in the PC's ip address for the music source. If I turn the PC off the duet controller can see the payer again.

    what on earth is going on? If I can connect and play music from the PC I presume that all the wirewall settings (which is completely off by the way), hub settings, pc settings are ok.

    At any time if I turn my macbook back on the whole duet system works fine (but picks up the macbook not the PC) so I presume the duet hardware is ok.

    any suggestions on how to fix it or is it liable to be very complicated and so time consuming that I should just give up now and return the thing?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,166
    Have you got any firewalls on the PC?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15
    windows firewall is not running. No other firewalls installed

  4. #4
    After taking the macbook out of the equation, try powering down all devices including the wireless router.

  5. #5
    Senior Member Skunk's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kurt Vonnegut's Neighborhood
    Posts
    2,367
    Quote Originally Posted by davec67 View Post
    Downloaded and installed squeezecenter 7 on the XP laptop. Everything else is the same. Same wireless hub, duet etc.
    What brand is the router? I was having problems similar to yours using a Zyxel, which is known to be buggy. Giving the Receiver and Controller a fixed IP solved most if not all of my issues.
    'The Buddha resides quite as comfortably in the circuits of a computer as he does at the top of a mountain or in the petals of a flower'.
    -Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle Maintenance

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15
    ok did that, now nothing works. Do I need to turn them back on ?

    :-) only kidding. Tried it, same behavior, no change.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15
    the router is a linksys wrt54g v8 with most recent firmware

  8. #8
    Quote Originally Posted by davec67 View Post
    Tried it, same behavior, no change.
    It's possible that the controller doesn't like having to figure out more than one server IP address. Try doing a factory reset on the controller and then try to connect to the XP server.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15
    tried reseting everything, including full powerdowns, factory reset for all components - player, controller and pc. See same behavior regardless

  10. #10
    Senior Member Pale Blue Ego's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    North Florida
    Posts
    1,265
    Why not run both instances of Squeezecenter, then change the player over to the XP Squeezecenter before powering down the Mac?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •