Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    The1FastCar
    Guest

    Dropouts ( Does this thing work under XP?)

    The latest in my saga.. (like anyone really cares... ; ) )
    Well, Now I have 3 systems currently running a SlimServer

    3.2 gHz, 2Gig RAM, WinXP "Virgin system" -> All is Perfect.
    1.7 gHz, 1Gig RAM, WinXP "minimal, but Norton & ZoneAlarm are running*"->
    Lots of issues
    700 mHz, 1Gig RAM, Win 98 running HomeSeer (Home Automation) -> All is
    Perfect.
    (And HomeSeer is not a light process. It Has Voice Recognition + Text to
    speech etc...)

    So I conclude that there is something (software) running on that middle
    system (1.7) that is causing drops.
    When I manually stop Everything (including Norton, and that includes all
    their Services) then the system will at-least play for a few minutes prior
    to dropping, But the music will resume. This is an improvement.

    *I think the problem is in ZoneAlarm. (had issues here before, and stopping
    it does not solve the problem)
    I think I will have to Un-install ZoneAlarm (and that's no easy task.. to
    make sure it's completely gone)

    My preference is to migrate things around and put the Home automation and
    Slim on a New install of WinXP for the 1.7gHz box.

    but, if someone wants me too, experiment with this Zone alarm + Norton....

    I'm curious what changed in 5.0.1 to make it play so nasty with my
    system.......

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Matt Sims
    Sent: Sunday, December 07, 2003 3:27 PM
    To: 'SlimDevices Discussion'
    Subject: [slim] Dropouts ( Does this thing work under XP?)



    Hi,

    I too have started suffering dropouts since (I think) upgrading to 5.0.1.
    Initially I noticed it happening while streaming internet radio stations,
    but then noticed it while playing songs too. The dropouts aren't as
    frequent as others have reported, happening perhaps after playing two or
    three songs. The dropouts sometimes sound like the music is stuttering
    (similar to when the signal on some FM tuners isn't quite strong enough and
    the tuner intermittently mutes the audio), and other times sounds like a
    short burst of the song is repeatedly playing over and over. Pausing and
    un-pausing the song, or skipping to another track, usually fixes the
    dropouts for a few minutes. Also, sometimes when the dropouts occur I get
    corruption of letters on the display. When this happens the remote often
    becomes inoperable and I have to use the web interface. I've never seen the
    problem before in any previous version and have had the SliMP3 since about
    the time of V4.2.1

    Setup is the SliMP3 directly connected via a crossover cable to a P4 3GHz PC
    running Windows XP. The same PC is also on a wireless network, but the
    wired and wireless networks are separate and so shouldn't affect one
    another.

    Hope this helps,

    Matt.

    -----Original Message-----
    From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of The1FastCar
    Sent: 06 December 2003 22:20
    To: Discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    Subject: [slim] Dropouts ( Does this thing work under XP?)


    So am I the only one running XP and having a problem?
    Should I build a *nix system?

    Here's my story..

    WinXP, 'Virgin system'. Compaq 1.7Ghz, 1 Gig Ram, 3 Gig swap, 60Gig disk.
    Linksys router with only the WinXP machine and the Squeezebox on it
    Hard-wired to the Slim
    (Tried WiFi and had same experience)

    5.0.0 Slim Server / Firmware
    approx 5 drops outs per song 1 second each. (rarely a song or 2 will w/o
    error.)

    5.0.1 Slim Server / Firmware
    I Might be able to get 2 seconds of a song to play.

    Tried all the nightly builds, but the latest Firmware seems to cause a
    problem...?

  2. #2
    Jack Coates
    Guest

    Dropouts ( Does this thing work under XP?)

    On Sun, 2003-12-07 at 18:33, The1FastCar wrote:
    > The latest in my saga.. (like anyone really cares... ; ) )
    > Well, Now I have 3 systems currently running a SlimServer
    >
    > 3.2 gHz, 2Gig RAM, WinXP "Virgin system" -> All is Perfect.
    > 1.7 gHz, 1Gig RAM, WinXP "minimal, but Norton & ZoneAlarm are
    > running*"-> Lots of issues
    > 700 mHz, 1Gig RAM, Win 98 running HomeSeer (Home Automation) -> All
    > is Perfect.
    > (And HomeSeer is not a light process. It Has Voice Recognition +
    > Text to speech etc...)
    >
    > So I conclude that there is something (software) running on that
    > middle system (1.7) that is causing drops.
    > When I manually stop Everything (including Norton, and that includes
    > all their Services) then the system will at-least play for a few
    > minutes prior to dropping, But the music will resume. This is an
    > improvement.
    >
    > *I think the problem is in ZoneAlarm. (had issues here before, and
    > stopping it does not solve the problem)
    > I think I will have to Un-install ZoneAlarm (and that's no easy task..
    > to make sure it's completely gone)
    >
    > My preference is to migrate things around and put the Home automation
    > and Slim on a New install of WinXP for the 1.7gHz box.
    >
    > but, if someone wants me too, experiment with this Zone alarm +
    > Norton....
    >
    > I'm curious what changed in 5.0.1 to make it play so nasty with my
    > system.......


    5.x means TCP transport instead of UDP -- that might be what has ZA's
    knickers in a bunch. That app does produce a log, right?
    ....
    --
    Jack at Monkeynoodle Dot Org: It's A Scientific Venture...
    ************************************************** ********************
    * "Learned men as years gone by have written your praises high, A *
    * sweet poitin from Ireland green that's made with wheat and rye. Go *
    * away with your pills it'll cure all ills for Pagan or Christian or *
    * Jew, take off your coat and grease your throat with a bucketful of *
    * mountain dew." *
    * -- Mountain Dew, Traditional (as performed by The Dubliners) *
    ************************************************** ********************

  3. #3
    Gadfly, Former Founder Slim Devices dean's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    4,427

    Dropouts ( Does this thing work under XP?)

    Hi,

    What Norton software are you running?

    -dean


    On Dec 7, 2003, at 6:33 PM, The1FastCar wrote:
    > The latest in my saga.. (like anyone really cares... ; ) )
    > Well, Now I have 3 systems currently running a SlimServer
    >
    > 3.2 gHz, 2Gig RAM, WinXP "Virgin system" -> All is Perfect.
    > 1.7 gHz, 1Gig RAM, WinXP "minimal, but Norton & ZoneAlarm are
    > running*"-> Lots of issues
    > 700 mHz, 1Gig RAM, Win 98 running HomeSeer (Home Automation) -> All
    > is Perfect.
    > (And HomeSeer is not a light process. It Has Voice Recognition +
    > Text to speech etc...)
    >
    > So I conclude that there is something (software) running on that
    > middle system (1.7) that is causing drops.
    > When I manually stop Everything (including Norton, and that includes
    > all their Services) then the system will at-least play for a few
    > minutes prior to dropping, But the music will resume. This is an
    > improvement.
    >
    > *I think the problem is in ZoneAlarm. (had issues here before, and
    > stopping it does not solve the problem)
    > I think I will have to Un-install ZoneAlarm (and that's no easy task..
    > to make sure it's completely gone)
    >
    > My preference is to migrate things around and put the Home automation
    > and Slim on a New install of WinXP for the 1.7gHz box.
    >
    > but, if someone wants me too, experiment with this Zone alarm +
    > Norton....
    >
    > I'm curious what changed in 5.0.1 to make it play so nasty with my
    > system.......
    > -----Original Message-----
    > From:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    > [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf OfMatt Sims
    > Sent:Sunday, December 07, 2003 3:27 PM
    > To:'SlimDevices Discussion'
    > Subject:RE: [slim] Dropouts ( Does this thing work under XP?)
    >
    > Hi,
    >
    > I too have started suffering dropouts since (I think) upgrading to
    > 5.0.1. Initially I noticed it happening while streaming internet
    > radio stations, but then noticed it while playing songs too. The
    > dropouts aren't as frequent as others have reported, happening perhaps
    > after playing two or three songs. The dropouts sometimes sound like
    > the music is stuttering (similar to when the signal on some FM tuners
    > isn't quite strong enough and the tuner intermittently mutes the
    > audio), and other times sounds like a short burst of the song is
    > repeatedly playing over and over. Pausing and un-pausing the song, or
    > skipping to another track, usually fixes the dropouts for a few
    > minutes. Also, sometimes when the dropouts occur I get corruption of
    > letters on the display. When this happens the remote often becomes
    > inoperable and I have to use the web interface. I've never seen the
    > problem before in any previous version and have had the SliMP3 since
    > about the time of V4.2.1
    >
    > Setup is the SliMP3 directly connected via a crossover cable to a P4
    > 3GHz PC running Windows XP. The same PC is also on a wireless
    > network, but the wired and wireless networks are separate and so
    > shouldn't affect one another.
    >
    > Hope this helps,
    >
    > Matt.
    > -----Original Message-----
    > From:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    > [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf OfThe1FastCar
    > Sent:06 December 2003 22:20
    > Toiscuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
    > Subject:[slim] Dropouts ( Does this thing work under XP?)
    >
    > So am I the only one running XP and having a problem?
    >
    >
    > Should I build a *nix system?
    >
    > Here's my story..
    >
    > WinXP, 'Virgin system'. Compaq 1.7Ghz, 1 Gig Ram, 3 Gig swap, 60Gig
    > disk.
    > Linksys router with only the WinXP machine and the Squeezebox on it
    > Hard-wired to the Slim
    > (Tried WiFi and had same experience)
    >
    > 5.0.0 Slim Server / Firmware
    > approx 5 drops outs per song 1 second each. (rarely a song or 2
    > will w/o error.)
    >
    > 5.0.1 Slim Server / Firmware
    > I Might be able to get 2 seconds of a song to play.
    >
    > Tried all the nightly builds, but the latest Firmware seems to cause a
    > problem...?
    >
    >
    >
    >

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •