Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    2

    Powerline Problem (SB3 but not SB2)

    I have recently installed a pair of the Panasonic HD-PLC ethernet adapters (BL-PA100KTA). I have both SB2 and SB3 devices actively working on a wireless network. The SB2 flawlessly configures using the ethernet interface over the powerline network (obtains IP address and connects to the server). However, the SB3 cannot obtain an IP address from the DHCP server. The DHCP server is provided by an (old) netgear FVS318v1 router.

    Any suggestions are appreciated.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    7,103
    Try swapping the positions of the SB2 & SB3.

    I believe various home wiring issues may affect homeplug networks.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    2
    The behavior is consistent across any number of outlets. The SB2 connects to the server while the SB3 does not connect to the server using the same powerline device in the same outlet.

  4. #4
    Senior Member Greg Erskine's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,744
    hi jbrill,

    Whenever I have had connection problems it usually ends up being a 10mps/100mps/auto setting issue on one of the components.

    regards

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    18,240
    Since the SB2 and SB3 are virtually identical in hardware and firmware why not try to re-program the Xilinx in the SB3

    Make SB3 has a proper wired connection to the server. Try holding down the '1' button on the remote right after you plug power into the SB3. It should respond with "programming xilinx" which should take about thirty seconds and then automatically reboot.

  6. #6
    Senior Member NewBuyer's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    436
    This post won't add much to the thread... but I have an SB3 working flawlessly on a powerline network using "Phonex NeverWire 14" units. Your Panasonics are newer/faster technology, but the network basics are the same. Are you running any hardware/software firewalls?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Washington, DC
    Posts
    894
    Quote Originally Posted by jbrill View Post
    The behavior is consistent across any number of outlets. The SB2 connects to the server while the SB3 does not connect to the server using the same powerline device in the same outlet.
    Try wiring the units directly to your switch. That would determine if the powerline adapters are acting up.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •