Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: 6.5 bugs?

  1. #1
    MrSinatra
    Guest

    6.5 bugs?

    i assume these are bugs and if i'm wrong, i assume someone will tell me.

    some artwork isn't scaling down in thumbnail view.

    in interfaces:

    "fishbone" where it says "home" when i roll my mouse over, it changes to albums. i can't then get to home. its like an old www practical joke for anyone who recalls...

    then, big problems. i changed to default 2, and now i can't see my music or get to the server or player settings page.

    (server settings link displays this on left)

    404 Not Found: setup.html
    Try adding page=SERVER_SETTINGS.

    (player settings link displays this on left)

    404 Not Found: setup.html
    Try adding page=SERVER_SETTINGS.

    browse albums says this:

    Home ARRAY(0x471bc64)
    1541 albums with 18753 songs by 4971 artists.

    and no albums are listed.

    so, what do i do now??? i'm stuck in default 2 and can't get out of it.

    this is a bit disappointing.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    247
    I can help you with a couple of these..

    Quote Originally Posted by MrSinatra View Post

    "fishbone" where it says "home" when i roll my mouse over, it changes to albums. i can't then get to home. its like an old www practical joke for anyone who recalls...
    "Home" is a slightly different concept in the Fishbone skin. "Home" refers to the section you have in the drop-down box, hence the reason it changes when you hover over the mouse.

    I agree this is a bit confusing, took me a while to get used to, but overall Fisbone is my favorite skin.

    You can get to the other options you may be looking for at "Home" by clicking the "Help" link.


    Quote Originally Posted by MrSinatra View Post
    then, big problems. i changed to default 2, and now i can't see my music or get to the server or player settings page.

    (server settings link displays this on left)

    404 Not Found: setup.html
    Try adding page=SERVER_SETTINGS.

    (player settings link displays this on left)

    404 Not Found: setup.html
    Try adding page=SERVER_SETTINGS.

    browse albums says this:

    Home ARRAY(0x471bc64)
    1541 albums with 18753 songs by 4971 artists.

    and no albums are listed.

    so, what do i do now??? i'm stuck in default 2 and can't get out of it.

    this is a bit disappointing.
    Sometimes when you switch skins, stuff gets all goofed up in the browser cache. If you are on a PC, hit CTRL+F5 simultaneously to force the browser to fully refresh, not use its local cached copy.

    [edit]See KDF's comment below about default2 being discontinued and having been carried over from your previous install. In that case, ignore my ctrl+f5 suggestion, as that will not help with making default2 work.[/edit]

    If all else fails, you can get to any other skin by simply specifying it in the address bar like so.

    http://[server_ip]:9000/[skin_name]

    So to get to default:
    http://[server_ip]:9000/default


    Hope this helps!
    Last edited by jeffluckett; 2006-09-21 at 15:55.

  3. #3
    NOT a Slim Devices Employee kdf's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9,493

    6.5 bugs?

    Quoting MrSinatra <MrSinatra.2eia7z1158877801 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

    >
    > i assume these are bugs and if i'm wrong, i assume someone will tell
    > me.
    >
    > some artwork isn't scaling down in thumbnail view.
    >
    > in interfaces:
    >
    > "fishbone" where it says "home" when i roll my mouse over, it changes
    > to albums. i can't then get to home. its like an old www practical
    > joke for anyone who recalls...


    there is no 'home' page for fishbone. nothing new there, nor for the
    behaviour of that link.

    >
    > then, big problems. i changed to default 2, and now i can't see my
    > music or get to the server or player settings page.


    http://serverip:9000/default

    default2 is dumped, but got left over from your 6.3 install.
    known bug (4171)

    -kdf

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Burlington, VT
    Posts
    136

    6.5 bugs? [How to get out of default2 skin]

    > so, what do i do now??? i'm stuck in default 2 and can't get out of
    > it.


    localhost:9000/default
    localhost:9000/fishbone
    localhost:9000/nokia770
    localhost:9000/whatever

    ...will reset you to the skin of your choice.

    No need to be disappointed.

    --
    Chip Hart - Pediatric Solutions * Physician's Computer Company
    chip @ pcc.com * 1 Main St. #7, Winooski, VT 05404
    800-722-7708 * http://www.pcc.com/~chip
    f.802-846-8178 * Pediatric Software Just Got Smarter.
    Your Practice Just Got Healthier.

  5. #5
    MrSinatra
    Guest
    thx alot jeff et al, all GREAT info.

    the ctrl -refresh didn't work, but by going back to default directly, it did.

    i don't like the way i can't get to the real home in fishbone, but yeah, its probably the best looking skin. i don't see how to get to player settings either btw.

    also, some of my artwork is not scaling down to 130 pixels. so some images look way large.

    is this a skin or SS issue?

    some skins are displaying my album art as a single column.

    (and while not serious, the default 2 bug is a bit disappointing)

  6. #6
    Senior Member shabbs's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    190
    Quote Originally Posted by MrSinatra View Post
    i don't see how to get to player settings either btw.
    There's a settings link right above the player's side of the skin on the right.

    When I switched to fishbone, I had to spend a bit of time getting used to where everything was. I really like it. Explore away.

    Cheers.
    [shabbs]

    Audio: SB1 --> Technics SA-DX1040 --> customs; SB3 --> Yamaha RX-V661 --> JBL E30's

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    247
    Quote Originally Posted by MrSinatra View Post
    thx alot jeff et al, all GREAT info.

    the ctrl -refresh didn't work, but by going back to default directly, it did.

    i don't like the way i can't get to the real home in fishbone, but yeah, its probably the best looking skin. i don't see how to get to player settings either btw.

    also, some of my artwork is not scaling down to 130 pixels. so some images look way large.

    is this a skin or SS issue?

    some skins are displaying my album art as a single column.

    (and while not serious, the default 2 bug is a bit disappointing)
    Player settings are on the top-right above the "now playing" section and player controls.

    Not really sure about the album art thing ... all my art is already at 130px, so no scaling necessary, so I'll let someone else address that.

  8. #8
    NOT a Slim Devices Employee kdf's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9,493

    Re: 6.5 bugs?

    Quoting MrSinatra <MrSinatra.2eibdn1158879301 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

    >
    > thx alot jeff et al, all GREAT info.
    >
    > the ctrl -refresh didn't work, but by going back to default directly,
    > it did.
    >
    > i don't like the way i can't get to the real home in fishbone, but
    > yeah, its probably the best looking skin. i don't see how to get to
    > player settings either btw.


    you don't need 'home'. Everything is listed in the pulldown as far as
    radio, Browse and Plugin lniks. Help links are under Help. Server
    settings are at teh top of the left side, player settings are at the
    top of the right side just above and to the right of the player
    selection.


    > also, some of my artwork is not scaling down to 130 pixels. so some
    > images look way large.
    >
    > is this a skin or SS issue?


    if it is only SOME images, likely it's an image issue. The server now
    does the scaling of images (some ppl complained that the browser
    scaling was bush-league), but it has limits as to the exact formats
    that it can deal with.

    simplest fix is to grab some different images for the problem artwork files.
    -kdf

  9. #9
    Senior Member JJZolx's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    11,548
    Quote Originally Posted by MrSinatra View Post
    some skins are displaying my album art as a single column.
    I recall seeing this in Internet Explorer at different points during the beta testing while using the Default skin. I'm not sure what caused it and it was always fine in Firefox.

    FWIW, I have a *lot* of problems switching between skins in both IE and Firefox. Elements of the skin - whether images or CSS - seem to get hung up in the browser caches. I have no problem, though, if I explicitly designate the skin in the URL, as

    http://192.168.9.3:9000/fishbone/

    I stick to one skin now and only use the above form of URL to view the others. It's not worth the headaches caused by switching skins.

  10. #10
    MrSinatra
    Guest
    thx again guys... i agree, switching skins is not elegant yet, unless done directly via url. i've had similar problems with it b4 the default 2 issue.

    Quote Originally Posted by kdf View Post
    you don't need 'home'. Everything is listed in the pulldown as far as radio, Browse and Plugin lniks. Help links are under Help. Server settings are at teh top of the left side, player settings are at the top of the right side just above and to the right of the player selection.


    > also, some of my artwork is not scaling down to 130 pixels. so some
    > images look way large.
    >
    > is this a skin or SS issue?


    if it is only SOME images, likely it's an image issue. The server now
    does the scaling of images (some ppl complained that the browser
    scaling was bush-league), but it has limits as to the exact formats
    that it can deal with.

    simplest fix is to grab some different images for the problem artwork files.
    -kdf
    its not really a question of "need" i simply like to have the home page... and its a bit odd that one would have a link called home, that doesn't go to home, and changes to somewhere else with a rollover. why display "home" at all if it doesn't exist and changes with a rollover anyway? i just don't get it i guess. that said, i do like the skins looks.

    i am very interested in hearing what you mean about 'problem artwork files.'

    how is this possible? i have told SS to use "Folder.jpg" for all my thumbnails, and then scale them all down to 130pixels. the ones that aren't doing so are working jpgs otherwise... what is it that is 'wrong' with them?

    thx, -mdw

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •