Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Wayne Foster
    Guest

    Can't see iTunes after installing as a service

    I've installed slimserver as a windows service and now iTunes doesn't show up in the server options. It worked fine when starting the server manually. I'm using slimserver 5.0 and Windows XP home. Can anyone provide a suggestion?

    Thanks

  2. #2
    Gadfly, Former Founder Slim Devices dean's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    4,427

    Can't see iTunes after installing as a service

    Hi Wayne,

    This is due to the fact that the Windows service runs as the System
    account and your iTunes library is available as your account. To
    change the service go to:

    Control Panels -> Administrative Tools -> Services

    Find slimsvc in the list. Double click to get properties.

    Click the Log On tab and change it to log in as your account with your
    password.

    (Note: Windows security prevents services from running on users who
    don't have passwords, so if your account doesn't have a password,
    you'll need to add one.)

    -dean

    On Nov 22, 2003, at 9:26 PM, Wayne Foster wrote:

    > I've installed slimserver as a windows service and now iTunes doesn't
    > show up in the server options. It worked fine when starting the
    > server manually. I'm using slimserver 5.0 and Windows XP home. Can
    > anyone provide a suggestion?
    >
    > Thanks
    >

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •