Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member LavaJoe's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Denver, CO
    Posts
    118

    Certain MP3s will not play (hang at start)

    I have a particular album on which none of the songs will play on my real SB2. The display continues to show zero elapsed time. The songs will play on SoftSqueeze and xmms. I looked at the tags, and they look normal. I have looked in the slimserver log, and I do not see anything particularly interesting, but then I am new at deciphering logs, however, the things I would see when playing a properly working song do not appear. I've included a bit below in case it helps.

    Also, how would I debug this, especially if it's something going on in firmware? Or is it better to send one of the songs in question to someone who could see what is happening?

    -Thanks, Joe


    2005-11-09 08:39:58.5082 Read 32768 bytes from source
    2005-11-09 08:39:58.5101 read a chunk of 32768 length
    2005-11-09 08:39:58.5130 select_time: 0.0116209983825684
    2005-11-09 08:39:58.5155 select returns (0.0116209983825684):
    2005-11-09 08:39:58.5176 errors: 0 of 3
    2005-11-09 08:39:58.5194 reads: 0 of 7
    2005-11-09 08:39:58.5210 writes: 1 of 1
    2005-11-09 08:39:58.5239 select_time: 0.000746011734008789
    2005-11-09 08:39:58.5264 select returns (0.000746011734008789):
    2005-11-09 08:39:58.5283 errors: 0 of 3
    2005-11-09 08:39:58.5302 reads: 0 of 7
    2005-11-09 08:39:58.5320 writes: 1 of 1
    2005-11-09 08:39:58.5344 firing high timer 0.00967907905578613 late.
    2005-11-09 08:39:58.5366 writeNoBlock: writing a segment of length: 1122
    2005-11-09 08:39:58.5386 settimer High: CODE(0xb18281c), now: 1131550798.53859, time: 1131550798.67462
    2005-11-09 08:39:58.5407 select_time: 0.133961200714111
    2005-11-09 08:39:58.5429 select returns (0.133961200714111):
    2005-11-09 08:39:58.5446 errors: 0 of 3
    2005-11-09 08:39:58.5464 reads: 0 of 7
    2005-11-09 08:39:58.5479 writes: 1 of 1
    2005-11-09 08:39:58.5507 Read 32768 bytes from source
    2005-11-09 08:39:58.5524 read a chunk of 32768 length
    2005-11-09 08:39:58.5553 select_time: 0.119346141815186
    2005-11-09 08:39:58.5578 select returns (0.119346141815186):
    2005-11-09 08:39:58.5598 errors: 0 of 3
    2005-11-09 08:39:58.5616 reads: 0 of 7
    2005-11-09 08:39:58.5632 writes: 1 of 1
    2005-11-09 08:39:58.5661 select_time: 0.108538150787354
    2005-11-09 08:39:58.5686 select returns (0.108538150787354):
    2005-11-09 08:39:58.5706 errors: 0 of 3
    2005-11-09 08:39:58.5725 reads: 0 of 7
    2005-11-09 08:39:58.5741 writes: 1 of 1

  2. #2
    Gadfly, Former Founder Slim Devices dean's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    4,427

    Certain MP3s will not play (hang at start)

    The best thing to do would be to file a bug at http://
    bugs.slimdevices.com and attach one of the files in question to the bug.

    Thanks!

    -dean
    On Nov 9, 2005, at 7:40 AM, skyrush wrote:

    >
    > I have a particular album on which none of the songs will play on my
    > real SB2. The display continues to show zero elapsed time. The songs
    > will play on SoftSqueeze and xmms. I looked at the tags, and they
    > look
    > normal. I have looked in the slimserver log, and I do not see
    > anything
    > particularly interesting, but then I am new at deciphering logs,
    > however, the things I would see when playing a properly working
    > song do
    > not appear. I've included a bit below in case it helps.
    >
    > Also, how would I debug this, especially if it's something going on in
    > firmware? Or is it better to send one of the songs in question to
    > someone who could see what is happening?
    >
    > -Thanks, Joe
    >
    >
    > 2005-11-09 08:39:58.5082 Read 32768 bytes from source
    > 2005-11-09 08:39:58.5101 read a chunk of 32768 length
    > 2005-11-09 08:39:58.5130 select_time: 0.0116209983825684
    > 2005-11-09 08:39:58.5155 select returns (0.0116209983825684):
    > 2005-11-09 08:39:58.5176 errors: 0 of 3
    > 2005-11-09 08:39:58.5194 reads: 0 of 7
    > 2005-11-09 08:39:58.5210 writes: 1 of 1
    > 2005-11-09 08:39:58.5239 select_time: 0.000746011734008789
    > 2005-11-09 08:39:58.5264 select returns (0.000746011734008789):
    > 2005-11-09 08:39:58.5283 errors: 0 of 3
    > 2005-11-09 08:39:58.5302 reads: 0 of 7
    > 2005-11-09 08:39:58.5320 writes: 1 of 1
    > 2005-11-09 08:39:58.5344 firing high timer 0.00967907905578613 late.
    > 2005-11-09 08:39:58.5366 writeNoBlock: writing a segment of length:
    > 1122
    > 2005-11-09 08:39:58.5386 settimer High: CODE(0xb18281c), now:
    > 1131550798.53859, time: 1131550798.67462
    > 2005-11-09 08:39:58.5407 select_time: 0.133961200714111
    > 2005-11-09 08:39:58.5429 select returns (0.133961200714111):
    > 2005-11-09 08:39:58.5446 errors: 0 of 3
    > 2005-11-09 08:39:58.5464 reads: 0 of 7
    > 2005-11-09 08:39:58.5479 writes: 1 of 1
    > 2005-11-09 08:39:58.5507 Read 32768 bytes from source
    > 2005-11-09 08:39:58.5524 read a chunk of 32768 length
    > 2005-11-09 08:39:58.5553 select_time: 0.119346141815186
    > 2005-11-09 08:39:58.5578 select returns (0.119346141815186):
    > 2005-11-09 08:39:58.5598 errors: 0 of 3
    > 2005-11-09 08:39:58.5616 reads: 0 of 7
    > 2005-11-09 08:39:58.5632 writes: 1 of 1
    > 2005-11-09 08:39:58.5661 select_time: 0.108538150787354
    > 2005-11-09 08:39:58.5686 select returns (0.108538150787354):
    > 2005-11-09 08:39:58.5706 errors: 0 of 3
    > 2005-11-09 08:39:58.5725 reads: 0 of 7
    > 2005-11-09 08:39:58.5741 writes: 1 of 1
    >
    >
    > --
    > skyrush
    > ----------------------------------------------------------------------
    > --
    > skyrush's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=853
    > View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=18036
    >
    >

  3. #3
    Senior Member LavaJoe's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Denver, CO
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by dean
    The best thing to do would be to file a bug at http://
    bugs.slimdevices.com and attach one of the files in question to the bug.
    Thanks, just did- bug 2527...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •