Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2

    SlimServer 6.0.1 - FLAC issues

    Hi there,

    I'm a SB user running SlimServer on a Buffalo LinkStation (thanks to Marc D. Field for this successful project). Previously I ran SlimServer 5.4.1 streaming only MP3s or WAV.

    I upgraded to SlimServer 6.0.1 because of the in-built FLAC streaming capabilities. This works fine with SoftSqueeze (v2.014b I believe) and initially worked ok with SB. However, it has stopped working even though it is a ticked supported file type in the Server Settings area (via the web interface).

    Whenever I try to select a FLAC file with the SB it finds the file, looks like it's going to play it and then comes up with a 'Can't Open File' error. I have made no changes other than to increase the number of FLAC files in my collection and a couple of reboots when Wipe Cache/ReScan didn't seem to work.

    I've now uninstalled/re-installed Slim Server 6.0.1 several times and whatever I do I can't get the SB to play FLAC (it's fine with MP3 & WAV and SoftSqueeze CAN handle FLAC files).

    Am I doing anything wrong? Did I dream that I got FLAC working with my SB in the first place? Should 6.0.1 work for a SB where SlimServer is insalled on a Buffalo LinkStation?

    I'm going to buy a SB2 in the near future anyway but I'd really like to get this cracked with my SB in the short term if possible and to ensure the SB has a longer shelf-life (deployed in a different room for instance).

    Sorry for the long note and thanks for any help advice you can give me. (PS. I'm an audio enthusiast rather than a techie so please simplify any advice/recommendations!).

  2. #2
    Senior Member Patrick Dixon's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,805
    IIRC, FLAC streaming only works with SB2. For the SB1 you can only convert to WAV or MP3 at the server, and stream in one of those.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2

    Thanks

    Patrick - thanks for the confirmation and for saving me from pulling any more hair out! I must have dreamt that it worked after all.

    Cheers,
    Alan.

  4. #4
    Senior Member Patrick Dixon's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,805
    A good excuse to get that SB2 (which is terrific BTW)

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    South Coast - UK
    Posts
    7

    Not the only one...

    Although Slim support have been very helpful I haven't been able to resolve this with their assistance.

    I cannot play Flac on SB1 when slimserver is running as a windows service - but they do when slimserver is running as an application. This started after upgrading for 5.4 to 6.

    Sorry I cannot help!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •