Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    zach Andersen
    Guest

    Mapped Drive issues

    Did my earlier message get lost in the chatter?

    OK Here's the lowdown.....

    I have searched and searched and things are still flaky after doing
    lots of fixes mentioned in the archives. I'm getting fed up!
    I have 3 Squeezeboxen (1 wireless, 2 wired). The server v6.0b3 is
    running on a 2.6 XP box (upstairs) with 1gig of Ram. My library is
    16529 songs....

    I am having problems with my music.
    I have a folder C:\Documents and Settings\zach\My Documents\My
    Music\Squeezebox. In this folder I have three shortcuts. They are as
    follows:

    //linuxbox/dood/mp3
    //basement-xp/livemusic (FLAC files)
    Z:\ (FLAC files)

    The 1st refers to a linux box I have in the basement. The permissions
    are set to allow my XP username zach to access the files.

    The 2nd refers to an XP box in the basement. Again, permissions in the
    folders are set correctly.

    The 3rd refers to a fire-wire drive attached to the computer running
    the slimserver software.

    I have the slimserver running as *user* ZACH...who also has
    permission on the two boxes in the basement. (ZACH has full admin. privledges)

    The problems typically occur when trying to browse music folders. I
    can't access any of the folders. I get the "blah..blah..blah..set your
    directory" message. I can however play the songs from playlists....I
    just can't browse the folders. This happens randomly, or at least as
    best as I can guess.

    If I kill slim.exe then wipe the cache and try scanning again, It will
    allow me to browse while its scanning, but when it's done I get the
    "set folder...bah, blah" message. (this is all from the web interface)

    FYI: the playlists are in a separate folder: ...mydocuments/playlists
    FYI: I don't use itunes playlists or allow the server control over itunes

    Also, on the occasions when I have to restart the XP box running
    slimserver (upstairs) I lose all the music and have to shut down the
    server and then wipe the cache. This is not something I want to do
    every time I restart the computer.

    Got any ideas on fixing the situation...I think I've documented
    everything I can think of.

    On an unrelated note: is there a way to make the Datetime screensaver
    display the song name/title info when playing songs and then go back
    to the time...after 1 scroll through or so?

    Thanks in advance.

    Zach

  2. #2
    Perl Commando Dan Sully's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Daly City, CA
    Posts
    2,865

    Mapped Drive issues

    * zach Andersen shaped the electrons to say...

    >I have searched and searched and things are still flaky after doing
    >lots of fixes mentioned in the archives. I'm getting fed up!
    >I have 3 Squeezeboxen (1 wireless, 2 wired). The server v6.0b3 is
    >running on a 2.6 XP box (upstairs) with 1gig of Ram. My library is
    >16529 songs....


    Zach - first of all, could you upgrade to the 6.0 release, or the latest nightly build?

    Also - please turn on d_scan debugging.

    Filing a bug will also make sure this issue won't be lost.

    Thanks.

    -D
    --
    It is dark. You are likely to be eaten by a grue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •