Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    17
    Sorry about not having given the contents of D:\AllData\SqueezeBox\Library. It shows only the following subfolders:
    Classical
    Country
    Instrumental
    Jazz
    Miscellaneous
    Ragtime
    Rock
    Soundtrack
    Video
    Vivian Music Collection
    Vocal

    Note that the "Video" folder does not actually have any videos. It has MP3 files of TV shows. Just now, I renamed this folder Soul, and rescanned the library. There was no change.

    The items that show up in the Music folder of LMS are:
    Library
    [Pictures]
    [Videos]

    Thanks for any help.

    Tom
    f

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,710
    Quote Originally Posted by TomShults View Post
    Sorry about not having given the contents of D:\AllData\SqueezeBox\Library. It shows only the following subfolders:
    Classical
    Country
    Instrumental
    Jazz
    Miscellaneous
    Ragtime
    Rock
    Soundtrack
    Video
    Vivian Music Collection
    Vocal

    Note that the "Video" folder does not actually have any videos. It has MP3 files of TV shows. Just now, I renamed this folder Soul, and rescanned the library. There was no change.

    The items that show up in the Music folder of LMS are:
    Library
    [Pictures]
    [Videos]

    Thanks for any help.

    Tom
    f
    My music folder is called MyMusic and I do need to click into it to see the Artist folders inside. Are you sure it hasn't always been like this? I can't remember how earlier versions of LMS behaved.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #13
    Senior Member Apesbrain's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,976
    Quote Originally Posted by TomShults View Post
    Thanks for any help.
    In your LMS "Settings" can you get to the page shown back in post #6? Once there, uncheck any boxes other than "Music" and run a "Clear library" rescan.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    17
    Thank you so much! You have solved my issue!

    I had previously looked at the basic setting menu. There are two check boxes that are in the screen area around the location of the Music folder, but neither is labeled with text. I confirmed this with my wife, who can see, because sometimes my screen reader misses things on web pages. She unchecked one of the unlabeled boxes, and my issue is fixed!!!

    I think this is a bug in the interface of the version of LMS I am running. The "default" skin showed the same problem. But, my Win7 computer is now back from the shop and version 8.1.1 rather than 8.2.0 has no such missing text. Basic setting shows check boxes for "video" AND "PICTURES".

    Thanks so much for helping me resolve this issue.

    Tom

  5. #15
    Senior Member Apesbrain's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,976
    Quote Originally Posted by TomShults View Post
    I think this is a bug in the interface of the version of LMS I am running.
    The current LMS 8.3 beta has removed all boxes other than "Music":
    http://downloads.slimdevices.com/nig...ex.php?ver=8.3

    I'm not suggesting that you update as you now have everything working as you want. I don't think there is any functional difference of matter to you between 8.2 and the beta. If you are going back to your "Win7 computer", though, I'd probably update. Just download and install over your current LMS. If during the 8.3 install it throws an error, just hit "Try again". This happens sometimes.

    Glad it worked out.

    BTW, if you haven't already you should install the "Material Skin" plugin. It makes navigating by folder a lot easier for me.


  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    17
    Thanks again for all of your help. I will check out the Material Skin. I might also try updating the Win 10 with 8.3 to the latest beta because the 8.3 also has a problem with stalling on tracks from my library and on tracks from Tidal. I will probably first just listen to music via the old Win7, and enjoy for a while.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •