Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Derbyshire
    Posts
    396

    Increased Volume on Server Restart

    Hi All

    I have been experiencing an issue recently where on server restart the volume on multiple players is increased to 76%. My current setup is as follows:

    Logitech Media Server Status
    Logitech Media Server Version: 8.2.0 - 1627922070 @ Tue Aug 3 11:43:18 CEST 2021
    Hostname: pCP
    Server IP Address: 192.168.1.167
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: piCore - EN - utf8
    Platform Architecture: aarch64-linux
    Perl Version: 5.32.1 - aarch64-linux-thread-multi
    Audio::Scan: 1.05
    IO::Socket::SSL: 2.071
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 13

    The server is installed on a rPI 4

    Any suggestions please for diagnosis?

    Thanks.

    Steve

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Oz
    Posts
    445
    The Reset Volume plugin allows you to set a default volume for each player: https://github.com/koldinger/ResetVolume
    Might help until you sort this out.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Derbyshire
    Posts
    396
    Thanks for this - I will give it a try.

    Steve


    Quote Originally Posted by AF1 View Post
    The Reset Volume plugin allows you to set a default volume for each player: https://github.com/koldinger/ResetVolume
    Might help until you sort this out.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    14
    Nice, I just had a similar problem and found this answer.

    I like to reset the volume of all players in my setup after the current title is on pause and back on play. Is this possible to configure?

    I installed that plugin and it seems not to work like this.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Oz
    Posts
    445
    Quote Originally Posted by andreas99 View Post
    I like to reset the volume of all players in my setup after the current title is on pause and back on play. Is this possible to configure?
    You want to reset the volume of all(?) players to a certain level when you pause a track on one(?) player and then resume this track on the same player? Or did you mean each player individually? The plugin settings have to be set for each player.

    I wonder, why would you want to reset the volume level to a fix preset when you resume a paused track? Do you always leave your players switched on? Anyway, AFAIK this is not possible with this plugin at present. Volume reset is triggered by turning your player on (power on).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •