Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Tidal and "Choose Player" - player choice erratic...

    System: 1 server, 2 players, one client.

    LMS 8.3 on Mac Mini
    Tidal (basic)
    P1: Mac Mini (same as LMS) with Squeezplay
    P2: SB Touch

    Client: MacBook Pro / Safari to control/access the LMS


    I have a few problems:

    - after I have chosen one of the Players, going back to the LMS client, the other player is now active rather than the one I had chosen via the LMS drop down meny. Player choose don't stick in GUI but live its own life. It behaves quite randomly - sometimes it works for a couple of hours but at other times its just hopeless - I restart client, do re-select player - it almost seems that LMS get stuck on a certain Tidal track and a particular player - if you would like to play that Tidal song on the other player I just cant make that happen at times. It even shows in the GUI that my selection should play correctly but what is coming out of the players tell an other story...

    - player choice get stuck - whatever I do, I cant get "the other player" to be controlled - all new songs / albums is played via the same player no matter how I choose in the LMS player drop down menu.

    - P1 is choosen in GUI but P2 starts to play at selection of song. Sometimes re-selection in drop down menu of same indicated player actually changes playing player.

    - The player is changed by the system without me touching the GUI. This happens after some time (minutes). All of a sudden, when I'm in the Tidal page and choose a song, player has changed and is playing in the speakers instead of headphones....

    To my recollection, this behaviour is only happening when playing Tidal songs and not for my local file LMS archive.

    - - - - -

    Logitech Media Server Version: 8.3.0 - 1655802730 @ Tue Jun 21 11:20:33 CEST 2022
    Hostname: Audio1.local
    Server IP Address: 10.0.1.20
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: macOS 10.15.7 - EN - utf8
    Platform Architecture: x86_64
    Perl Version: 5.34.0 - darwin-thread-multi-2level
    Audio::Scan: 1.05
    IO::Socket::SSL: 2.072
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 2

    Library Statistics
    Total Tracks: 14,145
    Total Albums: 1,173
    Total Artists: 1,742
    Total Genres: 56
    Total Playlists: 0
    Total Playing Time: 1149:04:59

    Media Scan Details
    Discovering files/directories: /Users/audio1/Music/SG_Music (15910 of 15910) Complete 00:00:08

    Scanning new music files: /Users/audio1/Music/SG_Music (22 of 22) Complete 00:00:00

    Discovering playlists: /Users/audio1/Music/Playlists (1 of 1) Complete 00:00:00

    Building full text index (7 of 7) Complete 00:00:10

    Find Updated Coverart Files (1031 of 1031) Complete 00:00:01

    Pre-caching Artwork (2 of 2) Complete 00:00:00

    Database Optimize (2 of 2) Complete 00:00:01

    The server has finished scanning your media library.
    Total Time: 00:00:20 (Sunday, June 19, 2022 / 11:10 AM)

    Player Information
    Information on all identified devices connected to Logitech Media Server

    SqueezePlay
    Player Model: SqueezePlay
    Player Type: squeezeplay
    Firmware: 8.0.1-r1382
    Player IP Address: 10.0.1.20
    Player MAC Address: 28:cf:e9:01:00:01

    Squeezebox Touch
    Player Model: Squeezebox Touch
    Player Type: fab4
    Firmware: 7.8.0-r16754
    Player IP Address: 10.0.1.3
    Player MAC Address: 00:04:20:22:63:bc
    Wireless Signal Strength: 100%

    //
    Last edited by jonte0; 2022-06-21 at 22:56.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,268
    Quote Originally Posted by jonte0 View Post
    System: 1 server, 2 players, one client.

    LMS 8.3 on Mac Mini
    Tidal (basic)
    P1: Mac Mini (same as LMS) with Squeezplay
    P2: SB Touch

    Client: MacBook Pro / Safari to control/access the LMS


    I have a few problems:

    - after I have chosen one of the Players, going back to the LMS client, the other player is now active rather than the one I had chosen via the LMS drop down meny. Player choose don't stick in GUI but live its own life. It behaves quite randomly - sometimes it works for a couple of hours but at other times its just hopeless - I restart client, do re-select player - it almost seems that LMS get stuck on a certain Tidal track and a particular player - if you would like to play that Tidal song on the other player I just cant make that happen at times. It even shows in the GUI that my selection should play correctly but what is coming out of the players tell an other story...

    - player choice get stuck - whatever I do, I cant get "the other player" to be controlled - all new songs / albums is played via the same player no matter how I choose in the LMS player drop down menu.

    - P1 is choosen in GUI but P2 starts to play at selection of song. Sometimes re-selection in drop down menu of same indicated player actually changes playing player.

    - The player is changed by the system without me touching the GUI. This happens after some time (minutes). All of a sudden, when I'm in the Tidal page and choose a song, player has changed and is playing in the speakers instead of headphones....

    To my recollection, this behaviour is only happening when playing Tidal songs and not for my local file LMS archive.

    - - - - -

    Logitech Media Server Version: 8.3.0 - 1655802730 @ Tue Jun 21 11:20:33 CEST 2022
    Hostname: Audio1.local
    Server IP Address: 10.0.1.20
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: macOS 10.15.7 - EN - utf8
    Platform Architecture: x86_64
    Perl Version: 5.34.0 - darwin-thread-multi-2level
    Audio::Scan: 1.05
    IO::Socket::SSL: 2.072
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 2

    Library Statistics
    Total Tracks: 14,145
    Total Albums: 1,173
    Total Artists: 1,742
    Total Genres: 56
    Total Playlists: 0
    Total Playing Time: 1149:04:59

    Media Scan Details
    Discovering files/directories: /Users/audio1/Music/SG_Music (15910 of 15910) Complete 00:00:08

    Scanning new music files: /Users/audio1/Music/SG_Music (22 of 22) Complete 00:00:00

    Discovering playlists: /Users/audio1/Music/Playlists (1 of 1) Complete 00:00:00

    Building full text index (7 of 7) Complete 00:00:10

    Find Updated Coverart Files (1031 of 1031) Complete 00:00:01

    Pre-caching Artwork (2 of 2) Complete 00:00:00

    Database Optimize (2 of 2) Complete 00:00:01

    The server has finished scanning your media library.
    Total Time: 00:00:20 (Sunday, June 19, 2022 / 11:10 AM)

    Player Information
    Information on all identified devices connected to Logitech Media Server

    SqueezePlay
    Player Model: SqueezePlay
    Player Type: squeezeplay
    Firmware: 8.0.1-r1382
    Player IP Address: 10.0.1.20
    Player MAC Address: 28:cf:e9:01:00:01

    Squeezebox Touch
    Player Model: Squeezebox Touch
    Player Type: fab4
    Firmware: 7.8.0-r16754
    Player IP Address: 10.0.1.3
    Player MAC Address: 00:04:20:22:63:bc
    Wireless Signal Strength: 100%

    //
    How are you choosing the player? Don't you choose the player using your chosen controller, in your case the MacBook Pro. I thought a client was a player rather than a controller..
    You would need to select the correct player in each control method you use.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #3
    Well I just surf into the xxx:9000 and see the usual LMS homepage using Safari on my laptop. Here I choose player by the drop down menu in the right corner... Just standard procedure I suppose... :-)

    Name:  choose.png
Views: 30
Size:  174.5 KB

    //

  4. #4
    I dont know if my open web page arrangement could have some impact on this.

    I have 1 page with 3 tabs (LMS, Settings, Tidal) for my SB use - like:

    I jump between the Tabs to control my music playing - choosing albums in the Tidal tab and setting volume and changing tracks in the other tab...


    Name:  tabs.png
Views: 30
Size:  67.2 KB


    //

  5. #5
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,728

    Tidal and "Choose Player" - playerchoice erratic...

    > I dont know if my open web page arrangement could have some impact on
    > this.
    >
    > I have 1 page with 3 tabs (LMS, Settings, Tidal) for my SB use - like:


    Oh, that certainly does have an impact. You'd have to reload the TIDAL
    page in order to have it pick up the latest player ID.

    BTW: this has nothing to do with TIDAL. It's the way the Default web UI
    works. And it's pretty much agnostic of what kind of content you're
    dealing with.

  6. #6
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    5,295
    Quote Originally Posted by jonte0 View Post
    Well I just surf into the xxx:9000 and see the usual LMS homepage using Safari on my laptop. Here I choose player by the drop down menu in the right corner... Just standard procedure I suppose... :-)


    //
    Make sure the player you select using the web UI is actually controlling itself, and not another player.

    On both your Touch and Squeezeplay you can choose which payer it's controlling.

    Name:  Choose01.jpg
Views: 30
Size:  31.5 KB

    Name:  choose02.jpg
Views: 30
Size:  26.5 KB
    LMS server/study player - LMS 8.3.0 Pi4B 4GB/NanoSound ONE case/pCP 8.1.0 - 75K library, playlists & LMS cache on Sata SSD (ntfs)
    Lounge - Pi2/pCP 8.1.0 > HiFiBerry DIGI+ > Topping E30 > AVI DM5
    Dining Room - Echo Show 8
    Garage - Squeezebox Touch > Edifier

    Spares - 1xSB Touch, 1xSB3, 4xRPi, 1xDAC32, 1xCORE32

  7. #7
    OK - thanks!

    I need to use this in different way - I realise this - thanks!


    BR //

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,268
    Quote Originally Posted by jonte0 View Post
    OK - thanks!

    I need to use this in different way - I realise this - thanks!


    BR //
    You can see all the LMS and Tidal info in the same tab. Having a separate tab for settings is fine.Name:  Screenshot_20220622-095158.jpg
Views: 31
Size:  46.6 KB

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  9. #9
    OK - so me using Tidal in one only window has sorted out most of my problems.

    But one seem to remain and that is that if I have chosen one player, somehow automatically it is changed to the other.

    The pulldown meny just changes value without me ruching the GUI - I just saw it now... Why? How... Is it a Safari page update thing?

    //

  10. #10
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,728

    Tidal and "Choose Player" - playerchoice erratic...

    > The pulldown meny just changes value without me ruching the GUI - I just
    > saw it now... Why? How... Is it a Safari page update thing?


    I'd only expect this to happen if one of your players (the previously
    selected one) would go away temporarily. In that case the web UI would
    pick the next in the list of available players.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •