Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 42
  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    478
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    I'd be tempted to increase the size of the search string just in case something else arrives in the future that happens to have "spi" in it but is not the field that you were looking for.
    OK - wasn't sure how much variety there would be in config.txt, but how about

    Code:
    # Does config.txt already contain spi
    while read line; do
        cleanline=$(echo $line  | sed 's/[[:space:]]*//g')
        echo $cleanline | grep -q spi=
            if [ $? -eq 0 ]; then
                echo $cleanline | grep -q dtparam
                if [ $? -eq 0 ]; then
      	            spi=$(echo $line)
                fi
            fi
    done < /mnt/mmcblk0p1/config.txt
    Strip any white space from the line (in case there's spaces between spi and =) then look for spi=, then check if that line also contains dtparam. No doubt there's a cleaner way to do this, but I'm no bash expert.

  2. #12
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,872
    lol. I know the feeling there. Sometimes I wish we had written the interface in micropython.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  3. #13
    Senior Member Greg Erskine's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,545
    piCore did not have micropython by default in the beginning.

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    478
    Quote Originally Posted by paul- View Post
    Spi was turned off by default recently. Iĺve had it cause some conflicts, and figured I would those adding screens would know to look for spi.
    Hi @paul. OK, I worked out why I hadn't spotted this ... The 32 bit build has spi=on removed in 8.2, but the 64 bit build hasn't been changed - it still has the original dtparam line. Wasn't sure if it was by design or just an oversight.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    478
    OK - I've updated the setup to check for spi in the dtparam line, and add it if it's missing. I've posted the new version to github now.

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    478
    Quote Originally Posted by Livs View Post
    For a couple of days I have a Evo-Sabre and it works perfect. Thank you.
    @livs, I wondered if you were using the location setting to auto switch the contrast at dawn/dusk. I just wanted to double check that was working ok.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2021
    Posts
    13
    Hi Pete, I do not use for now, but for testing purpose I will.
    I give feedback asap.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    478
    Quote Originally Posted by Livs View Post
    Hi Pete, I do not use for now, but for testing purpose I will.
    I give feedback asap.
    Thanks. I got my lat,long from https://www.latlong.net/

  9. #19
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,872
    Quote Originally Posted by psketch View Post
    Hi @paul. OK, I worked out why I hadn't spotted this ... The 32 bit build has spi=on removed in 8.2, but the 64 bit build hasn't been changed - it still has the original dtparam line. Wasn't sure if it was by design or just an oversight.
    Just an oversight, I do 99% of my work on 32bit. I sometimes forget to make similar changes in 64bit.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2021
    Posts
    13
    I have a new problem. I did some tests and when screensaver starts, the screen is black and do not come on when start play.
    This is the case with Jivelite and remote by keytable.
    I did uninstall ir and everything goes normal.
    When activate log, I see
    Code:
    INFO 2022-07-01 22:28:20,895 - Device Dimensions : 256*64
    INFO 2022-07-01 22:28:21,744 - Default Gateway Interface: eth0
    INFO 2022-07-01 22:28:21,744 - Non WiFi WiFi Network Detected
    INFO 2022-07-01 22:28:23,905 - Player IP: 192.168.1.157
    INFO 2022-07-01 22:28:23,905 - Discovering LMS IP
    INFO 2022-07-01 22:28:23,906 - 	Local LMS Detected
    INFO 2022-07-01 22:28:23,906 - 	LMS IP: 127.0.0.1
    INFO 2022-07-01 22:28:23,907 - Player MAC: dc:a6:32:0c:3e:10
    INFO 2022-07-01 22:28:24,935 - Subscription Connection Created
    INFO 2022-07-01 22:28:24,947 - LMS Version: 8.2.0
    INFO 2022-07-01 22:28:24,959 - Player Name: piCorePlayer
    INFO 2022-07-01 22:28:24,974 - Player State: stop
    CRITICAL 2022-07-01 22:49:02,307 - (<class 'TimeoutError'>, 'oled4pcp_4.py', 758)
    Also I have this error:
    Code:
     [ 2874.092924] rc rc0: IR event FIFO is full!
    Also
    Code:
    tc@pCP:~$ lsmod | grep "ir"
    ir_nec_decoder         16384  0
    ir_rc6_decoder         16384  0
    gpio_ir_recv           16384  0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •