Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member mvordeme's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Germany
    Posts
    416

    Playing Favourite Albums From Online Music Library Integration (TIDAL)

    There seems to be a problem with albums marked as favourite in TIDAL when played from my music library. I think the problem may be in the online music library integration plug-in, but I may be wrong.

    Any albums I have "starred" on TIDAL appear in my local music library under their album artists, but if I try to play them, they are silent. It looks like the server or player has problems determining the format. When it starts playing an album, the format is shown as "0, flc", then switches to "320k CBR, AAC" after a few seconds and finally settles on "0kbps, FLAC". If I navigate to "Browse on TIDAL" and then "Albums", the same albums can be played with no problems, displaying the format "320kbps, AAC".
    SCALEO Home Server 2105 & piCorePlayer 8.1.0 | Logitech Media Server 8.3.0 | Server Power Control 20120716.103808 | Transporter & Duet & Touch & Boom & Radio | Rotel RC-995 & RMB-100 | Nubert NuVero 140

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,735

    Playing Favourite Albums FromOnline Music Library Integration (TIDAL)

    Does this happen with any album or only some?

  3. #3
    Senior Member mvordeme's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Germany
    Posts
    416
    Sorry. I somehow thought that I had answered. It seems to happen with all albums.
    SCALEO Home Server 2105 & piCorePlayer 8.1.0 | Logitech Media Server 8.3.0 | Server Power Control 20120716.103808 | Transporter & Duet & Touch & Boom & Radio | Rotel RC-995 & RMB-100 | Nubert NuVero 140

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,735

    Playing Favourite Albums FromOnline Music Library Integration (TIDAL)

    > Sorry. I somehow thought that I had answered. It seems to happen with
    > all albums.


    I was asking because TIDAL should be all lossless nowadays. I don't
    understand why you'd get 320kbps only to play. Did you change the
    streaming format in the TIDAL settings in LMS?

  5. #5
    Senior Member mvordeme's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Germany
    Posts
    416
    I never had a hi-fi subscription, and nobody told me that now I do. It seems that you were right and I had changed the streaming format, probably because of problems in the past.

    I think I already mentioned somewhere that the selected streaming format is invisible in the UI - neither on the player nor in the LMS UI - because there is no radio button indicating which format is currently selected.

    Name:  StreamingQuality.png
Views: 37
Size:  54.0 KB

    Anyway, now I changed the format to lossless and all is working fine. Thanks.
    SCALEO Home Server 2105 & piCorePlayer 8.1.0 | Logitech Media Server 8.3.0 | Server Power Control 20120716.103808 | Transporter & Duet & Touch & Boom & Radio | Rotel RC-995 & RMB-100 | Nubert NuVero 140

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,292
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Sorry. I somehow thought that I had answered. It seems to happen with
    > all albums.


    I was asking because TIDAL should be all lossless nowadays. I don't
    understand why you'd get 320kbps only to play. Did you change the
    streaming format in the TIDAL settings in LMS?
    There was a recent post where someone found an album that was only available at 320kbps wouldn't play in the Tidal app. Changing the streaming format in settings allowed it to play. It doesn't explain this case where all albums are affected though.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  7. #7
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,735

    Playing Favourite Albums FromOnline Music Library Integration (TIDAL)

    > I never had a hi-fi subscription, and nobody told me that now I do. It
    > seems that you were right and I had changed the streaming format,
    > probably because of problems in the past.


    Thanks for confirming! Then it seems there's a problem streaming lower
    quality! Odd. I'll have to double check the implementation. Thanks for
    the heads up.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,292
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I never had a hi-fi subscription, and nobody told me that now I do. It
    > seems that you were right and I had changed the streaming format,
    > probably because of problems in the past.


    Thanks for confirming! Then it seems there's a problem streaming lower
    quality! Odd. I'll have to double check the implementation. Thanks for
    the heads up.
    Well setting 320k/aac works OK for me.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •