Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    Switzerland
    Posts
    146

    Canot change password

    Hi,

    Want to change the pcp password (on pi4) , but got always this error (of tried with a lot of pw)
    Code:
    passwd
    Changing password for tc
    Old password: 
    New password: 
    Bad password: similar to hostname
    passwd: password for tc is unchanged
    What is missing ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    9,454
    Quote Originally Posted by PaulH View Post
    Hi,

    Want to change the pcp password (on pi4) , but got always this error (of tried with a lot of pw)
    Code:
    passwd
    Changing password for tc
    Old password: 
    New password: 
    Bad password: similar to hostname
    passwd: password for tc is unchanged
    What is missing ?
    It says your password is "similar to hostname". Is it?

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    Switzerland
    Posts
    146
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    It says your password is "similar to hostname". Is it?

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
    The old pw was the standard piCore and I try totally other pw...

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    5,999
    Do you have "pcp" in your new password?
    Paul Webster
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
    and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    Switzerland
    Posts
    146
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Do you have "pcp" in your new password?
    no!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    5,999
    Have you tried changing it via the pCP web interface? (need Beta enabled then) Main Page/Security
    Paul Webster
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
    and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    Switzerland
    Posts
    146
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Have you tried changing it via the pCP web interface? (need Beta enabled then) Main Page/Security
    That is the solution ! Thanks !

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •