Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    6,506
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    >> The share name in the pCP mount section should be /volume1/MUSIC.
    >
    > I disagree. I think it should just be /MUSIC without the trailing slash
    >
    > In Windows smb terms you'd connect to \\NAS-IP\MUSIC not Volume 1 at all
    > as it isn't part of the share name


    This is neither Windows nor SMB :-). I only wrote what I've been using
    successfully for a few years now.
    I was just illustrting that "Volume1" wouldn't normally be part of the Share name

    My pCP NFS mount (albeit to a Qnap) looks like this - no trailing slash

    Name:  2022-01-11 16_04_03-Window.jpg
Views: 53
Size:  12.6 KB
    Jim
    https://jukeradio.double6.net


    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
    Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
    Dining Room SB Radio
    Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
    Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes

  2. #12
    Senior Member Dingsdada's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Germany
    Posts
    155
    i have this mount-options:
    Name:  Unbenannt.PNG
Views: 54
Size:  8.4 KB
    DS918+/8GB Ram 4x3TB Raid 5 ----- DS415play 2x 4TB for Backup

  3. #13
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,719
    Connecting to a Synology DS218j

    Name:  Screenshot 2022-01-11 at 17.12.50.png
Views: 46
Size:  16.2 KB

    The DSM says:

    Name:  Screenshot 2022-01-11 at 17.15.01.png
Views: 50
Size:  7.1 KB

    You can see the /volume1 prefix in the OP's screenshot.
    Michael

    "It doesn't work - what shall I do?" - "Please check your server.log and/or scanner.log file!"
    (LMS: Settings/Information)

  4. #14
    tried both ways still not seeing it:
    Attached Images Attached Images      

  5. #15
    I have this set for both the DUFF138_NAS and the MUSIC folder could that cause conflict/issues
    Attached Images Attached Images  

  6. #16
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,719
    I have "Map ALL users to admin" enabled. And please double check the IP address in the NAS' NFS setting is your pCP's. But I take it from the previous screenshots that this isn't the issue, as when using /volume1/MUSIC it seems to be able to mount, but not access the mounted folder.
    Michael

    "It doesn't work - what shall I do?" - "Please check your server.log and/or scanner.log file!"
    (LMS: Settings/Information)

  7. #17
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    I have "Map ALL users to admin" enabled. And please double check the IP address in the NAS' NFS setting is your pCP's. But I take it from the previous screenshots that this isn't the issue, as when using /volume1/MUSIC it seems to be able to mount, but not access the mounted folder.
    using /volume1/MUSIC just set "Map ALL users to admin" enabled

    Fingers crossed! This may have worked. I did this for both the Duff138_NAS folder and the MUSIC. Probably only needed it for the MUSIC folder.

    Hoping I did not screw anything up, but seems like this will work. Thank you so much!
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by duff138; 2022-01-11 at 10:10.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •