Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446

    Duet Controller won't charge

    My Duet Controller won't charge anymore. It doesn't play that back-in-the-cradle jingle anymore, either. So I guess it's not the battery, which I replaced today. So much for an easy fix. I checked the connectors inside the cradle and it's the 5V advertised on the PSU. What could be wrong with the poor guy?
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

  2. #2
    Senior Member w3wilkes's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Utah, USA
    Posts
    1,550
    It is most likely the PSU for the controller cradle. They will show 5V but really won't deliver power. Read this whole thread;
    https://forums.slimdevices.com/showt...ntroller/page2

    Seems like I read another thread on these forums where a user spliced a USB plug to the controller cable and then used a standard 5V USB charger for the power supply.
    Main system - Rock Solid with LMS 8.2.0 on WHS 2011 - 2 Duets and Squeeseslave
    Cabin system - Rock solid with LMS 8.2.0 on Win10 Pro - 1 RPi 3 Model B/Hifiberry DAC+ Pro/PiCorePlayer and Squeezeslave
    Squeezebox Boom - "At Large" player around both home and cabin
    Headphones and car - Android phone/Bluetooth w/full library on MicroSD card - PowerAmp music player app (similar to Material Skin)

  3. #3
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446
    Quote Originally Posted by w3wilkes View Post
    It is most likely the PSU for the controller cradle. They will show 5V but really won't deliver power. Read this whole thread;
    https://forums.slimdevices.com/showt...ntroller/page2

    Seems like I read another thread on these forums where a user spliced a USB plug to the controller cable and then used a standard 5V USB charger for the power supply.
    Yes, I perused that thread, but it seems the 5V threw me off track. I'll try something. Thank you!
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

  4. #4
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446
    You're right, it's the PSU.
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

  5. #5
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446
    I bought a new PSU (5V, 2A) and a fitting female jack thing to solder on the Controller's power cord. Works perfectly.
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •