Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    7

    WiFi Disconnect Issue Call to Arms

    Hi All - I experienced the same issue w/the WiFi signal disconnecting on my Squeezebox Radio that many of us have. My solve was to buy a WiFi extender w/Ethernet port and the radio has been flawless since. That said, I don’t believe the WiFi receiver is failing as many others have concluded. My radio was rock solid for years and this issue only appeared last month right after I updated my router firmware. I also don’t think a physical part in hundreds of radios could all fail simultaneously.

    I’m hoping some of the experts here (mherger, looking at you could PLEASE make solving this issue a priority for the community AND for mac users which to my knowledge wlanpoke does not work for. This community has kept these devices going for years so really hoping this can be fixed so it can continue for many more!

    Thanks!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    United States, Florida
    Posts
    12,503
    Quote Originally Posted by jjz109 View Post
    Hi All - I experienced the same issue w/the WiFi signal disconnecting on my Squeezebox Radio that many of us have. My solve was to buy a WiFi extender w/Ethernet port and the radio has been flawless since. That said, I don’t believe the WiFi receiver is failing as many others have concluded. My radio was rock solid for years and this issue only appeared last month right after I updated my router firmware. I also don’t think a physical part in hundreds of radios could all fail simultaneously.

    I’m hoping some of the experts here (mherger, looking at you could PLEASE make solving this issue a priority for the community AND for mac users which to my knowledge wlanpoke does not work for. This community has kept these devices going for years so really hoping this can be fixed so it can continue for many more!

    Thanks!
    This does seem to be a widespread problem. I haven't suffered it (yet) for my one radio that is on WIFI. From everything I read, it seems to be caused by nearby WIFI 6 routers (e.g., a neighbor). I'm not a coder so have no clue about the technical challenge, but it would be fantastic to have something like the wlanpoke solution embedded in the community firmware for the radio.
    Home: Pi4B-8GB/pCP8.x/4TB>LMS 8.2.x>Transporter, Touch, Boom, Radio (all ethernet)
    Cottage: rPi4B-4GB/pCP8.x/4TB>LMS 8.2.x>Touch>Benchmark DAC I, Boom, Radio w/Battery (Radio WIFI)
    Office: Win10(64)>foobar2000
    The Wild: rPi3B+/pCP7.x/4TB>LMS 8.1.x>hifiberry Dac+Pro (LMS & Squeezelite)
    Controllers: iPhone11 & iPadAir3 (iPeng), CONTROLLER, Material Skin, or SqueezePlay 7.8 on Win10(64)
    Files: Ripping: dBpoweramp > FLAC; Post-rip: mp3tag, PerfectTunes, TuneFusion; Streaming: Spotify

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Southern California
    Posts
    261
    The wlanpoke script (code?) runs on the SB Radio so I don't understand your comment about it not working for Mac users?

    I have suggested making a plug-in that would install wlanpoke similar to the community firmware. If I had the skills, I would attempt it; provided POMDev who developed wlanpoke was okay with the idea.

    This problem will grow as more people upgrade their routers. For me I have turned of wifi6, but a neighbor must be using wifi6 has I have the disconnect problem.

  4. #4
    Senior Member pablolie's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    bay area, california.
    Posts
    1,196
    Definitely a very repeatable problem - I do also experience it. Luckily my Radio is quite unimportant, and none of the other devices have the issue.
    ...pablo
    Server: Win10 and LMS 8.2.0
    System: SB Touch -optical-> Benchmark DAC2HGC -AnalysisPlus Oval Copper XLR-> NAD M22 Power Amp -AnalysisPlus Black Mesh Oval-> KEF Reference 1
    Other Rooms: 2x SB Boom; 1x SB Radio; 1x SB Classic-> NAD D7050 -> Totem DreamCatcher + Velodyne Minivee Sub
    Computer audio: workstation -USB-> audioengine D1 -> Grado RS1/Shure 1540

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •