Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 77
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Code:
    [21-08-01 23:04:58.6796] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:74:ea:41: Play in STOPPED-IDLE -> Slim::Player::StreamingController::_StopGetNext
    [21-08-01 23:04:58.6805] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (283) params: index => 0 seekdata => undef
    [21-08-01 23:04:58.6835] Slim::Player::StreamingController::_Stop (610) Song queue is now 0
    [21-08-01 23:04:58.6845] Slim::Player::StreamingController::_setPlayingState (2377) new playing state STOPPED
    [21-08-01 23:04:58.6853] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state IDLE
    [21-08-01 23:04:58.6890] Slim::Player::Song::new (109) index 0 -> file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.6906] Slim::Player::Song::new (144) live=2
    [21-08-01 23:04:58.6916] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state TRACKWAIT
    [21-08-01 23:04:58.6926] Slim::Player::Song::DESTROY (154) DESTROY(Slim::Player::Song=ARRAY(0x95efcd0)) live=1: index=0, url=file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.6968] Slim::Player::StreamingController::_playersMessage (796) Aktueller Titel: file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.7078] Slim::Player::Song::getNextSong (223) file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.7084] Slim::Player::StreamingController::_nextTrackReady (744) b8:27:eb:74:ea:41: nextTrack will be index 0
    [21-08-01 23:04:58.7090] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:74:ea:41: NextTrackReady in STOPPED-TRACKWAIT -> Slim::Player::StreamingController::_Stream
    [21-08-01 23:04:58.7095] Slim::Player::StreamingController::_Stream (1210) Song queue is now 0
    [21-08-01 23:04:58.7099] Slim::Player::StreamingController::_Stream (1213) b8:27:eb:74:ea:41: preparing to stream song index 0
    [21-08-01 23:04:58.7105] Slim::Player::Song::open (360) file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.7124] Slim::Player::TranscodingHelper::getConvertCommand2 (485) Error: Didn't find any command matches for type: mp3
    [21-08-01 23:04:58.7129] Slim::Player::Song::open (384) seek=false time=0 canSeek=0SEEK_ERROR_TRANSCODED
    [21-08-01 23:04:58.7141] Slim::Player::TranscodingHelper::getConvertCommand2 (485) Error: Didn't find any command matches for type: mp3
    [21-08-01 23:04:58.7146] Slim::Player::Song::open (415) Error: Couldn't create command line for mp3 playback for [file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3]
    [21-08-01 23:04:58.7152] Slim::Player::StreamingController::_playersMessage (796) Problem: Dateityp kann nicht wiedergegeben werden fß¼r:: file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-01 23:04:58.7199] Slim::Player::StreamingController::_willRetry (1408) no retry data
    [21-08-01 23:04:58.7204] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state IDLE
    [21-08-01 23:04:58.7210] Slim::Player::StreamingController::nextsong (889) The next song is number 0, was 0
    [21-08-01 23:04:58.7215] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (302) b8:27:eb:74:ea:41: NextTrackReady - new state STOPPED-IDLE
    So I cannot see a difference even with Lame installed.
    Last edited by schup011; 2021-08-01 at 14:47.

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    I understand that there are two ways how the conversion from MP3 stream to PCM for the HDMI Audio is done:

    1) LMS decodes to PCM and sends to Squeezelite, that sends directly to HDMI
    2) LMS sends MP3 to Squeezelite, Squeezelite decodes to PCM.

    Obviously in my case, neither of both ways is working. Both of them should, or am I wrong?

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,496
    Quote Originally Posted by schup011 View Post
    I understand that there are two ways how the conversion from MP3 stream to PCM for the HDMI Audio is done:

    1) LMS decodes to PCM and sends to Squeezelite, that sends directly to HDMI
    2) LMS sends MP3 to Squeezelite, Squeezelite decodes to PCM.

    Obviously in my case, neither of both ways is working. Both of them should, or am I wrong?
    Almost. LMS has the format and sample rate of the file, the target player's maximum sample rate and its list of supported codecs, and an optional time offset to start from. With this information, it scans the conversion rules to try to find a perfect match or at least a match with lowest "cost". The match can say: nothing to transcode, just send file or it can say "invoke this external chain of programs to transform from source format to that accepted format. Ultimately, the player has to decode to PCM, but in LMS, the transcoding might never make PCM "visible".

    So to make sure I get that correctly: These 48kHz MP3 do not play at all, right?
    It seems that in your case the maximum sample rate reported by the player is less than 48kHz and LMS does not find any transcoding rule, which would be one of these

    Code:
    # special case for smart bitrates on mp3 input
    mp3 mp3 transcode *
    	# IFB:{BITRATE=--abr %B}D:{RESAMPLE=--resample %D}
    	[lame] --silent -q $QUALITY$ $BITRATE$ $RESAMPLE$ --mp3input $FILE$ -
    
    flc flc transcode *
    	# IFT:{START=--skip=%t}U:{END=--until=%v}D:{RESAMPLE=-r %d}E:{NOSTART=I}
    	[flac] -dcs $START$ $END$ --force-raw-format --sign=signed --endian=little -- $FILE$ | [sox] -q -t raw --encoding signed-integer -b $SAMPLESIZE$ -r $SAMPLERATE$ -c $CHANNELS$ -L - -t flac $RESAMPLE$ -C 0  -
    So it fails. Put the 'player.source' loglevel to 'debug' and try again
    Last edited by philippe_44; 2021-08-01 at 16:04.
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    Almost. LMS has the source format and sample rate of a file, the target player's maximum sample rate and its supported list of codecs, and an optional time offset to start from. With these information, it scans the conversion rules to try to find a perfect match or at least a match with lowest "cost". The match can say: nothing to transcode, just send file or it can say "invoke this external chain of programs to transform from source format to that accepted format. Ultimately, the player has to decode to PCM, but in LMS, the transcoding might never make PCM "visible".

    So to make sure I get that correctly: These 48kHz MP3 do not play at all, right?
    It seems that in your case the maximum sample rate reported by the player is less than 48kHz and LMS does not find any transcoding rule, which would be one of these

    Code:
    # special case for smart bitrates on mp3 input
    mp3 mp3 transcode *
    	# IFB:{BITRATE=--abr %B}D:{RESAMPLE=--resample %D}
    	[lame] --silent -q $QUALITY$ $BITRATE$ $RESAMPLE$ --mp3input $FILE$ -
    
    flc flc transcode *
    	# IFT:{START=--skip=%t}U:{END=--until=%v}D:{RESAMPLE=-r %d}E:{NOSTART=I}
    	[flac] -dcs $START$ $END$ --force-raw-format --sign=signed --endian=little -- $FILE$ | [sox] -q -t raw --encoding signed-integer -b $SAMPLESIZE$ -r $SAMPLERATE$ -c $CHANNELS$ -L - -t flac $RESAMPLE$ -C 0  -
    So it fails
    Not really.

    The original problem was that 48 kHz MP3 were played too slowly, probably as if they were 44.1 kHz. The problem does not occur with flac 48 or aac 48.

    Then it was proposed to force LMS to transcode instead of Squeezelite. Therefore, I used the Squeezelite settings to exclude MP3 from the codecs it would use.

    But this does not work either because LMS somehow can't find a conversion rule. So with that Squeezelite setting, the MP3 files are not played at all anymore.

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post

    So it fails. Put the 'player.source' loglevel to 'debug' and try again
    It was at debug all the time, for all those excerpts from the log except for the very first one in post #19.

    Here you are (log level player.source at debug checked one more time):

    Code:
    [21-08-02 01:30:22.3108] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:0a:a1:94: StatusHeartbeat in STOPPED-IDLE -> Slim::Player::StreamingController::_NoOp
    [21-08-02 01:30:26.7050] Slim::Player::StreamingController::playerActive (2013) b8:27:eb:74:ea:41 player already active: b8:27:eb:74:ea:41
    [21-08-02 01:30:26.7073] Slim::Player::StreamingController::play (2120) b8:27:eb:74:ea:41
    [21-08-02 01:30:26.7083] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:74:ea:41: Play in STOPPED-IDLE -> Slim::Player::StreamingController::_StopGetNext
    [21-08-02 01:30:26.7092] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (283) params: index => 0 seekdata => undef
    [21-08-02 01:30:26.7115] Slim::Player::StreamingController::_Stop (610) Song queue is now 0
    [21-08-02 01:30:26.7124] Slim::Player::StreamingController::_setPlayingState (2377) new playing state STOPPED
    [21-08-02 01:30:26.7133] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state IDLE
    [21-08-02 01:30:26.7175] Slim::Player::Song::new (109) index 0 -> file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7188] Slim::Player::Song::new (144) live=4
    [21-08-02 01:30:26.7193] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state TRACKWAIT
    [21-08-02 01:30:26.7198] Slim::Player::Song::DESTROY (154) DESTROY(Slim::Player::Song=ARRAY(0x5f4ebf8)) live=3: index=0, url=file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7222] Slim::Player::StreamingController::_playersMessage (796) Aktueller Titel: file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7275] Slim::Player::Song::getNextSong (223) file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7282] Slim::Player::StreamingController::_nextTrackReady (744) b8:27:eb:74:ea:41: nextTrack will be index 0
    [21-08-02 01:30:26.7287] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:74:ea:41: NextTrackReady in STOPPED-TRACKWAIT -> Slim::Player::StreamingController::_Stream
    [21-08-02 01:30:26.7292] Slim::Player::StreamingController::_Stream (1210) Song queue is now 0
    [21-08-02 01:30:26.7296] Slim::Player::StreamingController::_Stream (1213) b8:27:eb:74:ea:41: preparing to stream song index 0
    [21-08-02 01:30:26.7302] Slim::Player::Song::open (360) file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7320] Slim::Player::TranscodingHelper::getConvertCommand2 (485) Error: Didn't find any command matches for type: mp3
    [21-08-02 01:30:26.7325] Slim::Player::Song::open (384) seek=false time=0 canSeek=0SEEK_ERROR_TRANSCODED
    [21-08-02 01:30:26.7336] Slim::Player::TranscodingHelper::getConvertCommand2 (485) Error: Didn't find any command matches for type: mp3
    [21-08-02 01:30:26.7341] Slim::Player::Song::open (415) Error: Couldn't create command line for mp3 playback for [file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3]
    [21-08-02 01:30:26.7347] Slim::Player::StreamingController::_playersMessage (796) Problem: Dateityp kann nicht wiedergegeben werden f├╝r:: file:///mnt/intenso/Musik/P029/01-01.mp3
    [21-08-02 01:30:26.7383] Slim::Player::StreamingController::_willRetry (1408) no retry data
    [21-08-02 01:30:26.7389] Slim::Player::StreamingController::_setStreamingState (2386) new streaming state IDLE
    [21-08-02 01:30:26.7395] Slim::Player::StreamingController::nextsong (889) The next song is number 0, was 0
    [21-08-02 01:30:26.7399] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (302) b8:27:eb:74:ea:41: NextTrackReady - new state STOPPED-IDLE
    [21-08-02 01:30:27.0106] Slim::Player::StreamingController::_eventAction (272) b8:27:eb:0a:a1:94: StatusHeartbeat in STOPPED-IDLE -> Slim::Player::StreamingController::_NoOp
    Last edited by schup011; 2021-08-01 at 16:33.

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Now here is something for the Squeezelite experts:

    I have here the log what happens when Squeezelite plays a 48 kHz too slowly (I reenabled the mp3 codec in the Squeezlite settings for that):

    Code:
    [01:53:10.304747] codec_open:265 codec open: 'm'
    [01:53:10.304764] codec_open:283 closing codec: 'a'
    [01:53:10.304855] _tcp_connect:486 connecting to 192.168.0.161:9000
    [01:53:10.305040] stream_sock:577 header: GET /stream.mp3?player=b8:27:eb:74:ea:41 HTTP/1.0
    
    
    [01:53:10.305059] sendSTAT:189 STAT: STMc
    [01:53:10.305098] process_strm:377 set fade mode: 0
    [01:53:10.305136] process:521 audg
    [01:53:10.305150] process_audg:433 audg gainL: 5120 gainR: 5120 adjust: 0
    [01:53:10.305165] set_volume:233 setting internal gain left: 65536 right: 65536
    [01:53:10.695850] stream_thread:247 headers: len: 491
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (8.1.1 - 1610364019)
    Connection: close
    Content-Type: audio/mpeg
    Set-Cookie: Squeezebox-albumView=; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expandPlayerControl=true; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-MY_MUSIC=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-FAVORITES=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGINS=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGIN_MY_APPS_MODULE_NAME=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-RADIO=1; path=/
    
    
    [01:53:10.695964] sendRESP:220 RESP
    [01:53:10.767566] mad_decode:232 mad_frame_decode error: bad main_data_begin pointer
    [01:53:10.767941] mad_decode:244 setting track_start
    [01:53:10.767977] mad_decode:273 gapless: skipping 529 frames at start
    [01:53:10.776657] _output_frames:64 start buffer frames: 28271
    [01:53:10.776740] _output_frames:149 track start sample rate: 44100 replay_gain: 0
    [01:53:10.778614] sendSTAT:189 STAT: STMs
    [01:53:10.778753] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:53:10.786830] output_thread:687 open output device: sysdefault:CARD=ALSA
    [01:53:10.790258] alsa_open:351 opening device at: 44100
    [01:53:10.792448] alsa_open:422 opened device sysdefault:CARD=ALSA using format: S32_LE sample rate: 44100 mmap: 1
    [01:53:10.793086] alsa_open:513 buffer: 80 period: 4 -> buffer size: 3536 period size: 884
    [01:53:11.779859] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:53:12.001033] process:521 strm
    [01:53:12.001122] process_strm:274 strm command t
    [01:53:12.001156] sendSTAT:189 STAT: STMt
    
    [01:53:21.007184] sendSTAT:189 STAT: STMt
    It seems as if it has a decode error at the start and then recognizes the sample rate wrongly. Thus it opens ALSA with 44.1kHz

    In contrast, for the aac, it correctly recognizes the sample rate and therefore also opens ALSA with 48kHz:

    Code:
    [01:52:07.241529] _tcp_connect:486 connecting to 192.168.0.161:9000
    [01:52:07.241715] stream_sock:577 header: GET /stream.mp3?player=b8:27:eb:74:ea:41 HTTP/1.0
    
    
    [01:52:07.241734] sendSTAT:189 STAT: STMc
    [01:52:07.241777] process_strm:377 set fade mode: 0
    [01:52:07.241817] process:521 audg
    [01:52:07.241832] process_audg:433 audg gainL: 5120 gainR: 5120 adjust: 0
    [01:52:07.241846] set_volume:233 setting internal gain left: 65536 right: 65536
    [01:52:07.247271] process:521 strm
    [01:52:07.247327] process_strm:274 strm command t
    [01:52:07.247344] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:07.332506] stream_thread:247 headers: len: 490
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (8.1.1 - 1610364019)
    Connection: close
    Content-Type: audio/aac
    Set-Cookie: Squeezebox-albumView=; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expandPlayerControl=true; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-MY_MUSIC=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-FAVORITES=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGINS=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGIN_MY_APPS_MODULE_NAME=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-RADIO=1; path=/
    
    
    [01:52:07.332671] sendRESP:220 RESP
    [01:52:07.377480] process:521 strm
    [01:52:07.377543] process_strm:274 strm command t
    [01:52:07.377561] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:07.682540] process:521 strm
    [01:52:07.682634] process_strm:274 strm command t
    [01:52:07.682670] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:07.987431] process:521 strm
    [01:52:07.987524] process_strm:274 strm command t
    [01:52:07.987558] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:08.292152] process:521 strm
    [01:52:08.292245] process_strm:274 strm command t
    [01:52:08.292282] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:08.597032] process:521 strm
    [01:52:08.597124] process_strm:274 strm command t
    [01:52:08.597159] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:08.901677] process:521 strm
    [01:52:08.901775] process_strm:274 strm command t
    [01:52:08.901808] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:09.206823] process:521 strm
    [01:52:09.206921] process_strm:274 strm command t
    [01:52:09.206955] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:09.511378] process:521 strm
    [01:52:09.511475] process_strm:274 strm command t
    [01:52:09.511508] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:09.586217] faad_decode:373 samplerate: 48000 channels: 2
    [01:52:09.586309] faad_decode:378 setting track_start
    [01:52:09.606826] _output_frames:64 start buffer frames: 8192
    [01:52:09.606944] _output_frames:149 track start sample rate: 48000 replay_gain: 0
    [01:52:09.617003] output_thread:687 open output device: sysdefault:CARD=ALSA
    [01:52:09.623358] alsa_open:351 opening device at: 48000
    [01:52:09.625428] alsa_open:422 opened device sysdefault:CARD=ALSA using format: S32_LE sample rate: 48000 mmap: 1
    [01:52:09.625850] alsa_open:513 buffer: 80 period: 4 -> buffer size: 3840 period size: 960
    [01:52:10.136287] sendSTAT:189 STAT: STMs
    [01:52:10.136480] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:10.136587] process:521 strm
    [01:52:10.136604] process_strm:274 strm command t
    [01:52:10.136620] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:10.136679] process:521 strm
    [01:52:10.136954] process_strm:274 strm command t
    [01:52:10.136970] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [01:52:11.138085] sendSTAT:189 STAT: STMt
    Last edited by schup011; 2021-08-01 at 17:21.

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,496
    Quote Originally Posted by schup011 View Post
    Now here is something for the Squeezelite experts:
    I have here the log what happens when Squeezelite plays a 48 kHz too slowly (I reenabled the mp3 codec in the Squeezlite settings for that):
    And it does that will *all* your 48kHz files? Can you upload one somewhere? I'll verify that with my squeezelite port on esp32 as well, or any of my bridges.
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    And it does that will *all* your 48kHz files? Can you upload one somewhere? I'll verify that with my squeezelite port on esp32 as well, or any of my bridges.
    It does only occur with 48 kHz mp3 files or streams.

    And only on the HDMI audio system.

    With the 48 kHz mp3 radio stream, it looks like that:

    Code:
    [09:48:20.417746] mad_decode:232 mad_frame_decode error: bad main_data_begin pointer
    [09:48:20.418434] mad_decode:244 setting track_start
    [09:48:20.418469] mad_decode:273 gapless: skipping 529 frames at start
    [09:48:20.439921] process:521 strm
    [09:48:20.440010] process_strm:274 strm command t
    [09:48:20.440045] sendSTAT:189 STAT: STMt
    [09:48:20.444228] mad_decode:232 mad_frame_decode error: Huffman data overrun
    [09:48:20.461332] _output_frames:64 start buffer frames: 81263
    [09:48:20.461421] _output_frames:149 track start sample rate: 44100 replay_gain: 0
    To my knowledge, I have only this one file with 48 kHz mp3, because usually, in my library, I only have flac. There are some CD downloads with mp3, but those are 44.1 kHz. But also here, it looks like that:

    Code:
    [09:42:06.658889] mad_decode:232 mad_frame_decode error: bad main_data_begin pointer
    [09:42:06.659270] mad_decode:244 setting track_start
    [09:42:06.659289] mad_decode:273 gapless: skipping 529 frames at start
    [09:42:06.680680] _output_frames:64 start buffer frames: 37487
    [09:42:06.680788] _output_frames:149 track start sample rate: 44100 replay_gain: 0
    But if the file is 44.1 kHz anyway, that does not matter.

    In the other system with JustBoom AmpZero, there is also a decode error, but it nevertheless recognizes 48 kHz, therefore working properly:

    Code:
    [20:15:45.281763] mad_decode:232 mad_frame_decode error: bad main_data_begin pointer
    [20:15:45.286362] mad_decode:244 setting track_start
    [20:15:45.286671] mad_decode:273 gapless: skipping 529 frames at start
    [20:15:45.302762] _output_frames:64 start buffer frames: 12143
    [20:15:45.303052] _output_frames:149 track start sample rate: 48000 replay_gain: 0
    Just let me know what comparisons I can do. Unfortunately, only today, as from tomorrow, I am away for vacation.
    Last edited by schup011; 2021-08-02 at 02:11.

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    And it does that will *all* your 48kHz files? Can you upload one somewhere? I'll verify that with my squeezelite port on esp32 as well, or any of my bridges.
    You can verify with the radio stream: https://streams.br.de/br-klassik_3.m3u

    But I think is a very typical one. And it happens only with the HDMI audio out system.... Could be a performance or timing problem??

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,768
    Quote Originally Posted by schup011 View Post
    You can verify with the radio stream: https://streams.br.de/br-klassik_3.m3u

    But I think is a very typical one. And it happens only with the HDMI audio out system.... Could be a performance or timing problem??
    The strange thing is that within the MP3 audio frame header, the sample rate of the audio stream is specified.
    The HDMI output device should be opened with the rate found in the MP3 frame.

    Can you confirm the hardware which is running PCP - what version of a Pi hardware so that maybe others can test ?
    What model of Marantz - with HDMI there is negotiation as to what rates are supported by HDMI device.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •