Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 8 of 11 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 71 to 80 of 104
  1. #71
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    5,784
    Could it be the same as this
    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post869978
    If yes then tell pCP to wait for network
    Paul Webster
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
    and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

  2. #72
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    Quote Originally Posted by psketch View Post
    I don't think it's a timing thing only at least. If I reboot my evo with my LMS (on a different box) stopped, the evo will just sit there trying repeatedly to connect, and then when the LMS comes online, it happily connect without any problems. As I said, I have seen an occasional problem with an invalid mac address, but that's not tied to the server startup, since my lms is running on a different box. I don't know what causes that one, but it's not the script - we're just trying to control the screen and reading info from the server. The squeezelite registration to LMS is just core PCP. I've only seen this a few times, and it's not that the squeezelite doesn't register at all - it's registered on the LMS, with the correct name and IP address, just with a MAC address of 00:00:00:00:00
    Ah - I think it's a known issue - https://forums.slimdevices.com/showt...=1#post1010689 and here https://forums.slimdevices.com/showt...address-in-LMS

    Squeezelite starting before the network has started. The script then won't work because the mac address that LMS knows squeezelite by, and the actual mac address that the script discovers will be different.

  3. #73
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Could it be the same as this
    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post869978
    If yes then tell pCP to wait for network
    Hi Paul

    Yes - I think that's likely it - as per my other post just after yours :-)

    I'll add wait for network and see if it recurs - it's only occasional. No idea why it happens, but my home wifi is quite complex - several APs that it might see etc.. The stupid thing is I have cables under the floor but haven't got around to bringing them up yet.

  4. #74
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    Quote Originally Posted by Livs View Post
    Hi Pete,

    I have a strange behavior with screensaver.
    When I start picoreplayer, the screen stays in hour/ip/volume screen. After a while, it goes to screensaver (a dot is on).
    If I start playing, it shows as usual artist/song/album. But when I pause/stop it goes to screensaver mode.

    Is this normal behavior?

    Thanks

    PS: Just for remainder, I do not have a Audiophonics device, just a Pi3+ and Oled.
    May be related?
    OK - looks like I just needed to add a reset on the screen saver counter. Think it's fixed now if you want to pull it down

    Code:
    wget https://raw.githubusercontent.com/peteS-UK/EvoSabre-DAC-PCP/main/lms_oled_3.12_py3.py -O ~/lms_oled_3.12_py3.py
    Don't forget to do a backup

    Code:
    pcp bu

  5. #75
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    Hi David

    Picking this up from the other thread ....

    From what I saw previously, the raspdac mini has the 1306 display. I have an old raspdac mini script from audiophonics and it has

    Code:
    from luma.oled.device import ssd1306
    #import RPi.GPIO as GPIO
    serial = spi(port=0, device=0, gpio_DC=27, gpio_RST=24)
    device = ssd1306(serial, rotate=2)
    and, the code on github for the new version they have for moode and volumio is also for 1306

    https://github.com/audiophonics/Rasp...ioled/index.js

    Code:
    const DRIVER =  require("ssd1306").driver;
    const SSD1306 = new DRIVER();
    const GRAPHICS =  new ( require("lightbwgraphics") ).GRAPHICS().attachDriver(SSD1306);
    So, all looks like 1306, but I don't have one so can't be sure, so at the end of the day, it's upto you and your choice.

    If you want, I can easily build a 1306 version of the new script i have, using the old setup from the original script for the driver, some of the font sizes etc..

    How Linux comfortable are you - I can give you a script to run which will pull down the necessary files if you know how to ssh onto the pi. Or, I have pre-built images, but they have the evosabre script, so you'll still need to pull down one we build for raspdac.

    Let me know if you want to have a go and I'll pull together a script for the raspdac later.

  6. #76
    Hi thanks for this.
    For linux, i am a beginner.
    But i can use ssh, and i can use command lines.
    So if you tell me what to do it will work 😉

    Last year i installed shunte88 lmsmonitor on my raspdac. It worked. But now maybe with picoreplayer 8 version, it doesnt work anymore.

    Dont understand...

  7. #77
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    Quote Originally Posted by davidscrat View Post
    Hi thanks for this.
    For linux, i am a beginner.
    But i can use ssh, and i can use command lines.
    So if you tell me what to do it will work 😉

    Last year i installed shunte88 lmsmonitor on my raspdac. It worked. But now maybe with picoreplayer 8 version, it doesnt work anymore.

    Dont understand...
    can't help with lmsmonitor I'm afraid - it never worked on the evodac, although I know shunte88 did look into it.

    OK - I'll knock a version together for you. What remote does it use btw, and do you use it? If I can find the codes, i can add that as well.

    pete S

  8. #78
    Well cool.
    I use smartphone remote, so it is ok like this.
    There is one with raspdac but i never used it.

  9. #79
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    469
    OK - I've modified a version for the raspdac, and modified my setup file to check which one you want to install. Word of warning - I can't test this at all this evening, so it'll likely take a few iterations ....

    You can get the setup file by ssh on the pi, and then

    Code:
    wget https://raw.githubusercontent.com/peteS-UK/EvoSabre-DAC-PCP/main/SetupEvoSabre.sh
    then, make it executable

    Code:
    chmod +x ./SetupEvoSabre.sh
    then, run the script, which "should" (if I got the changes right) download all the files - tell me if you get any errors here

    Code:
    ./SetupEvoSabre.sh
    Then, reboot (either do "pcp rb" or through the UI.

    This won't make any changes to the pcp entries yet. After you've rebooted, do

    Code:
    python3 ./lms_oled_mini_py3.py
    and tell me what it says ...

    To stop the script manually, hit cntrl-c

  10. #80
    ok i tried, i have error with moving lms_oled_mini_py3.py...


    Setup for OLED with LMS on Raspberry Pi

    Are you setting up EvoSabre or RASPDac Mini?RASPDac Mini
    Setup for RASPDac Mini OLED extension (R)

    LIRC is not installed. If you continue, IR config files won't be installed
    Do you wish to exit this setup and install LIRC first?no
    Continue
    Installing python3 and freetype extension
    Downloading Extension from GitHub
    Unpacking Files
    Moving Files to home
    mv: can't rename '/tmp/tmp.J23JA7/evosabre/home/lms_oled_mini_py3.py': No such file or directory
    Installing 64 bit extension
    Backing up PCP
    Extension Installed. Now reboot using pcp rb

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •