Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: LMS on PI3b

  1. #1

    LMS on PI3b

    Hi

    I installed piCore on a PI 3b and then LMS (because Synology stopped with LMS).
    When I start LMS and mount a Synology map with the music: it works fine.
    In LMS 'startup automatically' is enabled.
    But when I shutdown in piCore and reconnect the PI LMS does not start. A manually start gives: LMS is running but the LMS webpage will not open and the Squeezebox Touch can't find the music anymore.
    I emptied the cache but that did not solve the problem.

    Who knows what going wrong here.

    Regards Peet

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,321
    The LMS server.log might help.
    Also the pCP boot log.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  3. #3
    Hi PAUL

    I read the server log but still don't know what to do.
    I include it. Maybe you can help me.
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,321
    Looks like networking problem.

    Does the pCP boot log show it getting an IP address before LMS is started?
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  5. #5
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,092
    Your main router and NAS must be powered up before LMS starts. The pi is going to boot faster than any of the other devices.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  6. #6
    Hi Paul

    Here is the bootlog.



    Regards Peet
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,321
    Looks like it received an IP address without problem.

    Mine shows LMS starting ... but yours doesn't.
    Odd.
    Maybe I have enabled a more detailed boot log but I don't remember doing that (or it even being possible).

    Is it still set to autostart LMS on boot?
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  8. #8
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,092
    Only one logging mode, He must have LMS auto start turned off. That setting is on the LMS tab.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  9. #9
    Hi Paul's

    I tried with autostart off and on.
    Thats a lot of work because I have to format the SD card and install LMS again.
    In both situaties the same problem.

    Before I started I took care the NAS was awake.
    Strange problem!

    Regards Peet

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,321
    Logs showing what happens when the problem happens would help.

    Also ... where should be no need to format (ever) and no need to reinstall pCP ... but ... if you are seeing problems that can only be resolved by completely reinstalling pCP then maybe the issue is somewhere else.
    For example a rare RPi hardware problem or, and more likely, an underpowered power supply or poor cable/connector.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •