Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7

Hybrid View

  1. #1

    Small bug with CLI status - artist in playlist

    Hi,

    I found what seems to be a small bug with the artist field in the "playlist_loop" returned by the "status" CLI command. Example:

    In this track, the artist is "Duke Ellington" and the composer "Duke Ellington / Paul Barbarin". The "artist" in the playlist_loop is incorrectly displayed as "Duke Ellington / Paul Barbarin"

    Name:  Capture1.JPG
Views: 188
Size:  29.9 KB

    Name:  Capture2.JPG
Views: 180
Size:  39.1 KB
    Last edited by hopkins; 2021-04-21 at 01:27.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,871
    What is your TPE2 setting in Settings/My Music ?

  3. #3
    Here it is:

    Name:  Capture3.JPG
Views: 81
Size:  72.8 KB

    The seperator I indicated is not consistent with my files (; instead of /) but that is unrelated.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,871
    Quote Originally Posted by hopkins View Post
    The separator I indicated is not consistent with my files (; instead of /) but that is unrelated.
    I can't help solve the problem but when reporting problems it is always important to provide full information such as this TPE2 settings.

    I think somebody like Michael will have the knwledge to explain LMS actions and whether there is a bug.

    As I read it you have no TPE1 which is normally Artist. So LMS will have to make a choice to use as Artist between TCOM (Composer) and Album Artist (TPE2)

  5. #5
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    I can't help solve the problem but when reporting problems it is always important to provide full information such as this TPE2 settings.

    I think somebody like Michael will have the knwledge to explain LMS actions and whether there is a bug.

    As I read it you have no TPE1 which is normally Artist. So LMS will have to make a choice to use as Artist between TCOM (Composer) and Album Artist (TPE2)
    TPE1 is normally understood as "track artist", and TPE2 is the album artist. Everything else in LMS works fine to use TPE2, but this CLI interface which displays the composer...
    I am a little surprised that this has not been reported before. Using Material skin, for example, displays the wrong information in your playlist.
    Maybe I am doing something wrong. I'll wait for Michael's feedback.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8,005
    Quote Originally Posted by hopkins View Post
    TPE1 is normally understood as "track artist", and TPE2 is the album artist. Everything else in LMS works fine to use TPE2, but this CLI interface which displays the composer...
    I am a little surprised that this has not been reported before. Using Material skin, for example, displays the wrong information in your playlist.
    Maybe I am doing something wrong. I'll wait for Michael's feedback.
    I suspect most people use "Artist" rather than "Album Artist" if they only use one of them. Some of my files have both but most only have "Artist".

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •