Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    LMS Docker image 8.2.0: WMA not playing

    I just installed the LMScommunity LMS 8.2.0 Docker image on my Synology NAS. It is all working fine, except for WMA playback.
    In the log I see following message:

    Code:
    [21-04-10 11:45:41.1531] Slim::Player::Song::open (415) Error: Couldn't create command line for wma playback for [file:///music/Adele/21/02%20Rumour%20Has%20It.wma]
    I looked into the 'file types' settings, for Windows Media it says 'native'.

    Is WMA playback not supported, or is there anything I need to do to enable WMA playback?

    Thanks, Bart

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,438
    Quote Originally Posted by BartS View Post
    I just installed the LMScommunity LMS 8.2.0 Docker image on my Synology NAS. It is all working fine, except for WMA playback.
    In the log I see following message:

    Code:
    [21-04-10 11:45:41.1531] Slim::Player::Song::open (415) Error: Couldn't create command line for wma playback for [file:///music/Adele/21/02%20Rumour%20Has%20It.wma]
    I looked into the 'file types' settings, for Windows Media it says 'native'.

    Is WMA playback not supported, or is there anything I need to do to enable WMA playback?

    Thanks, Bart
    What is the player ?
    WMA can be played native for some hardware SB player such as SB3, Boom and Transporter

    For other soft players such as squeezelite - on non Windows LMS systems, you need to install PlayWMA plugin and ffmpeg to do transcoding.

  3. #3
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,545

    LMS Docker image 8.2.0: WMA notplaying

    > For other soft players such as squeezelite - on non Windows LMS systems,
    > you need to install PlayWMA plugin and ffmpeg to do transcoding.


    If you need to install ffmpeg, then please check out the last paragraph
    of the Docker readme
    (https://hub.docker.com/repository/do...echmediaserver)
    regarding running a custom script at startup.

  4. #4
    Thanks bpa and Michael for the replies.

    My players are two SB Radio and a Duet.
    It's not the docker image or LMS. Just user error...
    The radios are on the community fw: it needs the Play Windows Media plugin for native playback.

    Bart
    Last edited by BartS; 2021-04-11 at 00:40. Reason: brainfart

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •