Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    112

    Squeezebox Touch reboots on wireless network

    I just got a second hand Touch. When connected or trying to connect to a wireless network the Touch can not finish the bootsequence and reboots. If connected and playing a spotify song the Touch reboots on skipping to the next song or just during playback. Most of the time it won't boot that far.
    Tried two other working PSU's from other ST's.
    Several factory resets; Community FW didn't help either.
    Does someone has a clue?

    WiF AP is on the same floor 2.4 GHz

    https://photos.app.goo.gl/qDRYoiNDgb2kDACe9
    Last edited by Nomen Nescio; 2021-03-26 at 10:56.
    LMS 8.2 (latest nightly) on Windows 10 (latest) as a Server (and Raspberry PiCoreplayer as backup LMS)
    Squeexebox Touch's
    Squeezebox Boom's
    Squeezebox Radio's
    Squeezebox Classic
    Picoreplayer's

  2. #2
    Senior Member Heuer's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Nottinghamshire
    Posts
    763
    Try a full Factory reset: Hold reset button down, connect to power and continue to hold until you get a confirmation message on the screen.

    Does it work on Ethernet?
    Lounge: Transporter>Audio Synthesis DAX Decade>Audio Research LS22>Krell FPB300>Wilson Benesch Act 1's + 2 x Velodyne SPL1000 sub's
    Kitchen: Touch>Topping DAC>Arcam Solo>Anthony Gallo Micro's+Sub, Joggler controller
    Office: DAC32>Acoustic Energy AE1 Active's, Joggler controller
    Garage: Boom>QAcoustics 7000s subwoofer
    Bedroom: Radio
    Shed: Radio
    Workshop: Boom
    Garden 1: SB3>JVC amp>Rock outdoor speakers
    Garden 2: SB3>JVC amp>Rock outdoor speakers

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by Heuer View Post
    Try a full Factory reset: Hold reset button down, connect to power and continue to hold until you get a confirmation message on the screen.

    Does it work on Ethernet?
    reset by little button done: no result.
    It plays (for the last hour) on ethernet. The Touch freezes and reboots on WiFi

    Cleaned PSU contact before reset with 'contact cleaner'.
    Last edited by Nomen Nescio; 2021-03-26 at 09:34.
    LMS 8.2 (latest nightly) on Windows 10 (latest) as a Server (and Raspberry PiCoreplayer as backup LMS)
    Squeexebox Touch's
    Squeezebox Boom's
    Squeezebox Radio's
    Squeezebox Classic
    Picoreplayer's

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,433
    Quote Originally Posted by Nomen Nescio View Post
    reset by little button done: no result.
    It plays (for the last hour) on ethernet. The Touch freezes and reboots on WiFi

    Cleaned PSU contact before reset with 'contact cleaner'.
    This sounds like incompatibility with Wifi or else wifi module is failing.
    What is you wifi setup - make model or wifi router/APs/extenders/mesh ....

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    This sounds like incompatibility with Wifi or else wifi module is failing.
    What is you wifi setup - make model or wifi router/APs/extenders/mesh ....
    Compal modem; TP-Link AP Archer C1200; TP-Link EAP225-Outdoor

    Other Touch has no problem at same place on WiFi.
    LMS 8.2 (latest nightly) on Windows 10 (latest) as a Server (and Raspberry PiCoreplayer as backup LMS)
    Squeexebox Touch's
    Squeezebox Boom's
    Squeezebox Radio's
    Squeezebox Classic
    Picoreplayer's

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,433
    Quote Originally Posted by Nomen Nescio View Post
    Compal modem; TP-Link AP Archer C1200; TP-Link EAP225-Outdoor

    Other Touch has no problem at same place on WiFi.
    If another Touch (with same f/w) works OK in exact same place, then issue is h/w or PSU. Have you tried swapping PSU of "bad" Touch with "good" Touch. With both Touch's in same place does problem follow the PSU ?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    If another Touch (with same f/w) works OK in exact same place, then issue is h/w or PSU. Have you tried swapping PSU of "bad" Touch with "good" Touch. With both Touch's in same place does problem follow the PSU ?
    See first post. Swapping PSU made no difference

    Verstuurd vanaf mijn Mi A3 met Tapatalk
    LMS 8.2 (latest nightly) on Windows 10 (latest) as a Server (and Raspberry PiCoreplayer as backup LMS)
    Squeexebox Touch's
    Squeezebox Boom's
    Squeezebox Radio's
    Squeezebox Classic
    Picoreplayer's

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •