Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    180

    Firmware: 7.7.3-r16676 and everything is fine

    because of rediscovering LMS from the UPNP bridge side recently, i was digging out old SB radios to bring the whole ecosystem back to live again.
    Plug them in, everything works, connects to my 8.2 LMS

    Now i was trying to understand why i should upgrade to the community firmware....
    I've search the forum, but honestly why should i upgrade. This question wasn't answered to me.

    Can somebody explain to me why i should pull the plug with this community firmware?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,430
    I see it as the basis for future enhancements.
    However, there are some fixes.
    See the announcement post which has a link to the changelog.

    https://forums.slimdevices.com/showt...=1#post1000079
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    180
    i've seen the changelog, it just didn't tell me "do it".
    There are fixes of issues i do not have.
    But if you say it is for future enhancements, then i'm waiting till the future arrives
    good old "never change a running system principle" stays valid

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    7,286
    Quote Originally Posted by mamema View Post
    i've seen the changelog, it just didn't tell me "do it".
    There are fixes of issues i do not have.
    But if you say it is for future enhancements, then i'm waiting till the future arrives
    good old "never change a running system principle" stays valid
    I am surprised you haven't experienced the bass amplifier drop out. That was the main improvement for me.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    180
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    I am surprised you haven't experienced the bass amplifier drop out. That was the main improvement for me.
    can you tell me more details about it, please? What is this exactly?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    7,286
    Quote Originally Posted by mamema View Post
    can you tell me more details about it, please? What is this exactly?
    Occasionally the sound can become really tinny because the bass amplifier in the Radio has stopped working. It starts working again if the Radio is rebooted or a stream with a different sampling frequency is played.

    https://forums.slimdevices.com/showthread.php?p=827096

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    180
    Now i have this. :-) After i reinstalled the offered firmware 7.7.ish to look what happens.
    Installed now the community firmware plugin in LMS and waiting, that the 8.x is offered.

  8. #8
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,669
    Quote Originally Posted by mamema View Post
    Now i have this. :-) After i reinstalled the offered firmware 7.7.ish to look what happens.
    Installed now the community firmware plugin in LMS and waiting, that the 8.x is offered.
    Have you ticked the box?

    Name:  CF.jpg
Views: 210
Size:  33.2 KB
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP 8.0.0 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi4/pCP 8.0.0/Topping E30 DAC/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 8.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    180
    yep all is well. Community firmware installed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •