Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,249

    Live playback stops after short period

    I have been having this problem since yesterday evening.

    here is log from yesterday

    Live BBC and Fip radio

    A BBC podcast worked without a problem

    Sorry about the brevity of this post, I have a few things to attend to, this am

    Server version is in the log, rpi4b

    ronnie
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,337
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    Live BBC and Fip radio
    What URLs are being played - if streams are being played direct then LMS log will not catch the problem.

    There are a lot of network problems with problems accessing some sites.

    There are also some HLS playing issues - what HLS stream were you playing ?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,249
    Yea, I know, the log is complete mess

    I was playing from Favourites, everything had been fine in the afternoon, fip HLS just kept stopping, so I tried BBC 2 and BBC 6.

    Same thing this morning (I tried fip acc this am and that was the same.)

    Anyway I have reset the router to default and still have the problem from the rpi.

    I then realised I have a Windows install (it's an old version, Logitech Media Server Version: 7.9.3 - 1597647375 @ Mon Aug 17 11:47:24 WEDT 2020, which I did to reprogram a SB Radio).

    A prelimary test seems to bode well, BBC and fip both OK.

    There is some noise in the log, but it seems to be working )K.

    This afternoon I'll make a new image on the rpi and see how it goes.

    Thanks for your response, but I think this is "a little local difficulty" as I'm the only one reporting.

    I'll be back later in the day

    ronnie
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,337
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    I then realised I have a Windows install (it's an old version, Logitech Media Server Version: 7.9.3 - 1597647375 @ Mon Aug 17 11:47:24 WEDT 2020, which I did to reprogram a SB Radio).
    This version has poor https support so even if https is not the main issue - it will generate a lot of "noise".

    edit:
    The majority of log entries have "https" URLs.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,249
    I have quickly started a new LMS on RPI OS Desktop

    Logitech Media Server Version: 8.1.2 - 1614180373 @ Wed Feb 24 18:38:57 CET 2021
    Hostname: LMS
    Server IP Address: 192.168.1.112
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: Debian - EN - utf8
    Platform Architecture: armv7l-linux
    Perl Version: 5.28.1 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    Audio::Scan: 1.02
    IO::Socket::SSL: 2.060
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 3
    Playing to SB Radio

    Only installed BBC iPlayer, HLS plugin Radio Paradise and Radio France

    All seem to be playing OK, but log is verbose

    ronnie
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,337
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    All seem to be playing OK, but log is verbose
    Comet error is LMS can''t find a client. Not aplugin or playing issues. Often a player which existed and is now gone.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,249
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    Comet error is LMS can''t find a client. Not aplugin or playing issues. Often a player which existed and is now gone.
    OK, but this is a fresh image

    I have never noticed it before, but that, of course, does not mean it wasn't there

    Going again with a clean install

    Name:  facepalm.png
Views: 47
Size:  114.3 KB

    ronnie

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,249
    So, a fresh rpi Desktop image

    I powered off all players

    Installed LMS

    Logitech Media Server Version: 8.1.2 - 1614180373 @ Wed Feb 24 18:38:57 CET 2021
    Hostname: LMS
    Server IP Address: 192.168.1.118
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: Debian - EN - utf8
    Platform Architecture: armv7l-linux
    Perl Version: 5.28.1 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    Audio::Scan: 1.02
    IO::Socket::SSL: 2.060
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 1
    Added the following plugins, BBC iPlayer and Extras (force of habit with the latter) Radio Paradise and Radio France. HLS v2 Plugin.

    Plugged in a SB Radio and connected to the LMS

    Played BBC radio 2 and 6, radio Paradise Main stream and fip HLS stream

    I see a comment about the Dash ( is it the fetch? )

    but all seems well with this one

    ronnie
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,337
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    I see a comment about the Dash ( is it the fetch? )
    It is a log "error" which I forgot to change back to info level.

    You've reminded me that I have to update the BBCiPlayer plugins and remove all the defunct menus - as a few people are still using them.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •