Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: phish.in plugin

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4

    phish.in plugin

    Wondering if anyone might have some insight into an issue I'm having with phish.in plugin

    Basically I start a show and it plays for a few seconds (although no audio is heard) and then stops.

    squeezelite is throwing an ssl error in the log and I saw prior threads where ssl might have been an issue, but I'm on a fairly recent version:

    [17:36:44.991694] process:521 strm
    [17:36:44.991735] process_strm:274 strm command s
    [17:36:44.991743] process_strm:343 strm s autostart: 3 transition period: 10 transition type: 0 codec: m
    [17:36:44.991751] sendSTAT:189 STAT: STMf
    [17:36:44.991786] codec_open:264 codec open: 'm'
    [17:36:44.991841] connect_socket:158 connecting to 104.21.64.233:443
    [17:36:45.022000] connect_socket:195 unable to open SSL socket -1 (1)
    [17:36:45.022273] sendSTAT:189 STAT: STMc
    [17:36:45.022368] process_strm:377 set fade mode: 0


    Some details on my setup:
    #piCorePlayer version
    PCPVERS="piCorePlayer 7.0.0"
    WWW_BUILD: 00011

    Squeezelite v1.9.8-1287-pCP, Copyright 2012-2015 Adrian Smith, 2015-2020 Ralph Irving.
    Build options: LINUX ALSA EVENTFD RESAMPLE ALAC OPUS VISEXPORT IR GPIO RPI DSD SSL NO_SSLSYM

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,530

    phish.in plugin

    > squeezelite is throwing an ssl error in the log and I saw prior threads
    > where ssl might have been an issue, but I'm on a fairly recent version:


    "fairly recent" isn't the latest. Please give the latest another try.

    --
    --

    Michael

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    I updated squeezelite to v1.9.8-1323-pCP and LMS to Logitech Media Server Version: 8.1.2 - 1610697261 @ Fri Jan 15 10:43:41 CET 2021

    Tried again, same SSL error.

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,530

    phish.in plugin

    > I updated squeezelite to v1.9.8-1323-pCP and LMS to Logitech Media
    > Server Version: 8.1.2 - 1610697261 @ Fri Jan 15 10:43:41 CET 2021
    >
    > Tried again, same SSL error.


    Ok, you should probably ping Ralphy in a squeezelite specific thread then.

    In the meantime you could try to enable proxied streaming for the player
    (Settings/Player/Audio). That should work.

    --

    Michael

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    proxied streaming worked, so I'm going to go with that for now. Thanks for the help.

  6. #6
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3,996
    What is the exact url that is trying to be played?
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    I'm not entirely certain what the exact url is when playing tracks through the phish.in plugin - I tried looking in the squeezelite log and don't see anything. If you can guide me where to look, happy to try and provide more details.

    I can essentially reproduce very similar behavior when using the tune-in url to play tracks directly from the phish.in site.

    So using this as my test: https://phish.in/audio/000/017/386/17386.mp3


    With Player/Audio/Streaming Method = Direct Streaming, the track does not play, I get the SSL error. Log has:
    [12:17:42.344205] connect_socket:164 connecting to 104.21.64.233:443
    [12:17:42.374214] connect_socket:201 unable to open SSL socket -1 (1)

    With Player/Audio/Streaming Method = Proxied Streaming, the track plays fine.

  8. #8
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3,996
    The error being thrown is SSL_ERROR_SSL, which is very generic.

    I can download the file from the same device, so it doesn't look like a direct openssl or certificate issue.

    Best to raise this issue here. https://github.com/ralph-irving/squeezelite
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    6,949
    Quote Originally Posted by jpm112 View Post
    I'm not entirely certain what the exact url is when playing tracks through the phish.in plugin - I tried looking in the squeezelite log and don't see anything. If you can guide me where to look, happy to try and provide more details.

    I can essentially reproduce very similar behavior when using the tune-in url to play tracks directly from the phish.in site.

    So using this as my test: https://phish.in/audio/000/017/386/17386.mp3


    With Player/Audio/Streaming Method = Direct Streaming, the track does not play, I get the SSL error. Log has:
    [12:17:42.344205] connect_socket:164 connecting to 104.21.64.233:443
    [12:17:42.374214] connect_socket:201 unable to open SSL socket -1 (1)

    With Player/Audio/Streaming Method = Proxied Streaming, the track plays fine.
    I think (not sure as @ralphy is controlling these and that option was not in my original SSL PR) that this build is with SSL static link. I've experienced some sites that now are very picky wrt TLS version and refuse anything a bit old and want the latest crypto suite. I don't know what SSL version the static build is linked against. Maybe there is something there.
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,594
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    I think (not sure as @ralphy is controlling these and that option was not in my original SSL PR) that this build is with SSL static link. I've experienced some sites that now are very picky wrt TLS version and refuse anything a bit old and want the latest crypto suite. I don't know what SSL version the static build is linked against. Maybe there is something there.
    Is this affecting all of the streams from the Phish.in plugin? I installed it just to test this and the first one I tried played OK.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •