Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 98 of 107 FirstFirst ... 488896979899100 ... LastLast
Results 971 to 980 of 1069
  1. #971
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    205
    Quote Originally Posted by paul- View Post
    Thats a busybox vs util-linux based fdisk. The routines should have been set to force use of busybox fdisk. But, it seems there is still at least one floating around. Most resize things before doing anything else, which is why it has been missed all these years.
    Ah! This card was quickly "recreated" after fiddling too much with an update from pCP6, so increasing the filesystem size might have been the second thing I did.

    Due to the reboot I didn't realize it hadn't worked until I tried to install ffmpeg just yesterday

  2. #972
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,052
    Thanks for letting us know. We'll get that fixed.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  3. #973
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Hamburg
    Posts
    122
    Hi together - first of all thanks so much for the great piCorePlayer!

    To control my Raspis I'm using the Android App RasPi Check - unfortunately I can't use for the Tiny Core Linux because I get an (!) Oops
    Code:
    "The tool 'vcgencmd' was not found!
    on your Pi. Make sure it is located
    und '/usr/bin or '/opt/vc/bin/' and
    your SSH user is in group 'video'
    Because I guess vcgencmd is provided by rpi-vc.tcz I added this package but I failed with
    Code:
    sudo usermod -aG video tc
    because the 'usermod' is not known. Also with 'sudo addgroup tc video' I had no success. It seems the user 'tc' is in the group 'video

    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ id
    uid=1001(tc) gid=50(staff) groups=44(video),50(staff)
    but 'vcgencmd' still fails
    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ vcgencmd
    VCHI initialization failed
    Can somebody with a bit more linux skills/TinyCore support me? Thanks a lot
    LMS:
    Version: 8.2.0 - 1616690655 @ Thu Mar 25 18:15:21 CET 2021
    on RPi4/ Raspbian Buster 10 pointed (NFS) to MusicLibrary on QNAP TS212

    Squeeze-Players:
    Duet - Cntrl-FW: 8.0.1-r16844/ Receiver-FW: 77
    2x Radio - FW: 8.0.1-r16844
    RPi 2B - pCP 7.0.1/ SqueezeLite v1.9.9-1372-pCP
    Transporter - FW: 87
    Softsqueeze 3.9.2 on Win 10 / Squeezeplay 8.0.1r1343 on Win 10
    Squeeze Player 1.3.21 on S7/Android 8.0.0

    Controller:
    Android Phone - Squeezer 2.2.4/ Material Skin 2.3.5

  4. #974
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,052
    run vcgencmd with sudo
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  5. #975
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10

    Picorelite player with Hifiberry DAC2HD loud pop when sample rate changes

    Firstly, really impressed with this software that performs exceptionally well on a Pi after upgrading from a now obsolete Netgear NAS
    server that used to run LMS. So thanks to the development team.
    So I tried a number of other pi combinations and built a combined picorelite server and client. I purchased a Hifiberry DAC2 HD board and there is a noticeable pop when there are sample rate changes when listening to playlists from Qobuz. Is it possible for the software to be updated to provide a short momentary mute when the sample rate changes? Or is it something that needs to be done in the DAC hardware design please?
    I have also built a similar system but used the hifiberry digital output board to feed my Quad DAC. Quad provide a momentary mute as the Sample rate is changed as an example. I have not contacted Hi-Fi Berry yet, as I believe the issue may be solved in software and just wonder if that is the case, could be considered on future updates please?

  6. #976
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    16

    Driver for Audiophonics AK4493 DAC board

    Are there any plans to provide a driver dedicated to the Audiophonics AK4493 DAC board?
    I currently use the generic "rPi DAC" driver, and it works well. Is there a better choice?

  7. #977
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    366
    Quote Originally Posted by papaiannis View Post
    Are there any plans to provide a driver dedicated to the Audiophonics AK4493 DAC board?
    I currently use the generic "rPi DAC" driver, and it works well. Is there a better choice?
    This suggests you might want to give the Hifiberry DAC driver a go ...

  8. #978
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Hamburg
    Posts
    122
    Quote Originally Posted by paul- View Post
    run vcgencmd with sudo
    Thanks for the reply. I did... no success :-(

    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ sudo vcgencmd
    tc@piCorePlayer:~$ sudo vcgencmd -h
    error=1 error_msg="Command not registered"
    tc@piCorePlayer:~$
    sudo vcgencmd seems to do nothing. I'll tried to pipe the output into a file - but also empty. So what package do I missing?

    On the other hand I'm not sure how to send a sudo via RaspiCheck. The only thing in the setup I see is to put in a sudo password... could I avoid the sudo somehow?
    LMS:
    Version: 8.2.0 - 1616690655 @ Thu Mar 25 18:15:21 CET 2021
    on RPi4/ Raspbian Buster 10 pointed (NFS) to MusicLibrary on QNAP TS212

    Squeeze-Players:
    Duet - Cntrl-FW: 8.0.1-r16844/ Receiver-FW: 77
    2x Radio - FW: 8.0.1-r16844
    RPi 2B - pCP 7.0.1/ SqueezeLite v1.9.9-1372-pCP
    Transporter - FW: 87
    Softsqueeze 3.9.2 on Win 10 / Squeezeplay 8.0.1r1343 on Win 10
    Squeeze Player 1.3.21 on S7/Android 8.0.0

    Controller:
    Android Phone - Squeezer 2.2.4/ Material Skin 2.3.5

  9. #979
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,138
    -h is not recognised by vcgencmd
    Try
    sudo vcgencmd commands

    https://www.raspberrypi.org/document...ns/vcgencmd.md
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  10. #980
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Hamburg
    Posts
    122
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    -h is not recognised by vcgencmd
    Try
    sudo vcgencmd commands

    https://www.raspberrypi.org/document...ns/vcgencmd.md
    Thanks a lot - that works

    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ sudo vcgencmd measure_temp
    temp=54.6'C
    But I'm struggling with step two - because I can't send a sudo via RasPiCheck, I did the following
    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ sudo addgroup sudo
    tc@piCorePlayer:~$ sudo adduser tc sudo
    tc@piCorePlayer:~$ sudo backup
    reboot
    Code:
    tc@piCorePlayer:~$ id tc
    uid=1001(tc) gid=50(staff) groups=50(staff),44(video),1000(sudo)
    But it does not work Still need the sudo to execute vcgencmd
    LMS:
    Version: 8.2.0 - 1616690655 @ Thu Mar 25 18:15:21 CET 2021
    on RPi4/ Raspbian Buster 10 pointed (NFS) to MusicLibrary on QNAP TS212

    Squeeze-Players:
    Duet - Cntrl-FW: 8.0.1-r16844/ Receiver-FW: 77
    2x Radio - FW: 8.0.1-r16844
    RPi 2B - pCP 7.0.1/ SqueezeLite v1.9.9-1372-pCP
    Transporter - FW: 87
    Softsqueeze 3.9.2 on Win 10 / Squeezeplay 8.0.1r1343 on Win 10
    Squeeze Player 1.3.21 on S7/Android 8.0.0

    Controller:
    Android Phone - Squeezer 2.2.4/ Material Skin 2.3.5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •