Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 43 of 81 FirstFirst ... 33414243444553 ... LastLast
Results 421 to 430 of 810
  1. #421
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    135
    Quote Originally Posted by Supertramp View Post
    EDIT: Installed the extension and the original message is gone.
    There is a new one though: taskset: cannot determine NR_CPUS; aborting
    For info, I’m using the recommended pCP Kernel Tweaks.
    EDIT2: When clearing the Squeezelite Output CPU setting (recommendation is 3), the message is gone.

  2. #422
    Senior Member Tony T's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,130
    Been on 7.0 for about a month and there is a real increase in response on my pi4
    Thanks!
    Tony
     SBTouch ♪ SBRadio ♬

  3. #423
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    356

    Hifiberry ADC/DAC issue

    Hi,
    with PCP 6.x Hifiberry ADC/DAC was running. After upgrade to PCP 7 its not working anymore. The same result with ADC/DAC pro.

    tc@pi-Wohnzimmer:~$ tail -f /var/log/pcp_streamer.log

    HTTP/1.0 200 OK
    Content-Type: audio/x-flac
    icy-br: 1834560
    icy-name: pCP pi-Wohnzimmer line-in (flac)
    icy-metadata: 0
    ALSA lib pcm_hw.c:1829_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card
    arecord: main:830: audio open error: No such device
    Disconnect: 20210121134723
    2 Picoreplayer with Hifiberry DAC/ADC pro with Jivelite 7" Display
    3 Picoreplayer with IQaudio DigiAmp+ with Jivelite 7" Display
    2 RaspberryPi Zero
    2 Picoreplayer RPI4+ LMS8.1.1
    Marantz PM-15S1 amplifier.

  4. #424
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    129
    I have noticed the following messages from dmesg:

    Code:
    FAT-fs (mmcblk0p1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.
    If I manually mount and then unmount mmcblk0p1, I get the same message on unmounting. If I try to run fsck on /dev/mmcblk0p1 (when unmounted), I get the message:

    Code:
    fsck (busybox 1.31.1)
    fsck: fsck.vfat: No such file or directory
    Any idea why I am getting this error message on umount and how it can be fixed?

  5. #425
    Senior Member Greg Erskine's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,177
    hi coyrls,

    This is fairly normal and can usually be ignored.

    What is happening is the "dirty" bit on the boot partition has been set. This is caused by pulling the power rather than shutting down which resets the "dirty" bit.

    We don't load fsck.vfat because it is usually not required.

    If it is keeping you up at night, set [Beta] mode, then [Main Page] > [DOS fsck] > [dosfsck] will load a few extensions and reset the bit.

    regards
    Greg

  6. #426
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    129
    Quote Originally Posted by Greg Erskine View Post
    hi coyrls,

    This is fairly normal and can usually be ignored.

    What is happening is the "dirty" bit on the boot partition has been set. This is caused by pulling the power rather than shutting down which resets the "dirty" bit.

    We don't load fsck.vfat because it is usually not required.

    If it is keeping you up at night, set [Beta] mode, then [Main Page] > [DOS fsck] > [dosfsck] will load a few extensions and reset the bit.

    regards
    Greg
    Great, thanks for the explanation. It's not keeping me up at night, if only my life was so simple that it could!

  7. #427
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3,934
    Quote Originally Posted by Gerhardc View Post
    Hi,
    with PCP 6.x Hifiberry ADC/DAC was running. After upgrade to PCP 7 its not working anymore. The same result with ADC/DAC pro.

    tc@pi-Wohnzimmer:~$ tail -f /var/log/pcp_streamer.log

    HTTP/1.0 200 OK
    Content-Type: audio/x-flac
    icy-br: 1834560
    icy-name: pCP pi-Wohnzimmer line-in (flac)
    icy-metadata: 0
    ALSA lib pcm_hw.c:1829_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card
    arecord: main:830: audio open error: No such device
    Disconnect: 20210121134723
    What specific task are you trying to do. Playback or record? I’ll find my Dac+ADC and see what’s up.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  8. #428
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    356
    Hi Paul,

    my task ist to play music from old analog output device.

    Edit: Playback works
    Last edited by Gerhardc; 2021-01-22 at 06:04.
    2 Picoreplayer with Hifiberry DAC/ADC pro with Jivelite 7" Display
    3 Picoreplayer with IQaudio DigiAmp+ with Jivelite 7" Display
    2 RaspberryPi Zero
    2 Picoreplayer RPI4+ LMS8.1.1
    Marantz PM-15S1 amplifier.

  9. #429
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    7
    Hi all and Thanks for keeping the project alive.

    One of the Pis of my setup is Raspberry Pi ZERO, which runs on ARMV6. I tried to upgrade to PCP7, but I get error downloading some of the modules.

    Is PCP7 tested/supports RPI zero? Is there any plan for the missing modules to be ported one day?

  10. #430
    Quote Originally Posted by rwanou View Post
    Hi all and Thanks for keeping the project alive.

    One of the Pis of my setup is Raspberry Pi ZERO, which runs on ARMV6. I tried to upgrade to PCP7, but I get error downloading some of the modules.

    Is PCP7 tested/supports RPI zero? Is there any plan for the missing modules to be ported one day?
    I had upgrade my zero without any problem.

    P.S. i recently bought a rpi4: It sounds Better than the zero.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •