Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 3 of 39 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 382
  1. #21
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,405
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Me too. Trying to update a Squeezebox Radio and running LMS on PiCore
    > player.


    Is everybody having these problems running LMS on pCP?

    --

    Michael
    Me, yes, see sig.
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP v7.0.1 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B/pCP 7.0.1/pi screen/AlloBoss DAC HAT/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 6.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,589
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Me too. Trying to update a Squeezebox Radio and running LMS on PiCore
    > player.


    Is everybody having these problems running LMS on pCP?

    --

    Michael
    Looks like this one was Ubuntu.
    https://forums.slimdevices.com/showthread.php?p=1000242
    I updated my Controller successfully with LMS on Raspbian (or whatever they call it now)

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,589
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Me, yes, see sig.
    Does the player revert to the original firmware when the update fails? If so I'll try updating my Touch.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  4. #24
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,530

    [Announce] Community Firmware forSqueezebox Radio/Touch/Controller and LMS 8

    >> Me, yes, see sig.Does the player revert to the original firmware when the update fails?
    > If so I'll try updating my Touch.


    Failed update would be a no-op. Disabling the plugin should get rid of
    the notification, too.

    --

    Michael

  5. #25
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,405
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    Does the player revert to the original firmware when the update fails? If so I'll try updating my Touch.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
    Yes, just press the back arrow, mine reverted back to 7.8.0 r16754.

    You may need to reboot the Touch to get audio.
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP v7.0.1 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B/pCP 7.0.1/pi screen/AlloBoss DAC HAT/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 6.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  6. #26
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,530

    [Announce] Community Firmware forSqueezebox Radio/Touch/Controller and LMS 8

    >> Me too. Trying to update a Squeezebox Radio and running LMS on PiCore
    >> player.

    >
    > Is everybody having these problems running LMS on pCP?


    Ralphy - I'm pretty sure these FW updates fail on pCP because it tries
    to tell the players to download the firmware directly, whereas LMS in
    most other environments would download the file first, then serve it
    from LMS to the player. The problem is that these firmwares are https
    downloads. And the players can't handle https.

    https://github.com/piCorePlayer/lms-...-script/pull/2

    I believe I suggested doing the direct download at the time to save the
    precious diskspace in a pCP environment.

    --

    Michael

  7. #27
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,530

    [Announce] Community Firmware forSqueezebox Radio/Touch/Controller and LMS 8

    > I believe I suggested doing the direct download at the time to save the
    > precious diskspace in a pCP environment.


    Is there a way to tell pCP to exclude some files from being backed up? I
    know there's filetool or something to tell it what to _include_. But
    exclude?

    --

    Michael

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by ralphy View Post
    Then go to the Settings->Information Tab in LMS and at the bottom click the Zip Archive at the end of the Logitech Media Server Log File line and attach the zipfile to a post.

    I've found this error happens when the checksum doesn't match after downloading the firmware file and corrects itself after the next attempt.
    When will the next attempt happen? Or do you mean an attempt on the user's side?
    for now the only line concerning the firmware I see is

    Code:
    [20-12-21 21:33:08.3098] Slim::Utils::Firmware::need_upgrade (354) baby doesn't need an upgrade (has: 7.7.3 r16676, server has: 7.7.3 16676)
    (I was on 7.8 but tried going back to 7.7 to see if it changed anything)

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    Is everybody having these problems running LMS on pCP?

    --

    Michael
    No I'm running LMS on Ubuntu 20.04, trying to update the firmware on a Squeezebox Radio.



    EDIT: and now suddenly it seems to work. 5th attempt or so. I haven't changed anything, except activating debugging log.

    EDIT 2: the update specified 8.0.1 but after reboot I'm still on 7.7.3
    Last edited by Bipox; 2020-12-21 at 13:51.

  9. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    North Somerset, UK
    Posts
    337
    Quote Originally Posted by ralphy View Post
    Just posting that it doesn't work for you helps no one.

    Those having issues, please set the Player.Firmware logging level to Debug in LMS and wait until the server attempts to download the firmware again.

    Then go to the Settings->Information Tab in LMS and at the bottom click the Zip Archive at the end of the Logitech Media Server Log File line and attach the zipfile to a post.

    I've found this error happens when the checksum doesn't match after downloading the firmware file and corrects itself after the next attempt.
    Had a second and third attempt with no joy. The download attempt lasted around a second before the ‘attempt failed’ message displayed with nothing downloaded.

    Log attached....hopefully!
    Attached Files Attached Files

  10. #30
    Senior Member ralphy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Canada
    Posts
    2,835
    Quote Originally Posted by PaulinPosset View Post
    Had a second and third attempt with no joy. The download attempt lasted around a second before the ‘attempt failed’ message displayed with nothing downloaded.

    Log attached....hopefully!
    Thanks. From your log it appears you are running on piCorePlayer.

    The problem is related to an attempt to reduce disk space usage in how pCP handles downloading firmware or doesn't rather.

    Michael has provided a change request to the pCP team to resolve the issue.
    Ralphy

    1-Touch, 5-Classics, 3-Booms, 2-UE Radio
    Squeezebox client builds donations always appreciated.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •