Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    2

    TIDAL not working on duet/boom but radio works

    Hi,

    Tidal had a good black friday offer so I'm trying out the service. Perhaps looking to ditch Spotify and also have my Synology NAS run less.

    So I have 2 Logitech radios, 1 boom and 1 duet. The 2 radios work as expected using mysqueezebox. However when trying the boom and duet nothing happens. Tracks are just skipping. When using mysqueezebox.com I sometimes see a "Your player is not authorized to use mysqueezebox.com." message. The 2 players both can use other apps like Tunein and Shoutcast.

    Any idea why boom and duet not works?

    I'm running LMS 7.7.6 on the NAS. I have activated the TIDAL plugin but is that not working anymore? The 2 radios are not able to use TIDAL when connected to LMS.

    From checking the Logitech they mention ickStream plugin in LMS but from what I can see that's not supported anymore.

    Thanks.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,437
    The version of LMS is very old. For full latest support of Tidal you need 8.0.*

    Duet/Boom cannot play AAC natively so they need transcoding on a local LMS.

    edit:
    LMS is now community supported. 7.7.6 is last Logitech supported release.
    IIRC Synology also limited support for LMS so you need a community package.

    Pinkdot provide package to update some Synology system

    https://forums.slimdevices.com/showt...8-0-*-packages
    Last edited by bpa; 2020-11-28 at 04:03.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    2
    Thanks. I upgraded to Tidal Hifi and I'm now able to play on the boom and duet using FLAC. However, some tracks are choppy and echo'ing. It's the same behavior on both the boom and duet (wired). So not sure what the cause of that might be.

    Will check out the Pinkdot stuff. Much appreciated.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    20,437
    Quote Originally Posted by je79ayps View Post
    Thanks. I upgraded to Tidal Hifi and I'm now able to play on the boom and duet using FLAC. However, some tracks are choppy and echo'ing. It's the same behavior on both the boom and duet (wired). So not sure what the cause of that might be.

    Will check out the Pinkdot stuff. Much appreciated.
    Post on the Tidal Changes thread will get the Tidal users.
    https://forums.slimdevices.com/showt...-changes-ahead!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •