Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 10 of 11

Thread: Lost my GUI

Hybrid View

  1. #1

    Lost my GUI

    Added a NAS to the network and LMS and now there is no GUI when invoking "Open Web Control", just links. Spent the last hour or so researching, googling, checking my settings, but no luck. Can someone help me straighten this out? Thanks.

  2. #2
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by webnick View Post
    Added a NAS to the network and LMS and now there is no GUI when invoking "Open Web Control", just links. Spent the last hour or so researching, googling, checking my settings, but no luck. Can someone help me straighten this out? Thanks.
    I think you need to specify which hardware you have.
    Where do you run LMS?

    My first thought is identical IP adr. on the NAS and LMS
    Dan
    RPI newbie

  3. #3
    Quote Originally Posted by sota748 View Post
    I think you need to specify which hardware you have.
    Where do you run LMS?

    My first thought is identical IP adr. on the NAS and LMS
    This is Squeezebox Classic ethernet connected to Router; LMS running on W10 PC. Invoking Web Control goes to http://127.0.0.1:9000/ and a page of links. No GUI.

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by webnick View Post
    This is Squeezebox Classic ethernet connected to Router; LMS running on W10 PC. Invoking Web Control goes to http://127.0.0.1:9000/ and a page of links. No GUI.
    All components use DCHP for IP adr. ? (NAS + SC + W10 PC)
    Dan
    RPI newbie

  5. #5
    Quote Originally Posted by sota748 View Post
    All components use DCHP for IP adr. ? (NAS + SC + W10 PC)
    Are you asking if each component has an IP address? Both the PC and the SC have DHCP addresses.

    Our Squeezer apps are still displaying and performing correctly.

    The NAS is still a problem in that LMS recognizes it but says its empty (which it isn't).

    OK, so now the problem appears to be a Firefox browser conflict b/c I was able to successfully display the LMS web control via the Mircrosoft Edge browser.

    OK, so further research suggested clearing cache - did that, and much of the GUI is back, but not all. Still haven't figured out why LMS wouldn't recognize music files on NAS so connected it to my PC and now LMS sees all those files. Sure would like to know why.
    Last edited by webnick; 2020-10-10 at 20:35.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,610
    Quote Originally Posted by webnick View Post
    Are you asking if each component has an IP address? Both the PC and the SC have DHCP addresses.

    Our Squeezer apps are still displaying and performing correctly.

    The NAS is still a problem in that LMS recognizes it but says its empty (which it isn't).

    OK, so now the problem appears to be a Firefox browser conflict b/c I was able to successfully display the LMS web control via the Mircrosoft Edge browser.

    OK, so further research suggested clearing cache - did that, and much of the GUI is back, but not all. Still haven't figured out why LMS wouldn't recognize music files on NAS so connected it to my PC and now LMS sees all those files. Sure would like to know why.
    How did you tell LMS to use the NAS as your music library location?

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by webnick View Post
    Our Squeezer apps are still displaying and performing correctly.
    Ok, that I did understand from your first post, if Squeezer is function this do not have anything to do with IP adr.

    Quote Originally Posted by webnick View Post
    Still haven't figured out why LMS wouldn't recognize music files on NAS so connected it to my PC and now LMS sees all those files. Sure would like to know why.
    Normally this have something to do with permissions.

    In LMS, how is the NAS mount setup up?
    Mine looks like this
    Name:  Capture_1.JPG
Views: 377
Size:  55.9 KB

    In the NAS there need to be a setup that match the setup in LMS
    Mine looks like this
    Name:  Capture_2.jpg
Views: 377
Size:  189.1 KB

    When the setup between NAS & LMS is OK, you can browse to the folder where your music is stored
    Name:  Capture_3.JPG
Views: 379
Size:  79.0 KB
    Dan
    RPI newbie

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •