Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30

    pCP - Squeezelite, USB audio to M2TECH HIFACE TWO

    Hi

    I am trying to setup Squeezelite to use USB audio to M2TECH HIFACE TWO.
    Search the internet for solutions, on https://sites.google.com/site/picore...st-of-USB-DACs
    I found a setup that should look like
    -o iec958:CARD=M20,DEV=0 -n piCorePlayer -a 200:4::

    On Squeezelite settings page I can choose for different Output settings but the setting "iec958:CARD=M20,DEV=0" is not between
    If I write the setting myself, Squeezelite will not start.

    What am I missing? / doing wrong?

    /Dan

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,146
    Was that offered to you from the pCP GUI or did you type it in yourself?
    If you typed it then try instead with devices listed in the pCP GUI - they are clickable.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Was that offered to you from the pCP GUI or did you type it in yourself?
    If you typed it then try instead with devices listed in the pCP GUI - they are clickable.
    Name:  Capture.JPG
Views: 79
Size:  27.0 KB

    This is the list I can pick from, and the can be seleted by mus click, this is function trouble free ;-)

    But I any of this the "right one" ?

    From what I can read elsewhere I need one similar to this "iec958:CARD=M20,DEV=0", but thats maybe not correct?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,310
    Just go with hw:CARD=ALSA,DEV=0 or plughw:

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,310
    this is mine

    Name:  m2tech.png
Views: 76
Size:  82.4 KB

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,310
    I would use either

    front:CARD=UAC2,DEV=0

    hw:CARD=UAC2,DEV=0

    or

    plughw:CARD=UAC2,DEV=0

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,310
    Did you select usb audio in

    Audio output device settings

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    Did you select usb audio in

    Audio output device settings
    Yes (I think)

    Name:  Capture.JPG
Views: 72
Size:  27.3 KB

  9. #9
    Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    this is mine
    Your list is much longer than my, why that?
    I use piCorePlayer v6.1.0

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    4,310
    I'm sorry but I have no idea

    Mine is also v6.1.0

    Maybe make a fresh image and power on with the Hi-Face attached

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •