Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Australia
    Posts
    72

    LMS Suddenly Stopping

    Hello All,

    My setup;
    Running Logitech Media Server Version: 7.9.2 - 1578996832 @ Tue Jan 14 on Win 10

    My Problem;
    Normally my LMS is rock solid, but tonight it is suddenly stopping mid song?
    When I hover over the icon in task bar, it says LMS stopped? So I restart and the song plays a short time before LMS stops again?
    Checked my modem and it is working ok.

    So I went to LMS log & I see this repeating all thru the log?;

    [20-10-06 17:38:53.2556] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2571] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2572] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2586] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2588] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2602] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2604] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2617] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor


    What is happening here? Can somebody enlighten me?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    19,503
    Quote Originally Posted by Jeddie View Post
    Hello All,

    My setup;
    Running Logitech Media Server Version: 7.9.2 - 1578996832 @ Tue Jan 14 on Win 10

    My Problem;
    Normally my LMS is rock solid, but tonight it is suddenly stopping mid song?
    When I hover over the icon in task bar, it says LMS stopped? So I restart and the song plays a short time before LMS stops again?
    Checked my modem and it is working ok.

    So I went to LMS log & I see this repeating all thru the log?;

    [20-10-06 17:38:53.2556] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2571] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2572] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2586] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2588] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2602] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor
    [20-10-06 17:38:53.2604] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (149) https lookup failed - trying plain text http instead: http://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml
    [20-10-06 17:38:53.2617] Slim::Networking::Repositories::__ANON__ (146) Failed to fetch https://repos.squeezecommunity.org/extensions.xml: Connect timed out: Bad file descriptor


    What is happening here? Can somebody enlighten me?
    You need to update LMS. LMS has encountered a https issues and is "spinning" on the error (time between each error message is about 0.002 secs) and not letting anything else happen.


    Many internet services have started requiring newer levels of SSL/TLS (I.e https support). This support requires a combination of many support libraries as as well LMS modules and this is more difficult on WIndows systems. Some of libraries have been built to include later SSL/TLS support and are used in latest build. So upgrading to the latest Windows exe 7.9.4 should help. A more complete build of the libraries is being tested.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •