Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    131

    Analogue Output on one channel only

    I've been messing about with the output amp for my RPi PiCore squeezebox. I did try a USB amp (Topping TP32) but it would not play, so went back to analogue, which is fine as it's only the bathroom system. It's now playing one channel only. The cable buzzes out as OK, so it looks like it's only outputting on one channel. I can't find the settings to check and change this.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,859
    Before you go fiddling with settings swap them over at one end only. Do you still get one channel but now on the other side or do you get one channel still on the same side?
    If it’s on the other side then it’s the output end ie Pi
    If it’s still silent on same side then more likely the amp end
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    131
    Yes, done that already!

  4. #4
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,744
    Quote Originally Posted by jemhayward View Post
    I've been messing about with the output amp for my RPi PiCore squeezebox. I did try a USB amp (Topping TP32) but it would not play, so went back to analogue, which is fine as it's only the bathroom system. It's now playing one channel only. The cable buzzes out as OK, so it looks like it's only outputting on one channel. I can't find the settings to check and change this.
    Assuming your player is connected to LMS, have you looked at LMS > Settings > Player tab > Audio > Output Channel Mode?

    Name:  OCM.jpg
Views: 60
Size:  9.9 KB
    Server - LMS 8.0.0 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP 6.1.0 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Squeezebox Touch > Edifier R980T

    Spares - 1xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 7xRPi

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    131
    Ah, that was what I was looking for. It stubbornly doesn't play right speaker, wondering if it's speaker wiring - so I'll check that tomorrow, and report back my stupidity!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,859
    Quote Originally Posted by jemhayward View Post
    Yes, done that already!
    And what was the result?
    I assume it remained a dead right channel.
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    131
    Hanging head in shame:::

    The only bit of the system I hadn't disturbed was the speaker and their cables. Guess what, one of the speaker cables had detached itself from the speaker in the ceiling! So nothing to do with the Pi, PiCore, LMS, the amp etc.. serves me right for trying to work on new kit car and bathroom sound system at the same time!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •