Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330

    File size limits for logos?

    The following logo is supposed to load for Nevis Radio:
    http://www.nevisradio.co.uk/nevis-radiofeeds-600.png

    However, it fails to load on SqueezePlay, my Joggler, and presumably Squeezeboxes with a colour display.
    Oddly, it WILL load on a phone control app, such as Squeeze Ctrl.

    Are there requirements to the file types and/or size?

    You can test this for yourself in the RadioFeeds plugin/app.
    Search Community Radio for "NVS".
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    5,035
    Quote Originally Posted by vinnielo View Post
    The following logo is supposed to load for Nevis Radio:
    http://www.nevisradio.co.uk/nevis-radiofeeds-600.png

    However, it fails to load on SqueezePlay, my Joggler, and presumably Squeezeboxes with a colour display.
    Oddly, it WILL load on a phone control app, such as Squeeze Ctrl.

    Are there requirements to the file types and/or size?

    You can test this for yourself in the RadioFeeds plugin/app.
    Search Community Radio for "NVS".
    It doesn't appear in Material skin either. What type of image is it? I once had some png cover art which failed to load, when I replaced it with jpg it was fine.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    Yup. It's a PNG.
    I'll have a little experiment with JPGs. I'm not the biggest fan of them, but I'll try with very low compression.
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    I think it's a problem with the server. They show OK if I host them elsewhere.
    It's strange, because the server happily serves for my Android pages hosted at my own domain.
    If anything, you'd think it'd be the other way round, i.e. refuse to serve if the referrer is from elsewhere.

    I don't know where to start with this one. Could it be the USER-AGENT is blocked?
    But why would it show for Squeezebox control apps?
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    Test to see if image shows when called by forums.slimdevices.com:



    Seems to work!
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    I've come across a similar problem with another server.

    It's for 103.1 Central FM on RadioFeeds UK & Ireland.



    Anyone have any idea why the server wouldn't send the Squeezebox this image?
    Again, it loads in smartphone browsers with an external referrer.
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    Getting somewhere. It turns out the Central FM logo was getting blocked because of the firewall blocking USER-AGENT Squeezenetwork.
    After requesting for a server reconfig it's now working.
    I suspect the same thing is happening with Nevis.
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    2,930
    That is a bit unkind of them (to block).
    Maybe SqueezeNetwork does not cache for very long so they saw lots of hits (long ago) and decided to block until someone complained so that they could discuss/re-evaluate.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Home Counties, UK
    Posts
    330
    It needed whitelisting, so I suspect it's more a blanket block for unrecognised web browsers.
    RadioFeeds UK & Ireland.. an up-to-date radio directory for your Squeezebox/Transporter/UE Smart Radio.. available from the mysqueezebox.com App Gallery.
    Bonus: our RadioFeeds LMS plugin also lists AAC and the BBC's high-quality HLS streams on top of what's available in our MSB app.
    Now with over 1000 registered users, it's available for Logitech Media Server (and Squeezebox Server, SqueezeCenter and SlimServer).
    Click for more info: http://www.radiofeeds.co.uk/squeeze

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    19,196
    Quote Originally Posted by vinnielo View Post
    It needed whitelisting, so I suspect it's more a blanket block for unrecognised web browsers.
    It may be something like traffic management and and lumped all the requests from Squeezenetwork into a single entity which may be considered rogue because the rate at which logos are fetched may exceed the what the station considers "normal" .

    LMS used to fake iTunes in the User-Agent string - I thought it still did.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •