Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    6

    PiCore 6.0.0 - LMS Fails to Start after Plugin Install

    Hi all,

    I am running PiCore 6.0.0 on a Raspberry Pi 2B+ for my LMS server. This runs 7 zones perfectly and is very reliable.

    Yesterday I added a plugin for HomeSeer HS3, upon restarting LMS, it failed to come back up. It fails with this message in the server log.

    [20-05-20 08:27:33.0881] main::init (387) Starting Logitech Media Server (v7.9.2, 1578996832, Tue Jan 14 12:21:10 CET 2020) perl 5.028002 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    [20-05-20 08:27:34.5886] Slim::Utils::Misc::msg (1255) Warning: [08:27:34.5868] DBIx::Class::ResultSet::update_or_create(): Query returned more than one row. SQL that returns multiple rows is DEPRECATED for ->find and ->single at /usr/local/slimserver/Slim/Schema.pm line 1871
    [20-05-20 08:27:36.0949] Slim::Utils::Misc::msg (1255) Warning: [08:27:36.0937] private subdirectory /tmp/par-7463 is unsafe (please remove it and retry your operation) at /usr/local/slimserver/CPAN/PAR/SetupTemp.pm line 120.
    [20-05-20 08:27:36.0962] PAR::SetupTemp::set_par_temp_env (52) Warning: unable to create cache directory at /usr/local/slimserver/CPAN/PAR/SetupTemp.pm line 52.

    I think the plugin installer is failing due to PiCore's Read Only FS.

    I am able to create and remove files and folders in location above, so it is writable.

    I don't really want to lose all of the settings in LMS by using the remove cache and preferences from pCP.

    Does anyone know how I can either undo the plugin install with only console access?

    Many thanks,

    Name:  20200430_125609.jpg
Views: 90
Size:  289.3 KBName:  20200430_125059.jpg
Views: 87
Size:  268.4 KB

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    6
    Update from this morning, I have removed the HS3 plugin folder from /slimserver/Cache/InstalledPlugins/Plugins and LMS has started, albeit without the plugin installed.

  3. #3
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,418

    PiCore 6.0.0 - LMS Fails to Start afterPlugin Install

    > [20-05-20 08:27:36.0949] Slim::Utils::Misc::msg (1255) Warning:
    > [08:27:36.0937] private subdirectory /tmp/par-7463 is unsafe (please
    > remove it and retry your operation) at
    > /usr/local/slimserver/CPAN/PAR/SetupTemp.pm line 120.


    You should ask the developer to get rid of PAR and distribute the plugin
    as a simple zip file instead.

    --

    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •