Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Duet set up

  1. #11
    Senior Member Apesbrain's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,512
    Another option is to attempt to set up the Receiver using Net::UDAP.

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Western & Northern New York
    Posts
    216
    Quote Originally Posted by OppfinnarJocke View Post
    OK, thanks for the help everyone.

    So, it appears that I have to factory reset both the controller and the receiver for this to work. I am a bit reluctant to reset the controller, since I added some code years ago to make it use a fixed IP address, and right now I have no clue how I did that. But I guess... I managed it once, I could manage it again. And anyway, the controller is not of much use with a receiver that does not connect to the network.

    If this fails, I can replace the receiver with a Raspberry PI running piCorePlayer. That's Plan B

    OK.. seems I have some setting up to do.
    Thanks.
    LMS has lost my receivers many times for various reasons and I always reset the controller and receiver, and bring them up together. You do not have to factory reset your receiver (if I am recalling correctly). I think all of my controller color, menu order, etc remain in tact. I outlined the process in post #2 of this thread:

    https://forums.slimdevices.com/showt...ng-for-players

    I have found over the years and frustrations that connection issues with receivers are related to wifi strength and stability. My ethernet connected ones are rock solid. I have one on wifi in a location on the fringes of wifi range and it is always troublesome.

    good luck;
    Jim

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden (only country where the clouds are interesting)
    Posts
    646

    Success, finally!

    OK, guys, my Duet is up and running again! Thanks for all the help.

    Indeed, I had to reset also the controller. How annoying. All my customization has to be redone and I have now idea how I did some of those long ago...

    One strange thing: even though it was factory reset, the controller still remembered that it was registered with my account on MySB.com. Surprising, but it simplified things as I am not sure about the password

    So, now I only have to figure out how to set the controller to use a static IP-address. If that is at all necessary, that was a consequence of the old router; the controller was slow to wake up and setting a fixed IP address made it wake up significantly faster. Maybe it is not necessary anymore, I'll see.
    // OppfinnarJocke
    SqueezeBox Duet, Controller FW 7.7.3 r16662, Player FW 77
    Main use: Deezer and Radio Paradise through MySB.com

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Western & Northern New York
    Posts
    216
    Quote Originally Posted by OppfinnarJocke View Post
    OK, guys, my Duet is up and running again! Thanks for all the help.

    Indeed, I had to reset also the controller. How annoying. All my customization has to be redone and I have now idea how I did some of those long ago...

    One strange thing: even though it was factory reset, the controller still remembered that it was registered with my account on MySB.com. Surprising, but it simplified things as I am not sure about the password

    So, now I only have to figure out how to set the controller to use a static IP-address. If that is at all necessary, that was a consequence of the old router; the controller was slow to wake up and setting a fixed IP address made it wake up significantly faster. Maybe it is not necessary anymore, I'll see.
    You success lead to me learning something...my controller wake up is notoriously slow, to the point of me muttering "why?". So much I seldom keep them out of the cradle. Maybe a static IP would have helped me. Thanks! However, while I still like the controllers, I use/like them primarily as a "now playing" screen, because there are so many options for phone, PC control (I use material, sqeeeze cntrl) that the only time I use the controller is if I am in the same room that a controller is, and remove it, and return it to the cradle.

    I don't have a controller at this location but I am surprised that you had to do a factory reset. I guess I didn't pay that much attention. I always tough the '+' pwr combo was a bit of a soft reset...

    cheers
    Jim

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    27
    Quote Originally Posted by BartS View Post
    I had the same problem yesterday: just couldn't connect to wifi/LMS. The controller will connect to the receiver, but can't connect to the WiFi-network and/or LMS.
    I suspect the WiFi-card in the receiver is going bad (that would be the 2nd time...).

    See if you can make a wired connection to the receiver? That worked for me, the receiver is playing happily along all morning, without dropping out or resetting.
    That should make clear if the receiver is working at all.

    What the manual doesn't say very clear is, that you also have to do a factory reset on the controller too (Settings/Advanced menu).
    At least that was what I had to do to get to the choice ethernet/wifi.

    ---
    Update: WiFi-card is definitely deceased: I just ordered a new one. If you can wait a few weeks, they're cheap from Chin at Ç6.
    Replacement WiFi-card arrived finally. Plugged it in the receiver, and it is playing fine, no connection or syncing issues anymore.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •